Inloggen

Alle inzendingen over Henry C

739 resultaten.

Sorteren op:

Henry

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 263
...eigen lijfspreuk. Teveel reuring, zelfs de act met de mini van zijn vrouw werkte niet meer. 'Laat de Audi nou thuis Henry', had ze gezegd, 'dat staat poenig, eenvoud moet je uitstralen.' En daar zit ie nou, met het stuur klem tussen zijn ribben nog even dat hele gedweeë zwaaitje. Dat...

De vrouw, die Houdini wist te misleiden

beschouwing
1.0 met 2 stemmen 49
...eerste Honorair Lady Associate van The Magic Circle in Londen. In 1924 kreeg je een ongeluk in Milwaukee en stopte je met je optredens. Je overleed op 20 mei 1927 aan hart- en vaatziekten. Je werd zesenzeventig jaar en je bent begraven in het familiegraf op de begraafplaats van Wyoming in Melrose.

Karl en Henry

hartenkreet
4.5 met 6 stemmen 260
...een bewijs dat ik hem serieus nam en dat is in mindering gebracht op mijn schuldgevoel.
Custor3 april 2010Lees meer…

Verkenning voor pingpongkijkers

hartenkreet
3.0 met 4 stemmen 132
... 14c: Veel spelers kiezen rood voor forehand en zwart voor backhand. 15b: 16 centimeter – uiteraard naar schatting 16c: spin kun je met batjes maar ook bijvoorbeeld met vingers geven 17d: 18b: bij wit en oranje dus.

Werkverschaffing!

column
4.3 met 6 stemmen 282
...Bij het ophangen (van de telefoon!) bedenk ik me dat dit toch wel een goed uitzendbureau is voor werkverschaffing. Niet zozeer voor mij en anderen, maar wel voor de eigen medewerkers.

En hoe Henry je jurken wilde verzuipen

beschouwing
3.0 met 3 stemmen 38
...op de stoep. Je schreef: 'De dood is niet verschrikkelijk voor mij, ik was blij om te gaan, wat niet morbide is!'. Je was vereenzaamd en toenemend doof geworden. Je werd drieënvijftig jaar. Je bent begraven op de Protestantse begraafplaats in Rome. Vanuit een gondel verzoop Henry al je...

De artiest die de mooiste bruid schilderde

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 32
...en jouw kleinzoon John F. McCrindle was een kunstverzamelaar en een mecenas van schrijvers en kunstenaars.

bewering
2.0 met 2 stemmen 56
tip: C'est Comme Ça, Les Rita Mitsouko (wat een heerlijk wijf)
muziekman13 september 2009Lees meer…

Doodgepest en doodgezwegen

beschouwing
2.5 met 4 stemmen 44
...weg uit zijn autobiografie, terwijl hij verder met Elizabeth aanpapte. Twee jaar later heeft Ellen zichzelf voor een trein gegooid. Ze werd negenenveertig jaar.

Mijn "vreemde" tante: "L'idiot de la famille"?

hartenkreet
4.0 met 1 stemmen 1.361
...uit het slaapkamerraam waarbij haar val vooreerst nog gestuit werd door het tuintafeltje. Tenslotte moesten wij vernemen hoe tante C. in het verpleeghuis waar zij uiteindelijk was opgenomen, omgekomen was in de verterende vlammen van haar eigen aansteker.....

In het kader van de...

bewering
4.5 met 2 stemmen 87
....huidige coronacrisis, volgt hier een oproep van onze aarde/planeet: alles wat ik vraag, zegt de wereld, is slechts R-E-S-P-E-C-T...!

Ganzenhoedsters in Coevorden

verhaal
4.0 met 1 stemmen 114
...maar goed bij eet. 'Wa-was het een geschik-schikte da-dag naar het ver-verleden, sir?' 'Ja-ja, Lo-Lo-Lodewijk, ma-maar nu-nu is dit-dit belang-lang rijker!' 'Ik vra-vraag he-het alle-alleen ma-maar, sir!' 'Wee-weet ik, mijn bé-beste, wees nu-nu ma-maar goe-goed dronken!' 'U...

Een stoere pionier van het Amerikaanse modernisme

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47
...hangen. Jij werd 64 jaar en jij bent in de Green-Wood Cemetery in Brooklyn, NYC, begraven.

"Ouie, c'est elle, c'est la déesse....."

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 85
..."Ouie, c'est elle, c'est la déesse". Deze muziek weerklonk dan door de huiskamer. Nooit zal ik weten of mevrouw T. er een hogere schoonheidsontroering aan ontleende, die mogelijk in tegenstelling stond tot haar overigens grauwe, troosteloze leven.....
I.Broeckx30 november 2019Lees meer…

Na amper drie maanden werd je al weduwe

beschouwing
3.7 met 3 stemmen 39
...voor de Schone Kunsten jouw schilderij 'The Piping Shepherd'. In 1908 schreef je 'An Artist's Garden' en in 1926 schreef je jouw memoires. 7 April 1930 overleed je in Hurstbourne Tarrant. Je werd 85 jaar.

