Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je hartenkreet toe

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 4217):

Terug naar de Loudonstraat

Het was een helse, hete middag geweest in de inrichting. De imbeciele mannen wisten met zichzelf geen raad en met onuitsprekelijke zorgen die ik moest verzwijgen zat ik er als een wezenloze zoutpilaar bij.

De koele avond en het lichte briesje in de taxi bevrijdden mij benevens de kameraadschap en het praatje van een jeugdige chauffeur.

En zo bereikten we de Loudonstraat die uitkomt en uitziet op het oude gebouw van de H.B.S., eens bevolkt door generaties scholieren alsmede door mijzelf en de gedachte kwam bij mij op: "Tout va pour le mieux dans le meilleur des mondes possibles" maar de grote vraag blijft: waar is in Godsnaam die "betere" dan wel "beste" wereld te midden van de miljoenen universa die we aantreffen en is niet de ellende doorgedrongen in iedere "vezel", in iedere "porie" in alle "stomen" en "moleculen" van ieder universum dat zich aan ons voordoet op onze weg van wieg tot graf? De rozen in de Loudonstraat lijken het bewijs van het tegendeel

Schrijver: I.Broeckx, 1 jun. 2018


Geplaatst in de categorie: welzijn

4,0 met 2 stemmen 346Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)