start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (369)
afscheid (15)
algemeen (78)
bedankt (5)
biologie (1)
dieren (22)
discriminatie (8)
drank (6)
economie (13)
eenzaamheid (5)
emoties (22)
ex-liefde (2)
familie (17)
feest (6)
film (7)
filosofie (26)
fotografie (2)
geld (18)
geschiedenis (6)
geweld (8)
heelal (1)
hobby (9)
humor (108)
huwelijk (3)
idool (10)
individu (9)
internet (19)
jaargetijden (7)
kerstmis (15)
kinderen (49)
koningshuis (14)
kunst (5)
landschap (1)
lichaam (9)
liefde (12)
literatuur (31)
maatschappij (108)
mannen (5)
milieu (5)
misdaad (24)
moraal (23)
muziek (21)
natuur (21)
oorlog (10)
ouderen (5)
ouders (15)
overig (16)
overlijden (8)
partner (3)
pesten (6)
politiek (65)
psychologie (34)
rampen (8)
reizen (12)
religie (24)
school (9)
sinterklaas (7)
songtekst (1)
spijt (3)
sport (97)
sterkte (3)
taal (26)
tijd (16)
toneel (2)
vakantie (12)
verdriet (1)
verhuizen (2)
verjaardag (5)
verkeer (18)
voedsel (18)
vriendschap (6)
vrijheid (11)
vrouwen (20)
welzijn (19)
wereld (8)
werk (13)
wetenschap (10)
woede (7)
woonoord (25)
ziekte (28)

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1622):

Politicus van het jaar nul

Op 12 oktober ontmoette de extreem-rechtse politicus Thierry Baudet de extreem-rechtse Amerikaan Jared Taylor in het Ambassade Hotel in Amsterdam, waar ze samen met enkele anderen dineerden, alcohol nuttigden en gezellig babbelden. Jared gelooft in de blanke superioriteit en hij gelooft dat 'zwarte mensen' het minst intelligent zijn en overal een puinhoop van maken. Hij was een supporter van Donald Trump, die ook al connecties met de Ku Klux Klan had. Jared was in Nederland vanwege een congres van de extreem-rechtse beweging Erkenbrand, waar Thierry in mei 2017 nog positief over sprak. Daarna doet hij alsof zijn neus bloedt en verhult hij zichzelf in transparante leugens, zoals de opmerking 'De partij zegt zich grondig te willen informeren en allerlei visies tot zich te nemen, ook die van de Alt-Rightbeweging'. Hij oppert opeens wel heel nadrukkelijk en verdacht, dat hij niet racistisch en antisemitisch is. Jared is een inspirator van de Alt-Rightbeweging en in januari 2017 retweette Thierry al een afbeelding van Pepe the Frog, de mascotte van de Alt-Rightbeweging.

Jared is 66 jaar geleden geboren in Kobe, Japan, waar hij tot zijn 16-de woonde. Zijn ouders waren christelijke missionarissen. Hij studeerde filosofie en internationale economie in New Haven en Parijs. In 1990 startte hij zijn magazine 'American Renaissance', met als rode draad 'witte superioriteit', exact dat wat de nazi's ook hebben gedreven. Aanhangers van de Alt-Rightbeweging zijn veelal neo-nazi's, witte nationalisten en seperatisten, Holocaust ontkenners en zij die zichzelf genetisch gezien oppermachtig wanen. Volgens Jared vertraagt Trump het proces, waarbij de blanken straks de minderheid in Amerika zullen zijn.

Thierry is beïnvloed door de conservatieve cultuurfilosofie van Roger Scruton, die de term 'oikofobie' bedacht, een ziekelijke afkeer van het eigen nest, de eigen cultuur en natie. Met volgens Thierry desastreuze gevolgen als multiculturisme, het opengrenzenbeleid, het modernisme in de kunst (dat vonden de nazi's ook!), en Europese integratie. Thierry ziet allochtonen als gasten en niet als medeburgers. Hij denkt dat hij deel is van een speciale elite, die Nederland bezit. Maar volgens de socioloog Jan W. Duyvendak is er eerder sprake van 'oikofilie' of 'oikomanie'. De bestuurlijke elite is juist geobsedeerd door het vormen van 'thuisgevoel'.

