Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De farmaceutische griep

Vandaag is bekend geworden dat Ab Osterhaus, de man die de regering adviseert over de aanpak van de Mexicaanse griep, een aandeel heeft van bijna 10 procent in ViroClinics, een farmaceutisch onderzoeksbureau dat meewerkt aan de productie van vaccins tegen de Mexicaanse griep. Dat is een overduidelijk bewijs dat het media-offensief om de Mexicaanse griep d.m.v. symptoomreclame onder de aandacht te brengen van het grote publiek vooral bedoeld was om de zakken van de farmaceuten te spekken.

Er waren trouwens al veel meer bewijzen dat er sprake was van onbetrouwbare voorlichting. Zo staan veel leden van de Gezondheidsraad en het RIVM op de loonlijst van farmaceutische bedrijven. Voor minister Klink en staatssecretaris Bussemaker van VWS was dat blijkbaar geen reden om wantrouwig te worden tegenover dergelijke 'adviseurs'.

Laten we maar eens heel duidelijk benoemen om wat voor ziekte het hier gaat: we lijden niet onder de Mexicaanse, maar onder de farmaceutische griep. Symptoomreclame moet in de hele EU voorgoed worden uitgebannen. Misschien ligt hier wel een mooie taak voor Balkenende als hij toch naar Brussel vertrekt om president te worden van de Europese Unie. Elke slagroomtaart dient immers bekroond te worden met een fraaie kers. Harry Potter, om u te dienen.

Schrijver: Theo_Dosius, 1 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: moraal

4.2 met 8 stemmen 580



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
3 november 2009
Dag Emilie, ik organiseer al jaren lezingen over medische onderwerpen. Dit jaar heb ik o.a. een lezing georganiseerd over BDE's (door Pim van Lommel) en de nadelen van vaccinaties. Ik heb me terdege gedocumenteerd over de praktijken van de farmaceutische industrie en word daar eerlijk gezegd niet bepaald vrolijk van, integendeel!

Alleen al van de symptoomreclame, die men heel normaal schijnt te vinden binnen deze industrietak, word ik onpasselijk. Hoe men daarbij te werk gaat, werd op maandag 31 augustus dit jaar schitterend in beeld gebracht tijdens een uitzending van 'RADAR'. In dat programma liet men zien hoe zulke campagnes op touw worden gezet en over welke schijven die campagnes verlopen, incl. de medewerking die daaraan door het instituut NTS-Nipo en door radio- en tv-programma's wordt verleend. Het blijkt op een simpele manier mogelijk te zijn om radio- en tv-zendtijd te kopen om bepaalde klachten te promoten en indirect ook de middelen die die klachten moeten verhelpen.
Het was gewoon onthutsend om te zien hoe de voorzitter van de Nefarma de schandelijke praktijken, die daarbij aan het licht kwamen, probeerde goed te praten. Symptoomreclame zou dan ook acuut verboden moeten worden.

Dat is nog maar één voorbeeld van de manier waarop men in deze sector tewerk gaat. Ondertussen wordt voortdurend vanuit deze bedrijfstak geprobeerd om de speelruimte voor alternatieve therapeuten in te perken. Dat gebleken zou zijn dat alternatieve middelen en geneesmethoden niet zouden werken, is een grove leugen die stelselmatig door de farmaceuten wordt gehanteerd. Men ziet maar al te gemakkelijk over het hoofd dat alleen al in Nederland meer dan 1000 doden per jaar vallen door verkeerd (regulier) medicijngebruik.

Je mag er rustig van uitgaan dat de farmaceutische industrie zijn geloofwaardigheid in hoog tempo aan het verliezen is. Ook de vaccinatiecampagnes van het RIVM worden door steeds meer mensen ongeloofwaardig gevonden. Artsen en verpleegkundigen vertikken het op grote school om zich te laten vaccineren. Ik geloof niet dat deze mensen dom of onwetend zouden zijn van de risico's die ze bij vaccinatie lopen. Ik denk eerder dat men er in de farmaceutische industrie nog steeds te gemakkelijk van uitgaat dat het grote publiek gemakkelijk te manipuleren is. Dat is steeds minder het geval. Helaas voor jou misschien, maar het valt niet meer te ontkennen.
Naam:
Emilie Kassenaar
Datum:
2 november 2009
Jammer dat ik dit nu pas lees. Ik ben zelf al jaren werkzaam in de farmaceutische industrie. Dankzij mijn managementfunctie kijk ik mee in de keuken en weet ik goed wat er daar zoal gebeurt. Het is een jammerlijk en dom misverstand dat de farmaceutische industrie een soort geldmachine is, waar ethiek een vies woord is. De farmaceutische industrie is wel een industrie die, net als alle andere bedrijven, zijn eigen broek op moet houden en dus winst moet maken. En wees daar maar erg gelukkig mee, want waar denk je anders dat de innovaties op medisch gebied vandaan komen. Van de universiteiten? Van de ministeries? Een discussie over de wenselijkheid van dit systeem, waarin een industrie verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en productie van nieuwe geneesmiddelen, is wellicht op zijn plaats. Maar zolang de maatschappij (en die wordt niet door de farmaceutische industrie bepaald) niet in staat is om op een andere manier te werken aan gezondheid, mag het publiek zijn handen dichtknijpen met de hoogstaande technieken en de specialistische kennis die aanwezig is bezig deze industrie. Het is aan de farmaceutische industrie en niemand anders te danken, dat AIDS geen dodelijke ziekte meer is, dat kindertjes dankzij antibiotica niet meer massaal sterven voordat ze kunnen lopen en dat kankerpatienten steeds meer tijd van leven krijgen. Nieuwe ziekten worden overigens niet door de farmaceutische industrie bedacht, dat is een even simpele als demagogische benadering van een sociaal probleem. Namelijk dat de mens van vandaag het recht op gezondheid meent te hebben.
De farmaceutische industrie heeft het daar te druk voor. Met het bedenken van remedies, tegen heel veel ziekten en aandoeningen waar nog geen geschikte medicatie voor is.
Het schijnt mode te zijn om de farmaceuten eens lekker aan te pakken, prima, als je daar plezier in schept, moet je dat zeker doen. Het zou van grote moed getuigen om dan ook nooit meer al die overbodige paracetamolletjes, antibiotica, aidremmers, chemokuren en hoestdrankjes te willen gebruiken. En natuurlijk ook geen vaccinaties tegen ziekten die immers toch alleen het bedenksel van die enge industrie zijn.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
13 oktober 2009
Dank je. Er komen steeds weer nieuwe onthullingen over de praktijken van de farmaceutische industrie. Er worden zelfs nieuwe ziekten bedacht en via de media gepromoot om zoveel mogelijk aan pillen, poeders en tabletten te kunnen verdienen.
Toch is het goed om een aantal simpele voorzorgsmaatregelen te nemen waardoor je kunt voorkomen dat je griep oploopt. Een goede lichaamshygiëne hoort daar zeker bij.
Naam:
Eva Mensch
Datum:
11 oktober 2009
Erg duidelijk en goed dat je dit aankaart !!!

p.s. maar het advies om je handen te blijven wassen kan geen kwaad he :)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)