start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Top-5 autobiografieen:

1.
2.

Categorieën:

actualiteit (4)
afscheid (5)
algemeen (3)
bedankt (3)
dieren (6)
discriminatie (5)
drank (5)
economie (2)
eenzaamheid (21)
emoties (25)
ex-liefde (2)
familie (3)
feest (2)
film (1)
filosofie (3)
fotografie (3)
geld (3)
geschiedenis (27)
heelal (1)
hobby (5)
humor (4)
idool (2)
individu (37)
internet (7)
kerstmis (4)
kinderen (7)
koningshuis (1)
kunst (1)
lichaam (2)
liefde (29)
literatuur (4)
maatschappij (10)
mannen (16)
milieu (1)
misdaad (19)
moraal (1)
muziek (6)
natuur (3)
ouderen (2)
ouders (8)
overig (5)
overlijden (3)
pesten (1)
psychologie (17)
rampen (4)
reizen (4)
schilderkunst (1)
school (15)
sms (1)
spijt (1)
sport (3)
taal (1)
tijd (3)
vakantie (8)
verdriet (5)
verhuizen (2)
verjaardag (6)
voedsel (5)
vriendschap (10)
vrijheid (1)
vrouwen (4)
welzijn (12)
wereld (2)
werk (5)
woede (3)
woonoord (3)
ziekte (18)

tabblad: autobiografieen

< vorige | alles | volgende >

autobiografie (nr. 435):

Elisa Namaste doorgeprikt

Het sprookje is voorbij en het was inderdaad te mooi om waar te zijn. Ik was enkele maanden flink in de ban van het medium Elisa Namaste, die ook mijn Facebook-vriendin was. Was, want onlangs heeft ze mij verwijderd en geblokt. Dat zal ik later uitleggen.

Ik volgde haar filmpjes met emotionele wijsheden op haar FB-site en op U-Tube, waar ze complete lezingen geeft. Vanaf het begin was ik al op mijn hoede en nam ik mijzelf voor om haar zoveel mogelijk uit te testen. Zoals Groningers immers van nature de kat uit de boom kijken. Ik nam geen blad voor de mond en ik reageerde eerlijk en scherpzinnig op haar uitlatingen. presentaties en foto's. Soms hele epistels, die ze niet verwijderde. Ook omdat ik mijn bewondering voor haar volop verwoordde. Ik had al een sessie van een half uur met haar geboekt, maar die heb ik inmiddels wijs geannuleerd. Ineens besefte ik dat zij mij helemaal niets te bieden heeft en ik oud en wijs genoeg ben om mijn eigen antwoorden te vinden. Bovendien ben ik minstens zo spiritueel en helderziend als zij.

Het financiële aspect van haar verlichte staat vond ik al niet kloppen en nu al helemaal niet meer. Werkelijk spirituele mensen vragen geen geld voor hun inzichten en gaven. Verder schiet Elisa van plek naar plek en vertoont ze duidelijk borderline-kenmerken. Gelijke polen stoten elkaar af. Vandaar ook. Bovendien kletst ze maar door en is er geen houden aan. Manisch dus. En vaak randpsychotisch. En dat allemaal onder een zorgvuldig afgewerkte en hermetisch afgesloten mantel der zoetsappige liefde. Ze lacht continu en ze is continu in hogere sferen, wat op den duur erg buitenaards overkomt.

Ik zag ook filmpjes van haar, die ik op zijn zachtst gezegd kantjeboord vond qua psychische gesteldheid. Een broer of vriend van haar is steeds bij haar om haar te filmen of om met haar gekke dingen te gaan doen. Ik schreef haar, dat die man geen goede invloed op haar heeft. Dan is er nog haar broer, die steeds artistieke foto's van haar neemt. Sommigen best mooi, maar wel allemaal too much etherisch en met misleidende licht- en kleureffecten. Zo was er laatst een foto van Elisa met een hoofddoek op. Zo onecht en eng, dat ik het een pop in Madame Tussaud noemde en een icoon van Moeder Maria of Maria Magdalena. Zoals de roomsen hun heiligen vaak zo volmaakt en zoetsappig afbeelden. Ik schreef dat ze leek op Sint Bernadette van Lourdes.