Men voorspelt dat de charmante misleider Thierry zo'n 14 tot 20 zetels gaat behalen, wat angstaanjagend is, want hij is werkelijk een Erik Engerd, die gestopt moet worden. VVD-stemmers en PVV-stemmers lopen naar hem over. Ook enkele CDA-stemmers en D66-stemmers. De gierige rijken proberen aan de macht te blijven en nog meer geld van de samenleving te stelen. En dat allemaal gebaseerd op valse territoriumdrift, alsof Nederland enkel en alleen van hen is. 'De lucht is van niemand!', zeiden de Indianen al oerwijs, voor de aardbol geldt hetzelfde. Thierry zou er goed aan doen om de Universele Rechten voor de Mens eens aandachtig door te lezen. Iedere aardling heeft namelijk het recht om waar dan ook zichzelf te settelen en een bestaan op te bouwen. Nationalisme is een wanstaltige, walgelijke illusie, die moet worden uitgeroeid. 'De liefde kwetst niemands gevoel!', schreef Paulus. Extreem-rechtse ideeën zijn totaal liefdeloos. Thierry is een ordinaire haatverspreider, die nul zetels verdient! (-)

Schrijver: Joanan Rutgers, 22-12-2017Terug naar zoekresultaten

Deze inzending is 104 keer bekeken

4/5 sterren met 3 stemmen.Er zijn 12 reacties op deze inzending:

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:03-01-2018
Bericht:Grappig, Ton. Ik vraag jou naar jouw mening en je verwijt mij te lui te zijn om andere meningen te overwegen. Grappig. Daar laat ik het verder maar bij.

Naam:Ton Hettema
Datum:02-01-2018
Bericht:Ik dacht dat je zo'n groot voorstander was van diversiteit van meningen; je denkt toch niet dat ik op deze site schrijf om dezelfde kritiekloze papagaaitaal als anderen neer te pennen? En ik ga toch geen column over Trump schrijven of over Baudet omdat je zelf te lui bent om andere meningen dan die van je clubje vrienden serieus te overwegen?

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:31-12-2017
Bericht:Je bent zelf al een jaar of twee bezig hier op deze site haat te zaaien, Ton. Eerst vooral naar Hillary Clinton, en verder naar iedereen die kritiek durft te hebben op de door jou zo hoog geachte heren Trump en Baudet.

Ik mis de nuance die ik vroeger in je stukken las. Ik heb geen idee wat er met je gebeurd is dat je dat kwijt bent geraakt, maar het maakt het lezen van je stukken inmiddels voor mij niet meer iets om naar uit te zien, wat ik vroeger wel deed. Altijd weer uitzien naar de dagcolumn op zaterdag van Ton. Ja, dat deed ik ooit. En nu lees ik alleen maar negativiteit of onderhuidse nare speldenprikken in je stukken.

Ik wacht nog steeds op je column waarin je ons vertelt waarom je Trump zo goed vindt. Vertel er dan meteen bij waarom je ook Baudet zo hoog hebt. Ik wil het serieus weten. Maar ik denk niet dat die column er ooit komt.

Naam:Ton Hettema
Datum:31-12-2017
Bericht:Wie wil wie nu de mond snoeren en wie zwaait er in godsnaam met geweren?
Is er nog common sense en rede mogelijk voordat het ectoplasma van de haatpredicaten wordt uitgebraakt?

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:30-12-2017
Bericht:Er zijn altijd wel idioten die ergens aanleiding in zien om idiote dingen te doen. Dat betekent niet dat we geen scherpe kritiek meer mogen uiten. Niemand hoeft zich de mond te laten snoeren omdat iemand anders met geweren zwaait. Dat gebeurt al teveel in de wereld.

Naam:Ton Hettema
Datum:29-12-2017
Bericht:Altijd weer vermakelijk om je furieuze fulminaties te lezen, beste Joanan, maar meer dan emotionele uitbarstingen die gestoeld zijn op collectieve angstbeelden uit een lang vervlogen tijd die naar de toekomst toe worden geprojecteerd en bekeken door een interne lachspiegel-bril zijn het niet. Ik voorzie met mijn eigen huilspiegel-bril dat je meewerkt aan het opstoken van een stemmig kerstvuurtje dat 15 1/2 jaar geleden de gemoederen zodanig verhitte dat een idioot dacht een soortgelijke eigengereide snoeshaan te moeten vermoorden..

