Inloggen
voeg je column toe

Columns

Miljoen burgers onder armoedegrens volgens Chatbot GPT

Armoede in een rijk land als Nederland, het klinkt bijna onvoorstelbaar. Toch is het een trieste realiteit dat meer dan 1 miljoen mensen in ons land onder de armoedegrens leven, waaronder 280.000 kinderen, zo melden vandaag diverse media. Ik laat vooral de aantallen kinderen even tot mij doordringen. Dit is een schokkend aantal, vooral omdat we - vergeleken met veel andere landen - in een welvarend land leven waarvan de economie blijft groeien. De vraag is hoe het kan dat we dit laten gebeuren, en wat de rol van de politiek en het beleid hierin is.

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat armoede niet altijd de eigen schuld is van mensen die in deze situatie verkeren. Zeker, er zijn gevallen waarin mensen door persoonlijke fouten in financiële problemen zijn geraakt, maar er zijn ook talloze voorbeelden van mensen die ondanks hun inspanningen en harde werk nog steeds niet genoeg verdienen om rond te kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld komen door slechte arbeidsomstandigheden, onzeker werk of een te laag minimumloon.

De politiek en het beleid spelen een belangrijke rol in het verminderen van armoede. Allereerst is het van belang dat er voldoende ondersteuning is voor mensen die in financiële problemen verkeren, zoals bijstandsuitkeringen en voedselbanken. Maar er is meer nodig dan alleen het bieden van financiële hulp. Het is ook belangrijk om te zorgen voor goede en betaalbare huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg.

Daarnaast moet er veel meer gedaan worden om structurele oorzaken van armoede aan te pakken. Denk hierbij aan het aanpakken van ongelijkheid in de samenleving, het stimuleren van gelijke kansen op de arbeidsmarkt en het verhogen van het minimumloon. Er moet meer worden geïnvesteerd in het onderwijs en in scholing om ervoor te zorgen dat mensen beter kunnen concurreren op de arbeidsmarkt en hun inkomen kunnen verhogen.

Karel Jong: deze column is geschreven door Chatbot GPT op basis van gerichte input van mijn kant. Deze keer weinig aan de chatbot tekst gewijzigd. Het blijft een bijzonder fenomeen.

Schrijver: ChatbotGPT
9 maart 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 102 stemmen 335



Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
10 maart 2023
Redenering van Bobcom volg ik. Het keurslijf van het 'persvoorlichtersjargon en zouteloze zinnen' is een van de risico's en nadelen van deze 'trucendoos' Chatbot GPT. Is veel meer over te zeggen. Maar voor nu lijkt mij de waarschuwing van Bobcom terecht.
Naam:
Bobcom
Datum:
10 maart 2023
Email:
bobcomxs4all.nl
Dankzij Chatbot GPT belandt straks ook de taal zelf onder de armoedegrens. Gewoon alles wat er is geschreven in de blender donderen volstaat. Elke keer komt er op wonderbaarlijke wijze weer een nieuwe woordcocktail uit met dezelfde ingredienten als alle vorige. Dus nog meer platgeslagen persvoorlichtersbewoordingen, nog meer zouteloze zinnen, elk artikel een nieuwe variant van eenzelfde eenvormige woordbrij.
Ooit gold het adagium "goed geschreven is goed gedacht". Dankzij de chatbot geldt nu het adagium "goed geschreven is niet gedacht".
Naam:
Karel Jong
Datum:
10 maart 2023
Chatbot GPT na invoering van bepaalde begrippen: 'Het is waar dat de levensstandaard in ontwikkelingslanden vaak anders is dan in rijke westerse landen, waardoor de armoedegrens ook anders wordt bepaald. Echter, binnen elk land wordt de armoedegrens bepaald op basis van specifieke criteria, zoals het inkomen, de toegang tot basisbehoeften zoals voedsel, onderdak en gezondheidszorg, en de mogelijkheid om te participeren in de maatschappij. Dit betekent dat er in elk land mensen kunnen zijn die onder de armoedegrens leven, zelfs als de levensstandaard hoger is dan in ontwikkelingslanden. Het is belangrijk om te erkennen dat armoede een complex probleem is dat niet alleen afhankelijk is van inkomen, maar ook van de toegang tot kansen, voorzieningen en sociale netwerken. Daarom is het van belang om armoede op een brede manier aan te pakken, en niet alleen te focussen op het verhogen van het inkomen van mensen.
Naam:
Karel Jong
Datum:
10 maart 2023
Was deze professor, geachte heer Wim Wijs, ook niet bekend vanwege zijn boek: 'Opstaan tegen zittenblijven'? Mogelijk haal ik enkele geleerden door elkaar. Hoe dan ook zal ik de vraag bij wijze van proef voorbereid voorleggen aan Chatbot GPT en het resultaat hier in een commentaar zetten, als de redactie mij toestaat. Het zou wellicht kunnen dat in een andere samenlevingen onze 'armen' niet binnen onze CBS cijfers vallen.
Naam:
Wim de Wijs
Datum:
10 maart 2023
Ooit toonde de onvolprezen psycholoog Professor A.D. de Groot aan dat in iedere schoolklas onontkoombaar een benedenlaag ontstaat, waarbij leerlingen blijven zitten.
Zou het ook zo in een maatschappij kunnen zijn dat er een onvermijdelijke benedenlaag ontstaat.
Zou je de armoede-mensen in Nederland vergelijken met een middengroep in een Afrikaans of Zuid-Amerikaans land, dan zou het wel eens kunnen zijn dat zij beslist geen armoelijders zijn.
Zou ChatGPT hiernaar gevraagd kunnen worden?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)