Midden in de nacht, over drieën, reageerden zowel Elisa als haar broer de fotograaf op mijn kritische opmerkingen. Elisa vond de foto niet fake en ze had vreugde in haar hart. Tja. Broer O. reageerde woedend op mijn visie over zijn artistieke foto. En dat van Maria begreep hij al helemaal niet. Toch blijft het een heel oppervlakkige, gestileerde, gemanipuleerde, zoetsappige nepfoto, die zo als toeristische ansichtkaart voor vrome zielen kan dienen. Ik reageerde meteen. Ik noemde de broer autistisch narcistisch en een peuter op het gebied van kritiek kunnen incasseren. Verder vroeg ik hen of Elisa Namaste BV een familie-business is. Je begrijpt dat ik veel te bedreigend voor haar/hun toko en naïeve fanschare werd/ben.

Ik heb hun maskerade deels doorprikt en dat dulden zij niet, want dan kan zij/kunnen zij haar/hun circustent wel opdoeken. Dan blijft er niets meer van al die mooie woorden over. Overigens claimt Elisa dat ze nooit boeken leest, maar haar niveau van denken en spreken verraadt duidelijk ingelezen kennis. Of haar broer(s) en vrienden hebben haar alles vertelt, wat ze moet weten om geloofwaardig over te komen. Dat Elisa een mooie verschijning is, ontken ik niet, maar ze is ook een best gevaarlijke verleidster, die sterk aantrekt en navenant afstoot. Ze is inderdaad een soort sirene, die werkt met haar bevallige lichaam, haar mimiek en oogopslagen en haar veelvormige, vaak funny stemvermogen. Elisa en haar denktank hebben zo'n beetje de Vijf Piramides in Bosnië gegijzeld, maar die zijn natuurlijk absoluut niet van haar/hen. Bovendien stikt het tegenwoordig van de helderzienden/mediums, omdat steeds meer mensen op het spirituele vlak ontwaakt raken. Charlatans en uitbuitingen kun je daarbij niet uitvlakken.

Het feit dat Elisa nu opeens een hoofddoek draagt, is ook zo typisch borderline-achtig. De moslima's komen als vliegen op de stroop af. Ik noemde dat hoofddoekgebaar van haar een klap in het gezicht voor de moslima's, die gebukt gaan onder mannelijke onderdrukking en tirannie van een onvrije, eigen wil verstikkende, sadistische islam. Ik gaf de Deense overheid gelijk door een hoofddoek- en boerkaverbod in te stellen. Zij is tegen die beslissing van haar vaderland en ze droeg opeens een heel dure, kleurrijke hoofddoek alsof ze de koningin van Denemarken was.

Nadat ik mijn sessie had afgezegd, zag ik dat ze zichzelf als FB-vriendin van mij verwijderd heeft. Verder chatte ze dit: 'Ik wil niet dat mijn volgers en familie overstuur raken, noch dat ik privé overstuur raak. Ik voel hoe mensen beïnvloed raken door jouw commentaar. Ik voel dat dit geen positief gevoel geeft. Ik blok je voor commentaar. Voor datgene wat je zoekt, zit het antwoord in jezelf. Hoe anderen reageren, gaat altijd over dat wat zij spiegelen. De liefde is een reflectie van jouw eigen liefde. Dat heeft niets met mij als persoon te maken. Ik wil van mijn FB geen discussie- of dramaplek van maken. Ik zend je enkel liefde en helende engelen!'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 05-08-2018Geplaatst in de categorie: psychologie

Deze inzending is 98 keer bekeken

4/5 sterren met 4 stemmen.Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:Hanneke van Almelo
Datum:11-08-2018
Bericht:Als dit geen laster is, is het wel smaad, Joanan. Als je zo tekeer bent gegaan op de fb pagina van het meisje, dan snap ik wel dat ze je blokkeert. En dat heeft ze nog heel netjes gedaan, ook, vind ik.

Naam:Hanneke van Almelo
Datum:06-08-2018
Bericht:Nog twee taalfouten: sommigen, vertelt. Nalezen voordat je plaatst, zou ik zeggen.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)