Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

foppe als oude eik

Foppe was aan het einde van zijn levensfase jeugd gekomen en wilde zo niet verder. Alleen in de natuur vond hij rust en hij ging 's morgens altijd praten met de oude eikenboom aan het einde van zijn weggetje naast de oude boerderij. De boom zweeg immers maar luisterde en hoorde al zijn gemoedstoestanden aan.

Op een dag wenste foppe dat hij ook maar een boom was en ging er naast liggen en schoot wortel en kreeg een machtig bladerendak. Samen stonden zij daar de kleine en de grote eikenboom. Praten konden zij niet maar het was zo een stuk gezelliger.
Er kwamen steeds meer mensen voorbij toen de nieuwbouwwijk klaar was. Verliefde stelletjes, mensen met honden, mensen die iemand verloren hadden en allemaal keken ze naar de bomen en vertelden hun verhalen. De eikenbomen hoorden het allemaal en ruisten met hun bladeren terug en zo was hun lot.

Op een dag had foppe er weer genoeg van. De oude eik had zijn bladeren laten vallen want het was herfst en de winter zou weldra haar intrede doen. De vogels hadden dit jaar een nestje in foppe de eik gemaakt en dat was wel leuk het jonge grut te zien opgroeien. Die winter was het extra koud en de boom kreeg in de lente geen blaadjes en bleef kaal. Een boomchirurg kwam er aan te pas en veel was er niet meer aan te doen. Op een zomeravond sloeg de bliksem in en toen was foppe de boom er niet meer alleen een zwart silhouet bleef over in de vorm van een kruis. De oude eikeboom stond er nog en was weer alleen en voelde zich weer lekker alleen en kwam op de natuurmonumenten lijst en werd vaak gefotografeerd. Het leven als boom had foppe rust gegeven maar nu was hij er niet meer, alleen dit verhaal blijft over.

Schrijver: foppe oostenbrug, 8 juli 2012


Geplaatst in de categorie: natuur

4.2 met 6 stemmen 311Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
10 juli 2012
Email:
joke190411hotmail.nl
Foppe en Hendrik, eigenlijk had het deze link moeten zijn...daar staan er veel meer, bomen.


www.henkvdijk.nl/schetsen/main.php
Naam:
Hendrik
Datum:
9 juli 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Foppe: een sfeervol verhaal, je hebt een rijke fantasie.
Joke: ik heb zonet de site van mobar bekeken. Daar staan inderdaad heel veel mooie tekeningen van bomen op.
Naam:
J.de Groot
Datum:
8 juli 2012
Email:
joke190411HOTMAIL.COM
foppe ik weet iemand die heel veel weet van bomen en ze ook heel mooi naar hun karakter tekent kun je misschien eens kijken,
zie...

mobar.punt.nl/
Naam:
Iris
Datum:
8 juli 2012
Email:
iris.aguirretigo.com.py
Mooi hoor, Foppe, graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)