start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (107)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (7)
economie (12)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (21)
filosofie (116)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (13)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1173)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (40)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (35)
literatuur (499)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (23)
moraal (19)
muziek (413)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (59)
rampen (8)
reizen (16)
religie (121)
schilderkunst (80)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (14)
wereld (25)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 3396):

Moegestreden en lamgeslagen

In de Trouw van 25 juli 2018 las ik in een klein artikel dat hét boegbeeld van de protestbeweging Femen zelfdoding heeft gepleegd in haar appartement in Parijs. Ze is op 23 juli 2018 in haar woning gevonden en ze heeft een afscheidsbrief nagelaten. Het gaat om Oksana Shachko, die in 2008 samen met Alexandra Shevchenko en Anne Gutsol Femen heeft opgericht. Dat gebeurde in Kiev, Oekraïne. Femen strijdt tegen het sekstoerisme, tegen homofobie en tegen religieuze instellingen. Hun akties zijn wereldwijd bekend geraakt, omdat ze topless demonstreren. Bovendien hebben hun bloteborstenprotesten behoorlijk veel invloed uitgeoefend en doen zij dat nog steeds. Terwijl president Vladimir Poetin in gesprek met premier Angela Merkel was, kwamen vijf Femen-vrouwen met blote borsten hun gesprek verstoren. Femen heeft ongeveer dezelfde insteek als de punkband Pussy Riot.

Oksana was een beeldschone jongedame voor wie de strijd tegen het onrecht en de strijd om te overleven te zwaar werd. Al weten we natuurlijk niet wat er zich allemaal in haar privé-leven afspeelde. Oksana is 31 jaar geworden. Dat zij enorm veel voor Femen betekend heeft, mag duidelijk zijn. Andere vrouwen zullen in haar geest blijven vechten tegen oneerlijke misstanden en religieus fanatiek geestelijk geweld. Zij zullen het stokje van Oksana overnemen.

De strijd tegen de plastic vervuiling is eveneens hoogst noodzakelijk en op de voorpagina van het AD stond de kop 'Smeekbede voor statiegeldflesje', een artikel van Peter Winterman. Bijna alle gemeenten in Nederland willen dat er nog dit jaar statiegeld wordt ingevoerd op plastic flessen en blikjes. De wegwerpflesjes en blikjes zorgen voor veel zwerfafval. Verder eten de dieren van de plastic resten, waardoor ze ziek worden of nog erger. In het hele land vinden de lokale politici, dat het zo niet door kan gaan, maar die stijfkoppen en dommerikken in de Tweede Kamer schuiven het megaprobleem gemakzuchtig voor zich uit. De statiegeld op grote, plastic flessen is lang niet genoeg om dit vervuilingsmechanisme aan te pakken.

Natuurlijk wordt er al veel plastic apart verzameld, wat een goede zaak is, ondanks het feit, dat het een lelijk gezicht oplevert. Nu zie je daadwerkelijk hoeveel plastic er in omloop is. Schrikbarend veel. Er kwamen blikvangers langs de kant van fietswegen te staan, maar veel gooiden ernaast. Inmiddels gooien onbewuste vervuilers nog steeds hun geleegde plastic flesjes en blikjes in de bermen of pontificaal in de sloten. Waar meerkoeten er tegenaan pikken en er triest genoeg hun nesten mee bouwen. Sommige vogels eten stukjes plastic op en worden doodziek van die rommel. Of ze stikken er acuut in. Ons kabinet loopt ver achter in vergelijking met de andere landen in Europa als het om de bestrijding tegen plastic vervuiling gaat.

Ons aarzelende, treuzelende, slappe kabinet wil die extra statiegeld voor kleine plastic flessen en blikjes pas in 2021 gaan invoeren. Voor wethouder Bert Wijbenga van Rotterdam is dat veel te laat, want de verwende apen blijven hun rommel maar in de natuur dumpen, alsof de kabouters het wel komen opruimen. De boerenorganisatie LTO Nederland, waterschappen en veel provincies verzetten zich tegen het lakse optreden van ons wegkijkende kabinet met plastic ogen. Blikresten en scherpe stukken plastic kunnen in de magen en darmen van grazende dieren terecht komen, wat tot zeer ernstig lijden leidt. Het PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk zegt: 'Het kabinet moet zich niet laten gijzelen door de industrie, die allerlei beloftes doet!'.

