Inloggen

Alle inzendingen over Yvonne De Carlo

1453 resultaten.

Sorteren op:

Was jij de obsessie van een Nederlandse schrijver?

beschouwing
2.7 met 3 stemmen 58
...gezin. Je woonde bij je opa en oma, Michael De Carlo en Margaret Purvis. Op je tiende ging je naar de Jean Roper School of the Dance in Vancouver. Je krachtige zangstem schonk je de nodige aandacht. Als kind zong je in het koor van de St. Paul's Anglican Church in Vancouver. Je bent later...

Boer zoekt

beschouwing
3.0 met 1 stemmen 209
...een echt eerlijk beeld geven toch? Het wordt ook door de KRO uitgezonden en dat is toch de omroep met immers de meest fatsoenlijke achterban of wou u soms beweren van niet. Pas op hè!

De Dijk

verhaal
1.7 met 6 stemmen 974
...de ontlading van alle emotie die ons bekroop toen we dit prachtige stuk Nederland bekeken, kwam er door dit lachen uit. Het duurde niet lang totdat ik besefte dat er een nieuw woord geboren was. Hoe had ze het verzonnen !!! …..”wildpoepen".
Eva Mensch17 oktober 2005Lees meer…

De onbescheiden collega

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 461
...doen, hij heeft vast foto's van mij gemaakt, hij is een collega-kunstenaar, weet je wel, hij bedoelt het goed!', zegt Richard met een brede grijns. Yvonne realiseert zich meteen wie haar zojuist tot een hoogtepunt heeft gebracht, maar ze houdt haar lippen stijf op elkaar.

Een ordinaire voyeur

column
2.8 met 10 stemmen 594
... Exit Sonja. Ik zet de televisie uit, sta op van de bank en loop nog nagenietend van alle perikelen, de keuken in. Heerlijk. Ik ben een ordinaire voyeur, het zij zo.
Mohair19 januari 2011Lees meer…

De sympathieke dief

verhaal
2.3 met 3 stemmen 93
...dwaling!'. Berend huilde tranen met tuiten, in een mengelmoes om de oude Pannekoek en deze wanhopige lieverd.

Antifascistisch tot op het bot

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 63
...Rai. Ze was bevriend met de schrijver/schilder Carlo Levi en de schrijver/dichter Rocco Scotellaro, die op 15 december 1953 door een hartaanval overleed. Hij werd 30 jaar. Via hen bezocht zij de literaire kringen en ontmoette zij o.a. Alice Ceresa, Umberto Eco, Gianni Celati, Nanni Cagnone,...

Een heftige romance in kasteel Trie-la-Ville

beschouwing
3.2 met 4 stemmen 46
...je nabij Saint-Remy-la-Calonne als officier door de Duitsers gedood. Je werd 27 jaar en je bent in de necropolis van Saint-Remy-la-Calonne begraven.

Crisis

verhaal
3.0 met 4 stemmen 271
...marcheert, mijn keel is kurkdroog, ik hoor Carlo nog dingen zeggen, hem mijn naam roepen, Francesca neemt mijn mobieltje over, ik hoor haar zeggen dat ik altijd al een grote hondenliefhebber ben geweest en dan condoleert ze mijn vriend, ik wil het uitschreeuwen maar de legioensoldaten zijn...
giel4 maart 2012Lees meer…

Een Obelix tegen iedere vorm van fascisme

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51
...in de begraafplaats van Aliano begraven. Linuccia overleed op 28 juli 1980 in Rome. Het Parco Letterario Carlo Levi bevindt zich op Via Martiri d'Ungheria 1 in Aliano.

Alcohol als uitgestelde suïcide deugt in die zin

beschouwing
3.5 met 2 stemmen 563
...Op 7 oktober 1980 heb je in Antwerpen zelfdoding gepleegd, vanwege jouw chronische depressiviteit. Je werd 61 jaar.

Yvonne Lara Ana Schramm - Healing

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 35
...cursussen geef je in Weimar, waar je woont. Enkele van jouw CD's zijn: 'Heilige Liederen', 'De Cirkel van de Vrouw', 'Yonda', 'Yonda II', 'Maanverlichte Nacht' en 'Hart Heling'.

Boer zoekt vrouw

column
4.4 met 5 stemmen 166
...Exit Sonja. Ik zet de televisie uit, sta op van de bank, loop nog nagenietend van alle perikelen de keuken in. Heerlijk. Ik ben een ordinaire voyeur, het zij zo.
Mohair25 augustus 2016Lees meer…

Opruimen in crisistijd

dagcolumn
1.7 met 7 stemmen 453
...visie op onze complexe werkelijkheid. Bedankt, Yvonne. Redactie nederlands.nl

Midden in een tyfuspandemie zonder een opiumroes

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 40
...Op 5 juni 1945 raakte je in coma en op 8 juni 1945 ben je om 5.00 uur overleden. Je werd 44 jaar en je bent in de Cimetière du Montparnasse begraven. Lucie begon een kunstgalerie in Parijs.

