Inloggen

Alle inzendingen over Alfred de Vigny

1610 resultaten.

Sorteren op:

Jouw dochter Henriette in 'DNA Onbekend' met Dionne Stax

beschouwing
5.0 met 1 stemmen 67
...de minnares van de dichter/schrijver Alfred de Vigny, die in 1825 met Lydia Bunbury trouwde en die van 1831 tot 1838 een heftige liefdesrelatie met de actrice Marie Dorval had. Jij was ook de minnares van de absint-verslaafde Alfred de Musset en van de 20 jaar oudere...

Stinkend jaloers op de man van jouw minnares

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 40
(voor Alfred de Vigny (1797 - 1863)) Je bent geboren op 27 maart 1797 in Loches, gelegen aan de rivier Indre. Je kwam uit een oude, adellijke familie met een groot militair verleden en een monarchistische aanhang. Jouw vader was een 60-jarige veteraan van de Zevenjarige Oorlog en jouw 40-jarige...

Jij vond jouw minnaar Gustave Flaubert een schurk

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51
...ook de minnares van Alfred de Musset, Alfred de Vigny en de schrijver/politicus Abel-François Villemain. Op 21 april 1851 overleed jouw ex-echtgenoot Raymond. Hij is in de Cimetière de Montmartre begraven. Op 6 maart 1855 ontving jij een laatste briefje van Gustave Flaubert. Hij schreef:...

Het rijke leven van een topcourtisane geknakt

beschouwing
3.3 met 7 stemmen 63
...werd 23 jaar en je bent begraven op Cimetière de Montmartre, nabij Hector Berlioz, Alfred de Vigny, Heinrich Heine en Alexandre Dumas.

Hoe Rimbaud de boosheid naar zijn vader op jou afreageerde

beschouwing
3.7 met 3 stemmen 41
...op wie je uiterlijk sprekend leek, Alfred de Vigny en Jules Janin. Je bezocht de meest conformistische, literaire kringen. Je verachtte de officiële en commerciële poëzie en je was de tegenstander van de nieuwe, realistische poëzie. Je was de vijand van sentimentele, romantische driften....

Helemaal niet gek voor een gedoemde dichter

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 49
...de poëtische literatuur. Je wordt gezien als een poète maudit, een term, die door de dichter Alfred de Vigny werd bedacht via een zinsnede uit zijn roman 'Stello' uit 1832.

Lekker gluren bij de hamamvrouwen

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.533
...'Le Bain d'une dame romaine' van Alfred de Vigny en de dichtbundel 'Les Orientales' van Victor Hugo. Volgens de schrijver Jean-Louis Voudoyer stond jouw oudste zus Adèle model voor Esther, gezien de gespierde armen. De ontblote borsten vertonen nauwelijks seksuele aantrekkingskracht. Een...

De eerste rockstar van Frankrijk

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 53
...in 1828 portretteerde, Louise Colet, Alfred de Vigny, Champfleury en Alphonse de Lamartine. Van 1841 tot 1847 woonde jij op 21, rue Vineuse. Daar kreeg je een keer bezoek van de actrice/zangeres Pauline Virginie Déjazet, die jou kuste en die voor jou jouw lied 'La Vertu de Lisette' zong. Jij...

Wijze paria

verhaal
4.0 met 1 stemmen 333
...papagaaienkolonie in onoplosbare depressie. De kille muren van het murmurerende, stokkende, continu bijtende reptieleninstinct. Daar ging hij dubbel en dwars met zijn sloophamer doorheen.

Zelfs jouw schilderkunst kon je niet redden

beschouwing
4.0 met 1 stemmen 41
...1959 in Dedham, Essex, 80 jaar oud. In 2013 verscheen de speelfilm 'Summer in February' van Christopher Menaul, over de driehoeksverhouding tussen Alfred, Gilbert en jou. Jouw rol werd door Emily Jane Browning gespeeld.

Het grote mysterie op het jacht 'L'Aimée'

beschouwing
4.0 met 3 stemmen 91
...beschuldigden hem, maar Alfred klaagde hen aan voor smaad en hij won. Je zou dronken van de champagne overboord geraakt zijn. Op een kaart voor je vriend, de acteur André Brulé, had je geschreven, dat Alfred al passé voor jou was en dat je echtscheiding overwoog. Het kan natuurlijk ook...

Een stoere pionier van het Amerikaanse modernisme

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47
...4 augustus 1932 pleegde jij zelfdoding door jezelf op te hangen. Jij werd 64 jaar en jij bent in de Green-Wood Cemetery in Brooklyn, NYC, begraven.

Coupéstilte; © telefoons

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 192
...de pashokjes. In de bioscoop. En ja, in bed. © Alfred Schaffer. Uit: Mens Dier Ding De Bezige Bij *het als eerste en oorspronkelijk bestaan

De trouwste minnaar van Oscar Wilde

beschouwing
5.0 met 1 stemmen 47
...en jouw as is in het grafmonument van Oscar geplaatst, zoals je graag wilde.

