Inloggen

Alle inzendingen over Alice de Janze

2128 resultaten.
Sorteren op:

De cirkel was rond

beschouwing
3,7 met 3 stemmen 116
...te gast en jullie waren bevriend met Alice de Janze, Lord Erroll, zijn vrouw Idina Sackville, Evelyn Waugh en de pilote/schrijfster Beryl Markham. Je viel op door je aantrekkelijke uiterlijk en je wilde levensstijl. Je feestte alle nachten door en je stond pas op om wat te eten en om drugs te...

Rijke, getraumatiseerde met roofdierogen

beschouwing
3,0 met 1 stemmen 1.287
...autocoureur Frederic Jacques, Comte de Janze ontmoette. Jullie waren bevriend met graaf Josslyn Hay en gravin Idina Sackville. Met hen waren jullie een deel van de Happy Valley set in Kenia, bekend van veel drugsgebruik, seksuele promiscuïteit, zoals partnerruil, cocaïne, champagne en...

De tweelingziel van Modigliani

beschouwing
3,7 met 3 stemmen 442
...een witte muis, gewiegd, gestreeld en gekust, alvorens de koolmonoxide je dodelijk vergiftigde. Het muisje lag naast je ontzielde lichaam, eens zo fel begeerd door Modigliani. Je werd vierenzestig jaar. Je bent begraven op het kerkhof van Worthing.

Alice Phoebe Lou blijft nederig

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 77
...een prachtige videoclip gemaakt. Inmiddels is Alice weer terug in Berlijn en zingt ze iedere zondag blootsvoets in het Mauerpark.

Robbie.

verhaal
4,4 met 5 stemmen 176
...in hun hart. Nee niet dat ze blij zijn dat de oude man is overleden. Maar als je zo'n grote liefde hebt gezien, wat is er dan nog meer belangrijk?
alice25 feb. 2009Lees meer…

Tracy Chapman - Fast Car

beschouwing
4,5 met 2 stemmen 67
...advocaat. In Jackson werden ze bedreigd door de blanken, inclusief de Ku Klux Klan. Hun dochter heet Rebecca en in 1976 zijn Alice en Melvyn gescheiden. Over haar romance met jou zei ze 'Het was heerlijk en mooi en prachtig en ik heb er volledig van genoten en ik was helemaal verliefd op haar'.

De geluksvogel, die 'Waltzing Matilda' schreef

beschouwing
4,0 met 1 stemmen 66
...voorsteden Crematorium in Sydney begraven, net als later jouw diepbeminde vrouw.

De gelauwerde schepper van 'Waltzing Matilda'

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 35
...voorsteden Crematorium in Sydney begraven, net als later jouw diepbeminde vrouw.

René De Clercq - Breed is uw weg

beschouwing
4,0 met 3 stemmen 69
...Je werd vierenvijftig jaar en je bent begraven in Lage Vuursche. In 1982 ben je herbegraven in Deerlijk, bij de Sint-Columbakerk. Op je graf staat een expressionistisch beeld van Jozef Cantré.

Hoe suikerziekte jouw lierzang voorgoed verstomde

beschouwing
5,0 met 2 stemmen 36
...voor jou opgericht. Na jouw overlijden verscheen er in 1883 jouw meesterwerk 'Au-delà', een gedichtenbundel, uitgegeven door Philippe Godet. Daarna verschenen er nog zes uitgaven van jouw schrijfwerk, met tot nu toe in 2004 als laatste 'Oh! Laissez-moi chanter...'.

Suikerziekte als moorddadige poëziehater

beschouwing
5,0 met 1 stemmen 48
...jou opgericht. Na jouw overlijden verscheen er in 1883 jouw meesterwerk 'Au-delà', een gedichtenbundel, uitgegeven door Philippe Godet. Daarna verschenen er nog zes uitgaven van jouw schrijfwerk, met tot nu toe in 2004 als laatste 'Oh! Laissez-moi chanter...'.

Alice Cooper - School's Out

beschouwing
4,0 met 12 stemmen 419
...mededogen. Daarom breng ik graag het onvolprezen lied 'School's Out' bij jullie onder de aandacht. School's out forever!...

Nadat de SS-er geportretteerd was liet hij jou doden.

beschouwing
3,8 met 5 stemmen 67
...afmaken. Rond 20 september 1943 liet hij jou vermoorden. Je werd drieëndertig jaar.

Sprookje van de Prinses met de Zere Teen

verhaal
1,7 met 3 stemmen 244
...belangstelling voor haar en ze werd weer populair. Ze trouwde met een zwitserse kinderarts en kreeg zeven kinderen die allemaal braaf waren en zo eindigt dit sprookje gelukkig goed!

