Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Verwaande kwasten zonder empathie

Natuurlijk heb ik het over de grootste graaiers in de gezondheidszorg: dokters en specialisten.
Als je met spoed naar een uroloog wordt gestuurd met een katheter in je piemel en je vraagt iets, is schouderophalen het enige antwoord. Hij beveelt een echoscopie en een cystoscopie. Gelaten, omdat je ongerust en bang bent, ga je naar zijn assistente.

Een eenvoudige echoscopie kan niet even tussendoor. Daar moet je drie dagen later voor terugkomen. De cystoscopie kan pas veertien dagen later. Al die tijd moet je met dat rot ding in je penis rondlopen. Jammer genoeg ben ik over mijn eigen gezondheid altijd zeer bezorgd, anders had ik de boel lekker op stelten gezet.

Mopperend vroeg ik of Diederik en Mark ook zo 'behandeld' zouden worden. Minachtend haalde het wicht van omstreeks 20 jaar haar smalle schouders op en begon op een lok van haar sluike haar te kauwen. Ziedend verliet ik het ziekenhuis. Ik had geen oog voor de kunstwerken, die kort geleden voor een miljoen waren aangekocht.

Een dag later belde ik mijn huisarts, de luiste uit de hele omgeving. De vraag was nog steeds of het normaal was dat er zoveel bloed in de zak van de katheter terechtkwam: op hooghartige toon werd mij door de pispaal van de arts medegedeeld dat ik nu onder behandeling van de specialist was en diens assistente moest bellen.

Reken er op dat mijn verzekering voor deze mededeling een consult moet betalen. Trouwens, ik vraag mij toch allang af wie en hoe de declaraties worden gecontroleerd.

Per definitie mag je van een arts geen medeleven verwachten. Ieder normaal mens werd gek als er zoveel patiënten doodgaan, ondanks zijn 'voortreffelijke' behandeling.
Het is voor mij toch allang de vraag waarom een dokter zoveel meer verdient dan een automonteur. De een onderzoekt organen, de ander onderdelen.
Waarom een piloot zoveel meer incasseert dan een treinbestuurder is mij ook niet duidelijk. De vliegenier wordt grotendeels nutteloos door de moderne techniek. Er werpt zich ze nooit iemand voor een straaljager, zeer frequent storten dwazen zich voor een trein.

Door nalatigheid hebben twee cardiologen mijn vrouw vermoord. Zie mijn column
'De cardioloog moest bridgen' op deze site.
Tot volgende week moet ik regelmatig mijn zak legen en niet lekker pissen.
Daarna moet ik maar afwachten: heb ik een onschuldig kwaaltje of iets heel gemeens.

Al die dokters moeten verplicht stage lopen bij een crèche. Een jaar tussen de kinderen zal ze leren om met volwassen mensen om te gaan, die ziek zijn.

Schrijver: Eelt, 18 februari 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.1 met 24 stemmen 573Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
20 februari 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Jacob: klopt, er zijn gelukkig ook 'menselijke artsen'.
Toch deed ik zelf ook bar slechte ervaringen op met artsen. Toen ik geopereerd werd aan mijn kaak bijv., bespraken de specialisten opgetogen hun vakantie-ervaringen. Ondertussen gaven ze me ook nog bijna een verdovingsmiddel waar ik niet tegen kon; al mompelend kon ik dat nog net voorkomen. :-) Ik heb nog wel meer maffe toestanden in de zorg meegemaakt, maar dan wordt het een hartenkreet. Dat kan altijd nog. :-)
Naam:
Jacob
Datum:
19 februari 2013
Ze zijn niet allemaal zo, zelf heb ik gelukkig een paar heel goede ervaringen.
Maar een reeks van slechte ervaringen in het verleden heeft mij wel geleerd het niet te pikken als ik schofterig behandeld word. Netjes blijven, maar duidelijk maken dat je er niet van gediend bent.
Naam:
J.de Groot
Datum:
19 februari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Zal vaak waar zijn maar lang niet altijd!
Dit is zoals dat zo vaak gebeurt veel over één kam scheren.
Dank aan al die fijne mensen(dokters) die hun betrokkenheid laten blijken naar hun patiënten toe.
Ja, ook die zij er. Niet vergeten hoor!
Naam:
Hendrik
Datum:
18 februari 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, wat jij beschrijft is heel herkenbaar. Als je een afspraak hebt met een medisch specialist, betekent dat: dwalen door eindeloze, kaarsrechte gangen, lange wachttijden, gevolgd door een kort onderhoud met een norse geneesheer die wat onverstaanbare klanken mompelt boven een half brilletje, waarna je wordt heengezonden naar de afdelingsreceptie voor een nieuwe afspraak. Communiceren is een vak dat door deze vakidioten niet beheerst wordt.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
18 februari 2013
Deze hartenkreet vind ik scherp. Gebrek aan meeleven bij witjassen is inderdaad soms schandalig, Nog erger, zoals Eelt schrijft, in situaties van onzekerheid en angst. Gruwelijk, dat achteloze gegoochel met data voor nader onderzoek in zo'n fase. Ook heel erg: de assistentes als zuignappen van de arts.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)