start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (4)
afscheid (5)
algemeen (3)
bedankt (3)
dieren (6)
discriminatie (5)
drank (5)
economie (2)
eenzaamheid (22)
emoties (25)
ex-liefde (2)
familie (3)
feest (2)
film (1)
filosofie (3)
fotografie (3)
geld (3)
geschiedenis (27)
heelal (1)
hobby (5)
humor (5)
idool (2)
individu (39)
internet (7)
kerstmis (4)
kinderen (7)
koningshuis (1)
kunst (1)
lichaam (2)
liefde (32)
literatuur (4)
maatschappij (10)
mannen (17)
milieu (1)
misdaad (19)
moraal (1)
muziek (6)
natuur (3)
ouderen (2)
ouders (8)
overig (5)
overlijden (3)
pesten (1)
psychologie (18)
rampen (4)
reizen (4)
schilderkunst (1)
school (15)
sms (1)
spijt (1)
sport (3)
taal (1)
tijd (3)
vakantie (8)
verdriet (5)
verhuizen (2)
verjaardag (6)
voedsel (5)
vriendschap (15)
vrijheid (1)
vrouwen (5)
welzijn (12)
wereld (2)
werk (5)
wetenschap (1)
woede (3)
woonoord (3)
ziekte (18)

tabblad: autobiografieen

< vorige | alles | volgende >

autobiografie (nr. 446):

Bjarne op het liefdespad?

Die prachtige nazomerdag in september van 2018 stemde het de zachtzinnige Bjarne somber dat hij nog altijd alleengaande was. Niemand die hem werkelijk nabij stond. Wanneer hij voor de trein zou springen zou er waarschijnlijk niemand om hem wenen. Maar hij hield niet van een doemscenario met een trein, hij zou eerder de neiging hebben om voor een vliegtuig te springen.

Hij was echter geen hoogspringer, hij moest het doen met korte benen en zijn immer huiverende derde been, zo lang zonder liefde achtergebleven als zijn plasser. Hoe lang zou het nog duren die tergende eenzaamheid en hoeveel geile zwarte panters zouden zich nog aandienen voor zijn licht-poort alvorens de enige panter der duisternis zijn liefdes-geneugten zou doen ontluiken op die hoge berg van eenzaamheid en onvermogen om contact te maken met de werkelijkheid der mensen.

Hij was nu al zo lang alleengaande en hij had alles als alleengaande moeten doorstaan. Het hielp hem niets om sprookjes te lezen, slechts de diepe dalen van de werkelijkheid hielpen hem weer op de been. Niemand hoorde zijn angstschreeuw in de nacht, niemand zag zijn tranen aan als druppels ochtend-dauw. Hij moest het als alleengaande alleen zien te klaren en het werd hem steeds meer duidelijk dat hij alleen maar gaande was.

Het noodplan dat Bjarne, die door persoonlijke en inmiddels ook publieke malaise werd geplaagd, op tafel legde was even simpel als doeltreffend en liet ons als lezers zien dat die lieve Bjarne best een slimme vent was. Een slimme vent die verstand had van de liefde en alles wat daarbij kwam spelen.
Hij had zichzelf een nieuwe bril aangeschaft. Een stoer montuur waardoor zijn eigenzinnige gezichtsexpressie nog meer tot uiting kwam. En hij zou voortaan zelf de contactgesprekken proberen te sturen, zodat hij zelf aan het roer bleef staan wanneer het op beslissingen nemen aan zou komen.
Misschien kwam er wel een stoere jonge bootkapitein voorbij, waarbij hij het verlangen naar lust kon ombuigen in een hunkering naar liefde. Dan zouden ze samen bondgenoot worden in een zinderend spel op volle zee zonder dat de haaien en de zeemonsters een kans kregen.
Er waren er wel die iets in Bjarne zagen en hunkerden naar een bevallige lichtmatroos die de mooiste gedichten schreef over de waarheid der vriendschap.
Het noodplan omhelsde verder iedere dag extra vezels slikken zodat de ontlasting zacht bleef en er geen problemen in de dikke darm zouden ontstaan.
De nieuwe bril bracht meteen al wonderen. De toekomst mocht weer komen met alle onwaarschijnlijkheden. Bjarne was er klaar voor met zijn heldere nieuwe bril.

Vastbesloten om zich niet van streek te laten maken door de windeieren die op zijn pad waren gekomen bevond Bjarne zich opnieuw op het liefdespad om zijn liefdesdromen van enige werkelijkheid te voorzien. Hij schreef zich in bij een datingsite die verdacht veel leek op een andere datingsite waar hij stond in geschreven. Hij kreeg onmiddellijk veel (gratis) knipoogjes, misschien door de leuke foto met zijn nieuwe bril, maar waarschijnlijker omdat hij er nieuw was en alle "nieuwe" mannen onmiddellijk (gratis) knipoogjes kregen. Naast deze knipoogjes die hij op de andere site ook al massaal had gekregen, kreeg hij ook een tiental ondeugende berichtjes van mannen die wel zin hadden in een lustig avontuur met deze nieuwe van een afstand niet lelijke nieuwe man op de site. Bjarne kon maar een enkele keer een berichtje terug sturen want hij was niet van plan voor deze site ook de dure creditpunten te kopen die nodig waren om een berichtje te sturen.
Maar een aantal mannen die hem een berichtje hadden gestuurd vond Bjarne wel aantrekkelijk.
Hij twijfelde wat hij moest doen. Hij had duidelijk in zijn profiel gezet dat hij op zoek was naar vriendschap en als er aanleiding toe was ook erotiek. Maar deze geile gespierde mannen met goed geschapen dromen wilden onmiddellijk erotiek en daar werd Bjarne toch wel weer onzeker van.

Er was op zich niets mis mee, maar Bjarne vond het fijner als er ook platonisch contact was, en daar waren deze mannen nu juist niet zo goed in. Hun karakter uitte zich voornamelijk in de grootte van de piemel, de omvang van de biceps en een vrolijk libido, kennelijk met een veel bredere voorkeur dan die Bjarne eigen was. Op zoek naar seks was niet hetzelfde als op zoek zijn naar liefde, maar het woordje liefde kwam je op geen enkele datingsite meer tegen. De tijden waren veranderd, de mannen wilde er meteen tegenaan en er waren ook veel vrouwen die er precies hetzelfde over dachten. Het kon natuurlijk dat die mannen ook best voor liefde openstonden wanneer ze in de gaten kregen hoe lief Bjarne in zijn binnenste was, maar als het niet het geval was leek het toch wel erg op naar de hoeren gaan en daarna nooit meer iets tegen elkaar zeggen.

Wat moest hij doen? Hij was niet van steen en het waren absoluut niet de lelijkste mannen die op zijn deur kwamen kloppen. Maar hij had veel liever een enkele man die van hem hield dan een passionele man die zijn passie meer in zo veel mogelijk met verschillende mannen zocht.
Want er droop wel passie van die mannen af, het speelse gemak waarmee ze allerlei liefdekunsten benoemden bezorgde Bjarne dikwijls rode oortjes. Hij werd er zichtbaar verlegen van en vroeg zich af of er nog wel mannen waren die hem op een andere manier lief konden vinden.
Maar ja, je kwam er als alleenstaande man niet aan om je af en toe, wanneer je er de tijd voor had, op het liefdespad te bevinden. Bjarne zocht naar een hint, een teken, iets waarmee hij een richting kon zoeken.

Schrijver: Bjarne Gosse, 23-09-2018Geplaatst in de categorie: individu

Deze inzending is 43 keer bekeken

5/5 sterren met 2 stemmen.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)