Inloggen
voeg je column toe

Columns

De stand van zaken

Rutte wordt secretaris-generaal van de NAVO. Moeten wij hier nu blij van worden of moeten we ons voorbereiden op een catastrofe in de zin van dat Nederland definitief een oorlog mee ingetrokken wordt? Gezien de jaren die we hier met hem hebben mogen ervaren met zijn ‘geen herinnering aan' en 'leugens' zie ik het niet al te rooskleurig in. Een niet integere man op een zeer invloedrijke positie die zijn hand er niet voor omdraait om weinig of niets met de Nederlandse belangen op te hebben.

Daarnaast zitten we met een kabinet dat 2 juli middels de bordesfoto aantreedt wat een gevolg is van de linkse indoctrinatie betreffende duurzaamheid, klimaatcrisis en ook het asielbeleid dat de kiezer meer dan zat is. Hoewel ik zelf niets met deze termen heb, maak ik er toch maar gebruik van. De politiek is mijn inziens zeer instabiel op dit moment in Nederland en Europa. Ego-politiek, beloftes, verdraaiingen, andere belangen nastreven, het is aan de orde van de dag. Waar men nu voor juicht kan wel eens heel anders uitpakken dan men hoopt.

In een reactie op een column die mijn interesse wekte, over de kledingberg, schreef ik: Er zou wellicht een ministerpost kunnen komen in het nieuwe kabinet voor onder meer ethisch verantwoord leven met daarin aandacht voor eerlijk politiek bedrijven, innerlijke leegte aangaan enzovoorts. Een respons daarop was dit dan ook als lessen op te nemen op scholen en dan kun je denken aan bijvoorbeeld filosofie. Het gaat om het creëren van bewustzijn in de zin van de werkelijke waarde van ons zijn hier op aarde en wat er werkelijk toe doet. Vele mensen staan hier ver vanaf en denken dat het doel geld verdienen en macht en mensen misbruiken is.

Hier wou ik het maar bij laten voor deze keer want er is te veel om over te klagen. Zoals het weer. Het regent veel en dat raken de mensen beu. Vandaag stuurde iemand mij een link van YouTube en toen ik die opende werd ik verrast met een prachtig lied van Willem Vermandere, Chance dat regent. Een zin sprong eruit: 'Je mag nooit de vruchtbare regen verwensen.' En dat gezegd hebbende is het vandaag droog en wisselend bewolkt maar wel met veel zon en dat alleen is al een goede stand van zaken.

Schrijver: Jet Rood
19 juni 2024


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 7 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
21 juni 2024
Vanaf 1 oktober 2024 woont jouw vriend Mark Rutte aan de Square du Bois (des Milliardaires) in Brussel en hoopt hij dat jij een keer bij hem komt logeren in één van zijn 20 slaapkamers. Gaat hij er alles aan doen om jouw negatieve beeld van hem en de tegenstrijdige standpunten te corrigeren. Laat je niet door zijn charmes inpalmen. Voet bij stuk houden hé!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)