Seksuele grensoverschrijding als trigger tot zelfdoding

beschouwing
3.0 met 3 stemmen 47
...dochter Linda Gray Sexton (1953) ben je seksueel aangerand door jouw moeder. Volgens psychiater Orne was zijn vervanger verantwoordelijk voor jouw zelfdoding, die een fatale, seksuele affaire met jou is aangegaan, waardoor je rampzalig psychotisch werd.

De gebombardeerde foto's liegen niet

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47
...vernietigd, samen met veel van jouw fotografische kunstwerken. Alfred overleed op 17 december 1969 in Stuttgart.

De grootste, homoseksuele vriend van Marcel Proust

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50
...miste Marcel enorm veel. Op 28 januari 1947 overleed jij in Parijs. Jij werd 72 jaar en jij bent in de begraafplaats Père Lachaise begraven, vlakbij Marcel.

Het geschilderde Facebook van een keurige vrouwengek

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 41
...Art Nouveau-stijl. Je bent één van de belangrijkste post-impressionistische Belgische schilders van de 20-ste eeuw. Je overleed in 1956 in Elsene. Je werd 83 jaar.

Psychisch gebroken

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 112
...Plain van Boston. Je werd zesenveertig. In de jaren zestig kreeg je een seksaffaire met de vervangende therapeut van psychiater Orne, wat tenslotte de grootste aanleiding tot je zelfdoding was. George E. Sexton (1901 - 1960) en Joan S. Palmer (1931 - 1969) staan boven jouw naam een...

Eindelijk koninklijk eerherstel voor Oscar Wilde!

beschouwing
4.3 met 3 stemmen 1.845
...wat murw geslagen, maar het is de hoogste tijd om wakker te schrikken en lange tafels te versieren met de meest exclusieve lekkernijen en dranken om samen volop feest te vieren!...

De geheime bondgenote van Byron en Shelley

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 54
...en archeologie in Rome, waar hij ook een vriendelijke, bescheiden gids was. Hij is in 1876 in de Engelse begraafplaats in Bagni di Lucca begraven.

Na een arme jeugd toch volop gebloeid

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 36
...Harold overleed op 3 oktober 1961 in Colwall. Jij overleed op 7 juli 1970 in Londen en jij werd 92 jaar.

De spil waar alles om draaide

beschouwing
3.0 met 1 stemmen 1.214
...ze drie kinderen kreeg, o.a. Cosima, die met Richard Wagner trouwde. Van 1839 tot 1848 had je een liefdesrelatie met Frédéric Chopin, die eindigde, omdat Frédéric partij koos voor jouw dochter Solange, die met een brutale, alcoholistische beeldhouwer was getrouwd. Jij overleed in 1876.

Een week voor het einde van de Eerste Wereldoorlog

beschouwing
4.2 met 6 stemmen 43
...4 november 1918 sneuvelde Franz in La Capelle. Hij werd 34 jaar. Een week later was de oorlog afgelopen.

Alfred Schaffer: De tijd kan ons gestolen worden

beschouwing
4.0 met 7 stemmen 155
...de mooie Afrikaanse natuur en de vriendelijke, joviale gewoonten winnen het magnetisch gezien en terecht. Schrijven kan inderdaad overal, dus daar hoeven wij niet voor te vrezen en hij al helemaal niet. Zeker daar niet!

Verstilde ontroering

verhaal
4.0 met 2 stemmen 76
...Eugenie, je wilde graag naar haar terug, wat gebeurde, en je lag daar als een glimlachende krijtrots in Moret-sur-Loing.

Door gefrustreerde mannen het succes ontnomen

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 46
...In 1938 kreeg je in Pasadena een auto-ongeluk en stopte je definitief met alle optredens. Je was nog een tijd een ambulance-chauffeuse in Londen tot je in augustus 1941 voorgoed naar Los Angeles ging. Je overleed op 7 oktober 1956 in een verpleeghuis in Los Angeles. Je werd 83 jaar.

De violiste, die met de geest van Schumann sprak

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 43
...- 2007) was een advocaat en politicus, getrouwd met de Ierse zangeres/harpiste Gráinne Ni h'Eigeartaigh, met wie hij vier kids kreeg; de concertharpiste Caitriona, Siobhán, Sile en Pádraig. Jij overleed op 30 maart 1966 in Florence en je werd 72 jaar.

Ware schoonheid is niet vast te leggen

beschouwing
5.0 met 1 stemmen 56
...1945 is de studio door het bombardement op Dresden vernietigd. Veel van jouw fotografische werken gingen ook verloren. In maart 1943 werden jouw ouders in Rotterdam gearresteerd en via Westerbork naar Sobibor gestuurd, waar zij op 23 juli 1943 zijn vermoord. Alfred overleed in 1969 in Stuttgart.

Duizenden occultistische veldslagen in één man

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47
...1947 is Dorothy begraven en op 15 december 1947 ben jij overleden. Jij werd 84 jaar en jij bent in de St Mary the Virgin Churchyard in Amersham begraven.
Meer laden...