Inloggen
voeg je column toe

Columns

Trump versus Clinton

Het debat tussen Donald en Hillary gaat er heftig aan toe. Donald Duck blaaskaakt er op los en gelooft bijna als enige in zichzelf en zijn geldobsessie. Hij wil hoe dan ook op de hoogste plek van de macht komen, hij koopt zelfs al een bedrijf naast het Witte Huis om zijn banale droom uit te laten komen.
'Bijna alle politiegroepen steunen mij!', zegt Donald, zichzelf alsmaar op zijn gorillaborst kloppend. Hij pocht volop over zijn geweldige geldinvesteringen her en der, alsof welzijn en voorspoed te koop zou zijn.

IJskonijn Hillary betichtte Donald van een gespreid bedje, omdat hij miljarden dollars van zijn vader erfde. Ineens komt Donald wel op voor Afro-Amerikanen en Latino's, omdat hij zijn negatieve imagokanten wil opvijzelen. Hillary wijst hem meteen op zijn anti-Afrikaanse uitlatingen. Ze schermt ook met het feit, dat haar vader uit de middenklasse kwam en dat die keihard heeft moeten werken voor weinig resultaat. Hij was een behangverver of zoiets. Donald heeft ook iets aandoenlijks, zo met zijn beperkte IQ en zijn stalen oogkleppen.

Opeens is Donald heel begaan met de zwarte gemeenschap en zegt hij dat hij wel op pad is geweest om die lieve mensen te ontmoeten en dat Hillary thuis bleef. De Democraten krijgen al heel lang de stemmen van de Afro's en dat zint de demagoog Donald niet, want hij wil die stemmen hebben. Hij is wel heel erg zelfingenomen en narcistisch-gestoord blij met zichzelf.

'In 1973 wilde Donald niet aan Afrikaanse mensen verhuren', zegt Hillary, 'hij is dus al heel lang een racist, die discrimineert.'
'Ik heb nooit schuld hoeven te bekennen!', antwoordt Donald. Hij was zelfs een van de eersten, die een club openden, waar zwarten en moslims ook welkom waren. Donald is stinkend jaloers op China en Mexico, die leidinggevend in de handel zijn. Amerika heeft dikke schulden. Donald belooft vele, nieuwe banen. Donald refereert eraan dat internet een Amerikaanse uitvinding is, maar dat mensenhaters als IS dat medium nu op walgelijk sublieme wijze misbruiken. Donald zegt terecht, dat we de oliebronnen in het Midden-Oosten hadden moeten veroveren, want dat is de voornaamste inkomstenbron van IS. Er had een grote, Amerikaanse troepenmacht in Irak moeten blijven. Maar ja, dat is achterafgebral en makkelijk nakaarten.

Trump verwijt Obama en Clinton de opkomst van IS. Hij wil IS zo snel mogelijk de grond in boren. Hij vindt zijn temperament beter dan dat van Hillary. Toch zit IS al in dertig landen en zal dat geen makkelijke klus worden.
'Zijn nonchalance over kernwapens is zeer zorgelijk!', zegt Hillary terecht. Donald wil landen als Japan, Duitsland en Zuid-Korea niet meer op nucleair gebied verdedigen, omdat het Amerika veel teveel geld kost en die landen te weinig bijdragen in de kosten. Ze zoeken het maar uit.
Hillary zegt dat het kernwapenprobleem met Iran is opgelost, maar Donald gelooft daar niets van. 'Ik wil dat mensen hier en in de wereld op ons kunnen vertrouwen!', zegt Hillary zeer geloofwaardig en geruststellend. Donald ontkracht dat, omdat Amerika niet voldoen betaald wordt voor zijn veiligheidsacties. Saoedi-Arabië betaalt Amerika namelijk niets voor zijn bescherming, terwijl de Saoudies schatrijk zijn.

Donald gaat prat op zijn handelsinstinct, wat Hillary volgens hem volkomen ontbeert. Hillary probeert Donald te beschadigen, door hem een vrouwenhater te noemen, maar dat lukt maar matig. Donald heeft immers een andere opvatting over vrouwen en er zijn genoeg vrouwen, die hem een toffe peer vinden, met name de sexy etalagepoppen rondom hem.