SPEELPLAATS/CAMOUFLAGEBROEK

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 77
...bedankt voor het feit dat hij me matste. Wat zo’n broek al wel niet kan camoufleren.
c29 mei 2020Lees meer…

Idee 120.

verhaal
3.4 met 10 stemmen 1.593
...emerges the truth" / "Von die Kollision von Meinungen kommt die Wahrheit hervor" / "Uit de confrontie van meningen komt de waarheid naar voren".

Kuuroord

verhaal
4.0 met 2 stemmen 103
...en het zit in het UMCG en ik ga er nog meerdere keren heen.' Heb Jan daarna uitleg gegeven over het hoe en waarom. Hij schrok en ik verontschuldigde me om het hem op deze zwartgallige manier duidelijk te hebben gemaakt. Even was het akelig stil en toen brak de zon door. Het...

bewering
1.0 met 3 stemmen 964
Niks aan de hand. Judas deed gewoon zijn plicht, anders had Jezus geen finaal lijdensverhaal gehad. Daarom zingt het CDA straks gewoon in C maximaal christelijk verder onder de naam PVVDA. Arme Job.
Joop14 augustus 2010Lees meer…

Lieve C.

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 139
...luidspreker roept wat berichten. Je loopt het perron af met een zwart gezicht.

bewering
4.0 met 6 stemmen 144
...blokkeren, zou het CDA zijn C onmiddellijk moeten schrappen. Iemand die het christelijk geloof serieus neemt, kan nooit programmatisch samenwerken met mensen die de vrijheid van godsdienst willen aantasten en dat ook voortdurend in de media uitdragen.
Conquistador14 augustus 2010Lees meer…

bewering
3.4 met 7 stemmen 93
Het is mij onduidelijk in welke hoedanigheid Rutte VVD-voorzitter Henry Keizer meent te moeten steunen, maar het lijkt me in ieder geval erg onhandig van hem omdat zonneklaar is dat Keizer het niet gaat redden. Zijn gedrag van zelfverrijking is voor een landelijke politicus buitengewoon ongepast.

Liefde en pingpong één

dagcolumn
4.2 met 8 stemmen 313
...brand! *1978 uitg. Gallimard; 2002 vertaling University Chicago.

Henry contra Hein 2 (kinderen met oude zielen)

hartenkreet
3.0 met 8 stemmen 806
...niet; hoe kun je mij dat dan kwalijk nemen en mij straffen”. “Custor, vraag het aan aardse rechters, die doen dat duizenden keren per jaar”.

Karlijn Groet: C'est moi

beschouwing
3.1 met 9 stemmen 252
...we wel wezen, het is een mierenhoop aan dichteressen en dichters, rode en zwarte mieren. Bij al dat aanbod is het moeilijk kiezen en poëzie levert nauwelijks euro's op. Misschien helpt het wat wanneer een uitgever dit toevallig leest, want niet alle uitgevers zijn zo poëzie-minded als ik....

De engel in jou

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51
...dan zie ik jouw zuivere en liefdevolle ziel, weerspiegeld in het kindergezicht van de roodharige engel. Het onschuldige, innerlijke, vrije kind en de engel in jou op de drempel van de hemelvaart.

Garnalen met verse citroensap

hartenkreet
1.7 met 3 stemmen 160
...hebben opgevuld, wat hoogstwaarschijnlijk heeft geleid tot de literaire figuur die ik zoal ben. Spirituele fans maken dat ik zonder schuldgevoel een onsje garnalen naar binnen werk, terwijl ik hen herdenk als voor altijd anonieme muzen, maar niet anoniem voor mij.

Onvermoeibaar in de liefde

beschouwing
0.8 met 6 stemmen 2.473
...appartement in het Palais-Royal en je kreeg een staatsbegrafenis op Père-Lachaise.

Geen fratsen

dagcolumn
4.3 met 10 stemmen 793
...zijn. Ik ga morgen maar eens kijken bij de Aldi, men heeft mij verteld dat het scheelt en van mijn allochtone vrienden heb ik gehoord: ze hebben daar ook helemaal geen fratsen!!!

Cijfers Oranje WK 2014

beschouwing
4.6 met 5 stemmen 174
...van Janmaat is te weinig geprofiteerd • Pech dat Fer geblesseerd raakte • Van Persie heeft opnieuw ondergepresteerd: met Huntelaar zouden de kansen op een nog beter resultaat groter zijn geweest. * De grootste afzwaaier in dit toernooi kwam van Robin van Persie met zijn gênante...
Meer laden...