Een verborgen grootmeesteres afgestoft

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 48
...overleden Carlo en 3 van jullie kinderen, Carlo in 1953. Tot in de jaren 50 ben jij blijven schilderen. Jij wilde de waarheid van menselijke relaties kennen, de intimiteit vatten, het essentiële begrijpen. Zo schilderde jij o.a. 'La vinaia di piazza Alberica', 'Il lizzatore' met...

De bijzondere bustes van Marie-Antoinette

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 27
...1857 maakte jij een buste van jouw overleden man Carlo. Daarna volgde een zelfportret. In 1859 ging je naar Parijs. Je huurde een appartement op 1, rue Bayard, wat van Léon Riesener was, een neef van Eugène Delacroix. Een assistent van Riesener en Delacroix, Pierre Andrieu, hielp jou de eetkamer...

Valse gewetenloosheid om te overleven

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50
...In 1994 heb jij jezelf in het Moosweiher meer in Freiburg im Breisgau verdronken. Jouw meedogenloze verleden moet toch aan jouw geweten geknaagd hebben. Je werd 72 jaar.

Een eenzaam en houterig meisje ("Kamphuis Woonoord" - 1965)

hartenkreet
4.0 met 2 stemmen 52
...me lag zou me allerminst de hoofdprijs of een schoonheidsprijs bieden, integendeel......
I.Broeckx2 februari 2018Lees meer…

Vakantiegevoel

dagcolumn
1.7 met 7 stemmen 703
...het niet doet, dan bel; ik de jongens van automatisering en die komen het voor me regelen. Gelukkig mag ik deze week weer aan het werk, want eigenlijk is werken net vakantie.

Waarom mannen geen organizer zijn

dagcolumn
1.9 met 14 stemmen 967
...Hier gaat het dus wel wat verder dan alleen opruimen, hier komen we op het terrein van de coach. Het beroep van organizer wordt pas sexy als we duidelijk maken dat een organizer een trainer en een coach is. Dan wordt het vanzelf interessant voor mannen en kan het beroep er alleen maar op...

Vakantie in eigen huis

dagcolumn
1.7 met 15 stemmen 1.280
...zonder computer kunnen en hebben besloten eens per maand een computerloze zondag in te stellen. Verder zullen we komende tijd wat vaker zo’n uitstapje in de buurt plannen voor een minivakantie van een dag. We hebben nu weer gemerkt hoe leuk dat kan zijn. Al met al was het een geslaagd...

Veranderen moet je doen

dagcolumn
1.8 met 12 stemmen 3.566
...moeten uitproberen tot je die manier hebt gevonden die voor jou het beste is. Met vallen en opstaan kom je zo tot een eigen systeem, dat voor jou past. En als het te veel vallen wordt en te weinig opstaan, dan kun je altijd iemand vragen om naast je mee te rennen, bijvoorbeeld een organizer....

Geld maakt niet gelukkig

dagcolumn
1.8 met 10 stemmen 767
...geld maakt niet gelukkig. Zo vlak voor de kerst is het een geruststellende gedachte.

De eerste stap

dagcolumn
1.8 met 10 stemmen 624
...Als je er goed over nadenkt is er niet zo heel veel dat echt moet. Sta jezelf toe om minder te moeten, dat scheelt een stuk.

Uren, dagen, weken, maanden

dagcolumn
1.9 met 10 stemmen 931
...voornemens worden voor het komende jaar. Ik heb gelukkig nog een paar dagen om verder te peinzen.

Positieve psychologie

dagcolumn
1.2 met 6 stemmen 698
...stuk flexibeler dan alleen maar saai op dat apparaat te gaan staan. Op deze manier hou ik me ook aan m’n voornemen als ik ga wandelen of fietsen. En dat is nog een stuk leuker ook. Met een beetje geluk raak ik die kilo’s dan ook wel kwijt.

Tot stof zult gij wederkeren

dagcolumn
1.9 met 11 stemmen 804
...een evenwicht is waarbij de mens nog kan bestaan is natuurlijk weer een heel andere vraag.

Opgeruimd

dagcolumn
1.4 met 11 stemmen 654
...ruimen. En de tips zijn zinnig en praktisch. Maar mensen die veel spullen hebben weten in de meeste gevallen best dat ze die kranten weg moeten gooien en de post meteen uit moeten zoeken. Het punt is dat ze dat niet doen. En dat los je niet op met een boek en praktische tips alleen, daar is net...

Posthopen

dagcolumn
1.6 met 10 stemmen 492
...ook weer gestart, met de normale drukte. Kortom, ik ben nu een week thuis en nog maar nauwelijks halverwege de stapel. Ik neem me bij deze opnieuw voor om ze sneller door te nemen en alleen die artikelen te lezen die ik echt niet wil missen. Maar of het lukt….
Meer laden...