Een woordvoerder van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu, D66) laat weten dat het minimaal twee jaar duurt om de invoering van statiegeld wettelijk voor te bereiden. Van een versneld tempo hebben ze daar zeker nog nooit gehoord. Waar een wil is, is een weg, slome dombo met je slaafse wetjesbewieroking. Ondertussen krijgt de industrie nog de kans om maatregelingen tegen het zwerfafval te nemen. Pas als dat niet lukt, gaat ons kabinet statiegeld invoeren. Ze houden dus gewoon de drankindustrie de hand boven het kapitalistische hoofd. Wie immer is de economie belangrijker dan de natuur. Maar die kortzichtige hufters snappen niet, dat de leefbaarheid op de planeet aarde door o.a. al die plastic rommel volledig naar de kloten gaat. Het is verdomme code rood en die slapjanussen in het VVD/D66/CU-kabinet vertikken het om de handen uit de mouwen te steken!

Je kunt tegenwoordig een grote bek verwachten, wanneer je er iets van zegt, wanneer iemand een plastic flesje of een blikje achteloos op straat gooit, maar laat je daar niet door weerhouden om de overtreder aan te spreken op zijn/haar uiterst slechte gedrag, want anders leren die stoethaspels het nooit. Bovendien spekken die suffe lui ook nog eens de suikerindustrie, die elke frisdrank met dat witte gif weet vol te proppen. Met veel reclamebombarie en het lanceren van steeds weer nieuwe dranknamen willen ze de suikerverslaafden suikerverslaafd houden. Dat is puur uit eigenbelang en financieel winstbejag. Tijdens een test met ratten is gebleken, dat ratten suiker boven heroïne prefereren. Suiker heeft namelijk een snel effect, maar de schaduwzijde is continu weer een diepe dip en uiteindelijk een chronische vermoeidheid met diabetes op de koop toe.

Kijk maar eens flink kritisch rond in onze supermarkten en probeer maar eens producten zonder suiker te ontdekken. Je zult zien dat dat een enorme zoektocht wordt. In feite zouden alle supermarktgiganten zich 'De Witte Suikerberg' moeten noemen als ze ballen hadden. Verder is het bekend, dat mensen agressief van suiker worden, hetzij door een tekort, hetzij door een gewone dosis of overdosis. Dat een suikerverslaving dikmakend is, mag bekend zijn, en je ziet dan ook steeds meer Amerikaans-achtig zwaarlijvige mensen in de supermarkten dolen met karren vol zoete rommel. Ze hebben steeds meer suikershots nodig. Terwijl hun natuurlijke energiebronnen zijn afgeknepen en ondergesneeuwd. Of wat te denken van Albert Heijn, die ons laatst liet weten, dat ze stiekem minder suiker in hun assortiment zijn gaan stoppen. Het is nog altijd veel teveel, want 0% suiker is de enige afkickmethode voor al die suikerpatiëntgemaakten, want ze weten donders goed dat die suikerjunks dan gewoon meer flessen Coca Cola enzo gaan kopen. Geloof ze niet. Hun marketingtrucs gaan eindeloos door.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26-07-2018Geplaatst in de categorie: actualiteit

Deze inzending is 82 keer bekeken

5/5 sterren met 1 stemmen.Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:Ralameimaar
Datum:26-07-2018
Bericht:Bij alle kiosken van de ns wordt nog vreselijk veel plastik gebuikt! Dekseltjes lepeltjes rietjes plastik bordjes dat komt dan nadien in de vuilnisbakken van de treinen en de schoonmakers daar scheiden echt het afval niet.
Over wantoestanden...vanmorgen hoorde ik op het nieuws dat Nederland als handelsakkoord met Amerika hun sojabonen moet accepteren. ....dit is een van de ergste dingen die gebeuren want het is genetisch bewerkt. Dan zal het voer vermalen overal aan toegevoegd worden als diervoeder, bij bakkers ...en wij maar niet weten waarom we ons zo opgeblazen voelen en allemaal darmproblemen hebben. ...


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)