Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Eenzaamheid

“Nodig eens een eenzame uit” was de titel van een schrijfopdracht van een kleine schrijverswebsite uit de kustprovincie. Kennelijk ging degene die het had verzonnen er bij voorbaat vanuit dat alle schrijvers op de site de schaapjes op het droge hadden, en een huis groot genoeg voor vreemde bezoekers en een geldbudget ruim genoeg om denkbeeldige zwervers in hun weelde te laten delen.

Er waren natuurlijk geen eenzame mensen op een schrijverswebsite en als je jezelf een computer kon veroorloven was er vast ook voldoende budget voor een barmhartige kalkoen. Er waren geen betere drogredenen te verzinnen om jezelf tenminste rond Kerstmis even een serieuze schrijver te voelen, die de sfeer van een kerstmarkt kon oproepen zonder de dagelijks ellende veroorzaakt door de pijn van een nazeurende kaakoperatie.

Alles draaide om de illusie, die mannen met baarden bestonden niet echt, die heiligheid naar arme mensen toe was alleen maar om zichzelf een goed gevoel te geven. Salonmoralisme rond het meest kitscherige engelenhaar dat was te verkrijgen bij de Blokker, waar ze ook toiletborstels verkochten.

“Nodig eens een eenzame uit”??? Hoe moest je een eenzame uitnodigen wanneer je zelf eenzaam was en je verder geen klik met eenzame mensen had. Als ik een klik met eenzame mensen had gehad, was ik waarschijnlijk zelf niet eenzaam geweest bedacht ik als hoofdpersonage in een boek over eenzaamheid, terwijl ik nadacht of ik de rollade moest annuleren.

En het wilde ook maar niet sneeuwen, we zaten er te warmpjes bij tijdens de verlichte nachten voor Kerst. De pijnstillers deden zwijgzaam hun werk. Ik kon mijn kaak al wat meer bewegen.

Praten ging redelijk. Kauwen was nog steeds moeilijk en pijnlijk.

Schrijver: Bjarne Gosse, 19 december 2017


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4.7 met 3 stemmen 82Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 december 2017
Een zalig Kerstfeest en een nog zaliger 2018 voor jou, Bjarne! Niet verpieteren hé, anders gewoon naar een nachtmis gaan, ook al snap je niets van die rituelen, wat kan jou dat schelen, als je maar zoveel mogelijk onder de mensen bent! Het maakt niet uit in welke context! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)