Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Naar het einde van de wereld.

Mijn fiets staat sinds dinsdag stil. De komende weken hoef ik geen woonwerk te fietsen. Een vijandig virus walste het land binnen. Ik moet thuis werken. De teller begon een paar maanden geleden te lopen in China. Nu loopt hij verder op ook in Nederland. Aantallen besmette mensen groeien iedere dag een beetje meer. De angst dat het exponentieel gaat stijgen zit er goed in, zoals in Italië. Dat is de verwachting.

Persconferentie. Er vallen ook doden, vaak de kwetsbare mensen. Persconferentie. Als je een beetje hoest of verkouden bent dan moet je thuis blijven. Dat kennen we zo niet. “Stel je niet zo aan, aan het werk” als norm moeten we plots los laten?! Persconferentie. Als je hoest doe dat in de elleboog. Blijf weg bij kwetsbare mensen. Schud geen handen. Houd 2 meter afstand van elkaar in de winkel. Niet hamsteren! Persconferentie. De mail, het internet, de sociale media, TV de kranten staan bol van het virus. Sportevenementen worden geschrapt. Evenementen boven de honderd mensen mogen niet doorgaan. Persconferentie. Luchtruimen worden gesloten. Persconferentie. Beurzen crashen. Premier?!? Persconferentie. Trump. Premier! Roep die malloot eens tot de orde! Persconferentie! Nu! Italië gaat op slot. Wat gebeurt daar? Wat doen Denemarken, België, buurland Duitsland, Spanje…. Persconferentie. De wereld draait door in zijn laatste weken zonder publiek. Arme Mathijs. Creativiteit! Moeten we de scholen nu wel of niet sluiten? Discussie! Discussie! Discussie. Ik weet het echt niet. Viroloog? RIVM? Ab? Tweede Kamer! Persconferentie!

En dan is daar plots Floortje Dessing met haar programma naar het einde van de wereld en zien we vrijgevochten Mirjam en Tamar die onlangs twee maanden in de wildernis van Nieuw Zeeland hebben geleefd. Mirjam loopt op blote voeten door de Zuid-Nieuw Zeelandse natuur en schiet ondertussen met een enorme buks wat wild voor het avondeten dat ze later lekker oppeuzelen bij het kampvuur voor het mini-tentje waar ze in slapen. Mirjam heeft het lichaam van een olympische atlete en de ogen van een Griekse godin. Mirjam leefde dit vrije leven al jaren met haar 30 jaar oudere inmiddels zieke partner. Mirjam was blij, maar ook verdrietig. Mirjam was bezorgd over wat de toekomst zal brengen, maar ze straalde ook het vertrouwen uit en ze was berustend. Ze was zo vol liefde voor haar partner. Prachtig. Mirjam liet ons een puurheid zien van ongekende orde. Vijftig minuutjes waren wij van dat akelige corona-circus verlost. Vijftig minuutjes waren we vrij, waren we eventjes op blote voeten op reis met Mirjam in New Zeeland. Misschien was het een erg geromantiseerd beeld. Dat doet er niet toe. Het was een verademing om naar te kijken. Waar is mijn fiets….?

... corona crisis afgezet tegen uitzending van Floortje Dessing: naar het einde van de wereld. ...


Zie ook: https://frankassmann.wordpress.com/2020/03/14/corona/

Schrijver: Frank Assmann, 17 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)