Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

een eigen werkelijkheid

Er staan nu vijfenzeventig verhalen van mij op de website van nederlands.nl.
Ik heb er veel plezier aan beleefd ze te schrijven. Hoewel ik schizofrenie heb, ben ik er toch in geslaagd een eigen werkelijkheid te creëren op papier, cq scherm. Er is dus toch nog veel mogelijk.

Donald Duck beleeft altijd avonturen en dan gaat er iets mis. In tita tovenaar wonen ze in een luchtkasteel, de ultieme vlucht voor de werkelijkheid. Als de werkelijkheid naar is, vlucht je er voor in verhalen. Dat biedt ontspanning en is leuk.

Als je de wereld bekijkt met zes miljard mensen gaat er nog veel goed al is het ook wel eens mis maar altijd gaat het verder. In de Bijbel staat eigenlijk ook alles van vroeger en de ark van Noach staat nu gewoon in Drachten waar ik woon.

We willen graag dat het goed eindigt met de persoon in het verhaal en ik wil dat mijn eigen leven goed is en schrijven draagt daar aan bij. Fantasie is goed voor het alledaagse leven dat vaak tegenvalt en ziektes die chronisch zijn. Als tita tovenaar niet een kameel kan toveren kan ik mezelf ook niet beter toveren, dat gaat niet lukken. Schrijven kan wel en dan een eigen wereld maken is leuk met gedachten en fiction.

En als je iets leest heb je vaak ook herkenning of je denkt juist hoe kan iemand dat nu schrijven daar kom ik nooit op. Vandaag kocht ik een Donald Duck omdat ik wat ziek ben, dat vind ik nog steeds leuk al ben ik veertig. Wie dat bedacht heeft is echt een leuk iemand omdat hij zoveel mensen er mee blij maakt.

Ik denk dan misschien is het leuk een verhaal te schrijven met de naam 'scheet onder de dekens' over een topkok die voor de koningin kookt maar niet zijn handen wast en dat zij dan ziek wordt en hij ontslagen wordt en in de gevangenis belandt, maar dat doe ik niet, ik schrijf alleen over mezelf en ik ben zeker geen topkok en de koningin ken ik alleen van de postzegel en van prinsjesdag.

Nu stop ik want ik ga uit rijden, ook een vorm van escapisme maar dan weg van je kamer. Zo ben ik een kleine beer en een kleine schrijver en toch erg gelukkig. Dank je voor het lezen, want als niemand het leest is het ook niet goed natuurlijk, dat is als een Ferrari die in de fabriek blijft staan.

Dag lezer en lezeres, ik blijf schrijven tot ik niet meer kan.

Schrijver: foppe oostenbrug, 18 februari 2009


Geplaatst in de categorie: literatuur

4.2 met 8 stemmen 625Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
straatmus
Datum:
25 februari 2009
Aan woorden kan men zich verwarmen vooral wanneer ze van Foppe komen en van Günter.
Blijf schrijven, beste Foppe, ik blijf alles lezen wat je hier plaatst.
Tussen haakjes: passend gedicht van Günter.
Naam:
foppe
Datum:
19 februari 2009
Email:
foppeoosttelfort.nl
Günter reuze bedankt voor je hartelijke reactie
en je gedicht is geweldig
Naam:
Günter Schulz
Datum:
18 februari 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Topppie, Foppe, blijf alsjeblieft schrijven, zeker als het je gelukkig maakt. Je wordt gelezen, zeker weten. Met het schrijven vanuit een fantasie-zeepbel is niets mis, ook dat verdient begrip en respect. In het begin van de jaren zeventig had ik zelf ook eens een behoorlijke dip en dichtte toen de frustratie van me af. Het laatste vers van dat gedicht luidde:

Het zijn maar seconden, seconden van geluk
waarin je jezelf hebt gevonden.
Plots gaat je fantasie-zeepbel stuk
en is je ziel tot het diepste geschonden.
Patsss... je veegt de spetters van je smoel
en dan helpt je geen hond en geen pater;
je stort je grimmig opnieuw in 't gewoel -
"Tot volgende week" zegt de psychiater.

Natuurlijk klingt het wat zweverig, maar het luchtte enorm op.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)