Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Voorjaar 2007

“Je gedicht is zo mooi, alle woorden passen heel goed bij elkaar. De regels van dit vers creëren een sfeer van mysterie en romantiek onder de maan. Hij speelt met taal en beeldtaal, waardoor het gedicht een gevoel van mysterie en innerlijke diepgang krijgt. Het couplet heeft zijn eigen unieke sfeer en sensualiteit, het richt zich ook op het moment van ontmoeting en het delen van emoties onder de maan. Heb ik het goed begrepen?”
Er stond een opmerkelijke reactie onder een gedicht van Bjarne.

In het voorjaar van 2007 had schrijverssite “het Blijvertje” met een gedichtenoplage van meer dan driehonderd gedichten per dag te maken met een enorme populariteit. Literaire huisvrouwen met rugzakbagage, arbeiders, werknemers, studenten, scholieren, werklozen en werkgevers slopen als hongerige leeswolven over de site en ze zorgden ervoor dat de kwaliteit werd bewaakt. Altijd met een knipoog naar de mogelijkheden van de schrijver.

Vaak zag Bjarne door de bomen het bos niet meer, zoveel woorden, verschillende schrijfstijlen, complimenten over wat vaak zo banaal leek. Hij kon ook niet anders dan zich vasthouden aan zijn eigen mogelijkheden. Talent was niet zeldzaam, en er was veel enthousiasme om gedichten te delen en van een commentaarstaartje te voorzien. Illustere namen verschenen, bij zonsopkomst, om weken later bij volle maan weer te verdwijnen. Er werd ook lustig met plagiaat gestrooid, inspiratie kwam uit alle hoeken en gaten. Er ontstonden conflicten, vaak te gênant om over na te denken. Woorden die misschien toch anders waren bedoeld. Bjarne had er soms ook een aandeel in.

Het internet had een enorme vrijheid gebracht in het uiten van de persoonlijke expressie. Het fanatisme waarmee sommige “Blijvertjes” reacties gaven was uniek en van een ongekende dadendrang. Voor veel “Blijvertjes” was “het Blijvertje” de wereld, of in ieder geval de communicatie met de wereld.

Ook op het weblog van Mobar was het een levendige bedoeling. Plotseling verscheen daar de blonde indianenvrouw. Een blonde vrouw uit Haarlem, met enorm veel verstand over de leefwijze van indianen. Ze maakte muziek op een oude gitaar met een pollepel die ze onder de snaren had gemanoeuvreerd. Het klonk ritmisch en op onbewaakte momenten magisch. Ze wist er veel over te vertellen. Er ontstond een band met Bjarne en Mobar. Er werden discussies gevoerd over het hebben van een psychiatrische aandoening. Vooral Mobar was kritisch, nadat hij openlijk getuigenis had gedaan over een internetliefde.

De televisie werd minder populair bij Bjarne. Hij maalde er niet om dat het bakbeest haperde en soms niet aan de praat was te krijgen. Hij volgde liever de discussie tussen de blonde indianenvrouw en Mobar, over politiek en de kansarmen in de maatschappij. Of hij ging lezen op “het Blijvertje.”

“Je gedicht heeft mijn hart van streek gemaakt. Dit is het beste wat ik in een tijdje gelezen heb. Het is waanzinnig. Je maakt me elke dag gelukkig. Niemand heeft ooit gedichten voor mij geschreven. Je hoeft niet te zeggen dat je een eenvoudig persoon bent.“

Er was opnieuw een reactie verschenen onder een gedicht van Bjarne op “het Blijvertje”.

Schrijver: Bjarne Gosse
16 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: internet

4.3 met 3 stemmen 124



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)