Naam:Joanan Rutgers
Datum:27-12-2017
Bericht:De advocaat van Baudet & Wilders spelende Ton, ik ben een kosmopoliet, die in het holisme gelooft. Bovendien geloof ik in de gelijkheid van alle mensen wereldwijd en niet in het benauwde, concurrerende en vijandsbeeldachtige nationalisme. Nationalisten zijn niet datgene wat jij even braaf uit jouw hoge hoed tovert, maar echt enge figuren met versnipperde ratio's en een zwaar rancuneus, neo-nazistisch gedrag. De racist Baudet wil onze grenzen hermetisch sluiten voor bevokingsgroepen, waar hij met zijn superegomentaliteit botweg op neer kijkt. Zie je dan niet hoe zelfingenomen, elitair, dandyachtig, dweperig en misleidend die studentikoze psychopaat is? Nogal pochend in het Latijn doordrammen om daarna als een narcistische persoonlijkheidsgestoorde hartelijk om zichzelf gaan lachen. Hoe pedant walgelijk bubble-achtig is dat! Ik ben niet alleen allergisch voor zo'n doorzichtige neo-nazi, maar ik bestrijd zulke akelige sujetten te vuur en te zwaard! Polemisch gezien dan.

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:24-12-2017
Bericht:Mijn idee van een toekomstige wereld is dat er meer vrouwvriendelijke mannen zullen rondlopen. En minder seksistische fossielen zoals Baudet en Hiddema. Minder minder minder.

Naam:Ton Hettema
Datum:24-12-2017
Bericht:Ik vraag me werkelijk af waar mensen hun oordeel over anderen op baseren, en hoe het toch komt dat op een of andere mysterieuze manier de guillotine van collectieve afkeer over het FvD en de eigengereide voorman ervan is neergedaald. Ons land en de eigenheid ervan verkwanselen aan de EU en de internationale banken is blijkbaar prima, maar opkomen voor je eigenheid en voor werkelijke democratie (zoals in bindende referendums) en het behoud van de eigen soevereiniteit, zijn tegenwoordig blijkbaar verwerpelijke zaken geworden. Ik snap jullie echt niet. Kun je het uitleggen? Wat is het in TB dat jullie zo woedend en extreem maakt dat je zegt dat nationalisme uitgeroeid moet worden? Wat is er mis met soevereine landen met grenzen, die vreedzaam naast elkaar leven, met elk hun eigen taal, cultuur, evt. religie, die naar eigen believen met anderen kunnen handeldrijven en die niet leeggeroofd worden door internationale hedgefunds, IMF's, ECB's en belasting ontduikende multinationals? Die zich niet voor het karretje laten spannen van internationale oorlogs-geilaards als de NAVO en die niet hun eigen bevolking van al hun geld beroven door zoveel geld van hen te stelen dat ze hun hele volwassen leven als slaven moeten werken om pas op hun zeventigste aan hun eigen spirituele toekomst toe te komen? Wat is je idee van een toekomstige wereld, behalve dat TB en GW een allergische reactie bij je opwekken?

Naam:Anneke Haasnoot
Datum:23-12-2017
Bericht:En dat is nogal liefst politicus van het jaar geworden! (?)

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:23-12-2017
Bericht:Een man die met droge ogen beweert dat er 'een heleboel nare mooie jonge vrouwen' zijn, en dat je hun 'nee' niet serieus moet nemen. Zoiets zit in ons parlement. Hij is niet alleen een aanfluiting voor dat parlement, hij is een regelrechte belediging voor alle mannen.

dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/326855

Het erge is dat zijn visie op vrouwen doorklinkt in zijn visie op alles. Hij is de ultieme seksist. En die clown waarmee hij een duo vormt, is helemaal een cartoonfiguur met een inhoud van drie eeuwen terug. De SGP is nog vrouwvriendelijker. Wat mij betreft sturen we deze twee heren naar Mars. Enkele reis graag.

Naam:Fred
Datum:23-12-2017
Bericht:Vertrouw dan maar op al die politiekcorrecte glijers, die hebben het beste met ons voor.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)