De oerlieve koningin van Wielbergen en Rhederoord

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 43
...met zichzelf. Jij bent in het afgelegen familiegraf op Wielbergen begraven. Op een stenen kruis van het familiegraf staat de Bijbeltekst 'Komt tot Mij allen die vermoeid en belast zijt en Ik zal u rust geven'. Je werd 75 jaar.

Alice in Chains - Junkhead

beschouwing
3,0 met 1 stemmen 91
...Hij werd 44 jaar. Ook al ging Alice in Chains verder met een andere bezetting, de echte band bestaat niet meer.

Mad Season - Long Gone Day

beschouwing
4,5 met 2 stemmen 62
...nog bij hem geweest. Layne dreigde hun vriendschap te verbreken als hij 911 belde. Mike bleef zich schuldig voelen, ondanks de mening van Nancy McCallum, de moeder van Layne, dat niemand schuld heeft aan zijn zelfdoding. Op 8 maart 2011 overleed Mike in Salt Lake City door een overdosis...

Je vree met een intieme vriend van Hitler

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 30
...Curonia bezocht. Je overleed op 28 januari 1968 in Guilford. Je werd 95 jaar en je bent in de Foote-Ward Cemetery in Guilford begraven.

Alice Nahon: Mizerie-mensen

beschouwing
3,4 met 5 stemmen 228
...daglicht worden gesteld. Dat zegt meer over de biograaf, zo wij allen weten. Als dichtersziel voel ik mij zeer verwant met de dichtersziel van Alice Nahon. Ik ben haar intens dankbaar voor haar sierlijke, levenslustige, moedige openheid.

Bijna vermoord in Carmel-by-the-Sea

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 16
...Katherine, en jij naar Los Gatos. Op 10 maart 1947 ben jij in Los Gatos overleden. Je werd 88 jaar.

Insync: Mijn kracht komt van binnenuit..

dagcolumn
3,1 met 7 stemmen 141
...Holland gots talent laxeerteam inclusief Chantal Janzen, Angela Groothuizen, Gordon en die Amerikaan, hoe heet hij ook alweer, Dan Karate, die na 20 jaar werken in Nederland nog geen woord Nederlands kan spreken, met hun programma een poging doet heel Nederland, qua darmlozingen, in de analen van...

Dag juf(2)

verhaal
1,0 met 2 stemmen 911
...er en Ina vroeg: Moeten jullie nog niet naar huis? Nee, antwoordde Anne, Andreas komt ons halen! Ina geloofde haar oren niet, Anne vergiste zich!!! Of Ina was voor even haar juf niet.
Bij15 aug. 2006Lees meer…

De tragische vrouw achter Madame Bovary

beschouwing
3,8 met 4 stemmen 99
...ziel. Louise was eveneens de inspiratiebron voor Emma Bovary. Ze was getrouwd met de muzikant Hippolyte Collet.

Rots in de branding

verhaal
4,5 met 2 stemmen 2.630
...ogen sloot en jouw op je voorhoofd kuste, terwijl de woeste zeegolven haar dreigden te verpletteren.

De mensenwereld is één groot gekkenhuis

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 34
...zou je samen met een vriendin naar de Max Ernst-expositie in het Kunsthaus gaan, maar jouw vriendin annuleerde de afspraak. Op 25 april 1963 pleegde jij zelfdoding door jezelf in jouw atelier in Zürich op te hangen. Je werd 45 jaar en je bent volgens jouw eigen wens in St. Moritz begraven.

Welke Sherlock Holmes ontdekt de waarheid?

beschouwing
3,0 met 3 stemmen 157
...naast zitten. Je bent gecremeerd en de as is later in de kist van je moeder gezet. Je moeder erfde al je bezittingen en DiCicco kreeg één dollar.

De grootste naaktmuze aller tijden

beschouwing
3,0 met 2 stemmen 82
...begraven in het Cimetière Parisien de Thiais. De kunstschilder Tsuguharu Foujita zei dat met jou de glorietijd van Montparnasse voorgoed begraven is.

Met dezelfde psychiatrische diagnose als van Van Gogh

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 42
...nacht van 24 september 1959 verliet jij jouw hotelkamer in de Hacienda San Francisco Cuadra in Taxco, waar je soms in jouw depressie-aanvallen verbleef. Je hebt jezelf op een heuvel door het hoofd geschoten. Je werd 54 jaar.

Yerna van den Driessche: Nu ik jou...

beschouwing
3,3 met 7 stemmen 819
... met gezwollen schaamte ontdek ik Mieke Maaikes wereld, kijk wereld, kijk naar ons met je lendengeile blikken, kijk naar ons'. Subliem spiegelend.

Onverholen erotisch

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 178
...voldoende zicht op de inhoudelijke complexiteit en gelaagdheid ervan. Newtons werk weerspiegelt eveneens verschuivende traditionele machtsverhoudingen, sterke vrouwenemancipatie en een vrijere seksuele moraal...!
Meer laden...