Het debat was ineens voorbij en Donald zei nog: 'Als ik niet de volgende president word, dan zal ik Hillary blijven steunen!', wat ik wel heel fideel en charmant van hem vind. Alsof hij de nederlaag al voelt aankomen?...
Het laatste beeld dat ik zag, was de schouderklop van de witharige man van Hillary, die als een schuldbewuste page zijn koningin alsnog probeerde te paaien.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 september 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

4.7 met 3 stemmen 126



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
1 oktober 2016
Jammer dat twee (en meer) van mijn beste en integere schrijfcollega's zich zo door de propagandamachines van de internationale machtselite laten inpakken als worstjes in een saucijzenbroodje. Levend gebakken onder de infrarode grill van de schijnwerkelijkheid die de meesters van de twilight zone als volleerde 'new-speak' experts projecteren over de monsterlijke realiteit die ons allen tracht te consumeren.
Mijn respect voor jullie, collega's, lijdt er niet onder, maar wel vrees ik het formidabele vermogen van deze wereldwijde schaduwmachtsring met meer ontzag, nu ik constateer hoe makkelijk deze machtige manipulatoren zelfs jullie beiden (en o.a. Inge B.) hypnotiseert en jullie kritische denkvermogen heeft verlamd of afgeleid.
Het valt me op hoe zwak het denkvermogen van de gemiddelde Nederlander (en wellicht de gemiddelde wereldburger) i.h.a. is, en hoe weinig weerstand het weke brein weet op te werpen tegen de doortrapt en gewetenloos met emoties en leugens spelende politici, geldgraaiers, public relations webwevers en het wereldwijde web van spionage-diensten die geen ander doel voor ogen hebben dan ons allen in een door hen gecreëerde en beheerste schijnwereld gevangen te zetten.. terwijl we denken (maar dat niet meer kunnen) dat we vrij zijn, onafhankelijk en zelfs spiritueel.
Kan Donald voor een uitbraak zorgen? De echte machthebbers zijn er in elk geval lang niet gerust op. Misschien is hij als onberekenbare hofnar toch de betere optie..
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 september 2016
WAUHHH!, Gabriëla, je vult mijn column op geniale wijze aan! Ik heb het je al vaker gezegd, je bent een ideale politica voor ons kikkerlandje! Die Trump kan beter ergens in Mexico een wietplantage beginnen en voorgoed onderduiken, wat een surrealistische mafkees! Overigens is die Hillary ook geen ideale premierkandidate, want er kleeft teveel achterbaksheid en leugenachtigheid aan haar voorgeprogrammeerde robotgedrag. De censuur is wereldwijd op walgelijke wijze actief en ware democratie is inmiddels een vaststaande utopie.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
28 september 2016
Een rake column, Joanan, met humor geschreven, en herkenbaar voor wie het debat zag.

Overigens vind ik dat Hillary er prima in geslaagd is om Donald als een vrouwenhater neer te zetten. Of eigenlijk heeft Donald dat zelf prima gedaan. Een andere opvatting over vrouwen? Dat heet seksisme! Of zoals ze het in de taal van Donald zeggen: 'a male chauvinist pig'. Barbiepoppen die hem een toffe peer vinden? Dat heet met een duur woord 'geïnternaliseerde onderdrukking'. Een mechanisme van verinnerlijkte zelfhaat dat je bij alle gediscrimineerde groepen in de samenleving vindt. Het is ook wat verklaart dat vrouwen soms andere vrouwen nog harder discrimineren dan sommige mannen doen - het zogeheten krabbenmand effect. Vooral als het om het door mannen gewenste uiterlijk van vrouwen gaat. Je zag ook alleen maar jonge barbies om Donald heen. Met vrouwen van zijn eigen leeftijd, die weten wat ze willen, daar heeft deze mediaclown grote moeite mee, zoals ook tijdens het debat wel bleek.

Die laatste aanraking die we zagen, daar heb je een mooie betekenis aan gegeven. Ik zou willen dat hij haar inderdaad als koningin zag. Maar wat ik zag was een, in deze situatie, ongewenste aanraking van een man die voor de wereld wilde veinzen aardig te kunnen zijn. Volkomen ongeloofwaardig en volkomen ongepast in deze zakelijke debatrelatie. Haar man deed even later hetzelfde. Toen was het een liefdevolle steunbetuiging. Toen wel.

Deze wandelende catastrofe die Trump heet, belichaamt alle soorten van discriminatie op de terreinen van seksisme, racisme en klassisme, waar onze westerse beschaving de laatste eeuw geprobeerd heeft een einde aan te maken. Hij denkt alleen in termen van dollars, denkt het land als een winstgevend bedrijf te moeten runnen, en de mensen interesseren hem geen hol. Ik vertrouw erop dat de Amerikaanse bevolking deze notoire mensenrechtenschender op tijd doorziet. Niet alleen voor de vrede en veiligheid in hun eigen land, maar ook voor de rest van de wereld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)