Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zomer 1992

Berend uit Utrecht had een tweede schilderwerk van Bjarne gekregen om te exposeren in zijn kantoorruimte. Het was een werk geïnspireerd door een lied van Gram Parsons. Zilver en grijs tinten, schaduw in een ruige textuur. Een vriendin van Berend was er door gecharmeerd en ze kocht het schilderwerk van Bjarne voor in haar woning in Wageningen.

In de binnenstad van Amsterdam kwam Bjarne iemand tegen die hij al een tijd niet had gezien.
Het was Alex Huppelrat, hij was blij Bjarne weer te zien. Hij had twintig cassettetapes met bluesmuziek bij zich. Alex hield van die muziek. Van alle bekende bluesmuzikanten had hij muziek verzameld. Alex gaf vier cassettetapes aan Bjarne. Zodat Bjarne naar de blues kon luisteren in zijn woning in de Baarsjes in Amsterdam.

Berend had twee katten. Katja en Tobias. Het waren vrienden van Bjarne, wanneer hij er was om voor de tuin van Berend te zorgen. Astrid was met een vriendin naar Thailand om er olifanten en kleine apen te bewonderen. Bjarne kreeg mooie ansichtkaarten toegestuurd.

Robert Johnson, de muziek kwam goed bij Bjarne binnen. Vriendschap, drank, verleidelijke vrouwen, de glorie en de afgrond. Er was van alles in de muziek te horen en de man speelde fantastisch gitaar.

In Haarlem was een galerie die misschien belangstelling had voor de schilderwerken van Bjarne.
Maar het liep na wat vage contacten op niets uit. Bjarne moest iets anders verzinnen om zijn werken aan een publiek te laten zien. Zijn oude fiets werd gejat. Hij moest op zoek naar een andere fiets.

Alleen in de ochtend was er twee uur zon op het balkon aan de achterkant van zijn woning.
Om de paar dagen maakte Bjarne een wandeling in het nabijgelegen Erasmuspark.

In de werkkamer klonk bluesmuziek. Er was een lang gedicht in de avondkrant verschenen.
Het was een wonderbaarlijke aaneenschakeling van lyrische zinnen over het leven in de grote stad.

Joshua Eenoog had een oude bakfiets gekocht. Een keer per week ging hij in de avond de straten langs om oude kasten te verzamelen. Die bracht hij naar een werkplaats, waar ze werden opgeknapt door jongeren met een eenzaam verleden. Het werden kleurrijke kasten, geschikt voor in een modern interieur.

Schrijver: Bjarne Gosse
6 maart 2023


Geplaatst in de categorie: muziek

4.2 met 5 stemmen 200Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)