Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vogelvrij blijvend

Niet dat het zinvol is om te reageren op de stroom aan reacties na 'Van harte' van Günter Schulz, maar ik maak wel graag mijn punt.

Ik snap niet dat het niemand is opgevallen dat ik momenteel al veel minder publiceer op Nederlands.nl en dat mijn creatieve vermogens niet onuitputtelijk zijn. In het nu bevolk ik voornamelijk de rubriek 'Beschouwingen' met mijn verbeten passie voor diverse kunstschilders, ook omdat ik zelf als kunstschilder tegen de muur ben gelopen en via mijn schrijfkunst probeer ik dat goed te maken, wat volgens mij aardig gelukt.

Door de beschouwingen heb ik tegenwoordig nauwelijks tot geen energie meer over voor verhalende fantasieën, maar dat wordt vrolijk opgevuld door de eveneens veelschrijver Kees Niesse, die in zijn stijl behoorlijk avant-gardistisch is en wat mij betreft landelijke bekendheid behoort te genieten. Geen Hermans, Brouwers of Mulish, maar wel een Carmiggelt, Boon of Campert.

De reactie van Hendrik Klaassens vond ik nog het beste; ik wil met grote liefde en toewijding in de plaats komen van die vervelende rubriek 'Dijken', maar ik vind zoiets ook zelf een al te grote eer, waar ik niet graag aan wil voldoen, omdat ik mezelf ken en in verplichtingssferen juist heel slecht werk en mij heel ongelukkig voel. Iedereen weet waar getoond eerbewijs toe leidt. Vele artiesten gingen daaraan ten gronde en daarvoor leen ik mijn artisticiteit niet. Gedwongen werk leveren is bij voorbaat gedoemd te mislukken, zeker bij artistieke mensen zoals ik, want juist de geestelijke vrijheidsbeleving schenkt mij de trigger tot het bedrijven van de schrijfkunst.
Mijn uniciteit zal ik nooit laten beknevelen door een vastgelegd kader. Ik vereenzelvig mij vooral met piraten, excentriekelingen, zwervers, verstotenen, maatschappelijke niemandallen, cultuurloze natuurmensen, miskende armen, depressieve losers, doorgedraaide ordeverstoorders, alle benadeelden en onderschatte heiligen in vermommingen, die de wereld als uitschot ziet.

Kom, daarom is het geen wonder dat ik in het verborgene moet blijven, want de huidige machthebbers zouden me zo snel mogelijk kielhalen, hopend dat ik zo snel mogelijk zou stikken. Soms gaan kwantiteit en kwaliteit samen, zoals in mijn geval, maar ik ben ook maar een mens en het is vooral de energie, die beperkend werkt en mijn ademhaling stokt al geruime tijd en de spanningen maken mij tot een mentaal wrak, dus raad ik niemand aan om mijn weg te gaan, want het is een ware hel, die weliswaar hemelse illusies verstrooit, maar de tol is zwaarder dan de geneugten. Daarom blijf ik liever vogelvrij en zonder schrijfdwang.

Premiejagers mogen het proberen, maar mijn scherpschuttersschap is onbetwist vol goddelijke allure.
Pfff, há!

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 maart 2012


Geplaatst in de categorie: individu

2.3 met 13 stemmen aantal keer bekeken 721

Er zijn 5 reacties op deze inzending:

R. Leeuwenhart, 13 jaar geleden
@ Joanan, dat is een waar woord. Nog altijd geldt in Holland dat elk hoofd dat boven het maaiveld uitsteekt door het gepeupel wordt afgehakt!
Joanan Rutgers, 13 jaar geleden
Ach, beste Richard Leeuwenhart, het is om je te bescheuren, al die middelmatige gnomen, die zich gespecialiceerd hebben in het afzeiken van 'Hogere honing'! (voor hen: Nijhoff!).
R. Leeuwenhart, 13 jaar geleden
@ Anita: waarom zend je zelf nooit teksten in, maar geef je wel vaak bits commentaar op anderen? Critici vanaf de zijlijn zijn er genoeg, talentvolle schrijvers helaas veel minder. Jouw reactie lijkt me vooral ingegeven door jaloezie, niet meer en niet minder.
Monique Methorst, 13 jaar geleden
"Kwaliteit en kwantiteit gaat bij mij samen" en "goddelijke allure". Nou nou, een beetje bescheidenheid, daar is ook niets mis mee.
En je gaat volkomen aan de rubriek Hartenkreten voorbij, alsook tabblad citaten.
Anita, 13 jaar geleden
Het zal iedereen inmiddels duidelijk zijn dat het hier om een klein groepje mensen draait. Overigens is ironie bijna bij voorbaat gedoemd om gecultiveerd te zijn en te worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)