Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Uitslag: postief (voor mij dan)

Pletmachine achter de rug, dan moet je na een paar dagen wel weer terug, want de uitslag, tja dat weten we: daar moet je meestal op wachten.
Inmiddels al een geroutineerd persoon kom ik bij de balie, wordt omhelsd door de verpleegkundige die me inmiddels al zes jaar meemaakt, dat kweekt en geeft een band hè?
Dat is het prettige van het hele verhaal, kijk ik ging er naar toe met in mijn achterhoofd, het is mis, het is fout, het is niet goed.

Als je DAT nou maar denkt dan is de dreun niet zo erg, want je wist het toch al, dat kanker terug was, nietwaar? En zo zit ik in de wachtkamer met iedereen te kleppen en de tijd vliegt voorbij..

Ik zit er al bijna een uur, maar ach wat is een uur op een mensenleven, niks toch? Dus omdat het zo gezellig is (nee, niet cynisch bedoeld) heb ik er ook geen erg in.
Mevrouw Terlouw? Ja? Komt u maar, oeps, ik ben aan de beurt, zeg iedereen gedag en loop naar het kamertje...

Andere dokter, het is hartstikke druk, neem ik voor één keer genoegen mee, volgende keer moet ik gewoon mijn vriend weer terug, maar dat terzijde.
Uitslag is goed. Ik verblik of verbloos niet (nee echt niet) en zeg 'prima'.

Heeft u verder nog ergens last van? Nou ehhh van de bijwerkingen van de pillen wel ja, maar ach: ik hoef ze nog maar vier jaar en drie maanden te slikken, dus dat overleef ik wel.

Het humorkwartje valt niet zo snel, das weer een minpuntje, want ik hou wel van een beetje zwarte humor als het hierom gaat, het houdt me namelijk op de been, als je begrijpt wat ik bedoel.

Wel doorgaan met oedeem-therapie, ja nogal wakker, anders past mijn arm nergens meer in...ook doorgaan met de pillen (?) en ook doorgaan met de hulp thuis....tjonge jonge.

Uitslag was goed en weet je wat nou zo leuk was aan dit verhaal? Ik plaatste op Facebook alleen maar de zin: uitslag goed, wat een reacties erop kwamen DAAR fleurt op deze sombere eerste lentedag mijn humeur van op, want lui: DE UITSLAG WAS GOED, over zes weken naar de oncoloog en over 6 maanden weer: naar de chirurg.

Hier wordt een mens toch blij van?

Schrijver: An Terlouw, 21 maart 2016


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.7 met 9 stemmen 109Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
2 april 2016
Email:
hmessielive.nl
An, wat een spanning had je te verwerken. Ofschoon je zeker de veerkracht had om een minder gunstig bericht aan te kunnen horen, is dit wel een heel groot pak van jouw hart.
Dat het in de toekomst maar net zo gunstig mag blijven!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
29 maart 2016
da's f-AN-tastisch, da's schitter-AN-d, da's AN-gelooflijk, da's brilj-AN-t, proficiat!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
24 maart 2016
Wat fijn om in deze minder vrolijke dagen ook een goed bericht te lezen. Dat houdt de moed erin. Van harte, An!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)