Inloggen
voeg je column toe

Columns

te gek voor woorden - affaire Dirk Scheringa

Op donderdag 2 februari j.l. zag ik bij Pauw en Witteman, Dirk Scheringa - u weet wel, die meneer van de woeker-polissen, die er debet aan zou zijn dat de DSB bank 2 jaar geleden failliet is gegaan.

Als je meneer Scheringa's curriculum bekijkt, dan zie je dat hij de maatschappelijke ladder snel en zonder hoogtevrees tot in de top beklom.
Hij begon met de 3 jarige M.U.L.O. en schopte het uiteindelijk tot enige aandeelhouder /directeur van de DSB groep, die hij overigens samen met zijn vrouw Baukje bestierde.
Hij had ook politieke ambities.
Drie jaar lang was hij gemeenteraadslid voor het CDA in de gemeente Opmeer.
In 2008 werd Scheringa door studenten economie en bedrijfskunde uitgeroepen tot Topman van het jaar.
In de quote 500 van toen werd zijn vermogen geschat op 285 miljoen euro!

Kortom, hij en zijn Baukje leefden in een sprookje.

Tegen meneer Scheringa, de hoofdrolspeler uit het sprookje, werd echter een complot gesmeed!
Althans dat wordt nu beweerd door hemzelf en zijn advocaat Geert-Jan Knoops, die dat bij Pauw en Witteman aan ons kwamen uitleggen.

Het zat zo:
De klanten van de DSB bank kwamen in de problemen door een hypotheeklening waarvoor zij ineens veel hogere bedragen moesten gaan aflossen dan verwacht.
Bij het afsluiten van deze hypotheken waren er ook de zgn. woekerpolissen getekend.
De DSB bank had de klanten daar niet goed over geïnformeerd.
Dat had de A.F.M ( een instantie die toezicht houdt op de hele financiële marktsector ) na een controle - aan het bankwezen - en aan Wouter Bos doorgegeven.

Meneer Scheringa geeft dat van die woekerpolissen toe, maar zegt hij, dat was omdat hij 't in die tijd niet wist.
'Alles leek goed toen. Iedereen deed het immers; er zijn - door allerlei banken - 7 miljoen van die woekerpolissen verkocht,' aldus mijnheer Scheringa, '- en ons aandeel daarin is slechts 2 procent! '

Ten gevolge van een complot tussen Het AFM, het Bankwezen en Wouter Bos is er een oproep uitgegaan naar alle klanten. Er werd hun geadviseerd om alle tegoeden van de bank te halen.
Dat gebeurde op grote schaal en pas toen waren er niet meer voldoende liquide middelen ten gevolge waarvan de bank failliet werd verklaard.
"Dat faillissement was niet nodig geweest; er was geld genoeg. Anderen werden met rust gelaten of zelfs geholpen zodat ze konden blijven functioneren' aldus Knoops en Scheringa bij Pauw en Witteman.

Scheringa is destijds met pek en veren besmeurd; ontdaan van al zijn bezittingen en door de straten gejaagd, likkebaardend gevolgd door de pers en zo ontkleed, overgeleverd en gevoerd aan de kolkende woedende massa.
Dat was een traumatische ervaring, maar hij heeft, zoals hij zegt, een enorme overlevingsdrang. Vrienden die hem trouw zijn gebleven staan te trappelen om geld te investeren in zijn nieuw op te richten bedrijf.
Deze trouwe vrienden noemt dhr Scheringa 'verzetshelden'!
Gelukkig hoefden Dirk en zijn Baukje niet 'van de armen te leven', zoals helaas een aantal van zijn gedupeerden dat wel moet.
Er staan slechts een stuk of drie panden uit zijn eigendom te koop.

Volgens dhr. Knoops is er moedwillig een pact gesloten tussen het AFM - het Nederlandse Bankwezen en de Nederlandse regering (lees Wouter Bos).
Niet om de boel te redden, maar om Scheringa weg te krijgen.
Er zouden daarvoor vele bewijzen boven tafel gekomen zijn , voldoende om de zaak opnieuw voor de rechter te brengen met als hoofddoel erkenning en eerherstel van Dirk S.
Later zal er dan via een civiele procedure schadevergoeding geëist worden.

Die bewijzen bestaan onder andere uit een buitengewoon interessant, intrigerend dossier.
Als het niet met droge ogen beweerd zou zijn bij Pauw en Witteman, door Geert-Jan Knoops en Dirk Scheringa, dan zou ik ernstig getwijfeld hebben aan mijn waarnemingen en en mijn gehoor.

Het dossier - u gelooft het niet - draagt de naam Hector.
Hector is een Trojaanse prins. Hij staat aan het hoofd van de Trojanen en hun bondgenoten en toont zich een uitstekend leider. Als dank wordt hij tot koning gekroond.

Ook de stukken in dat dossier dragen namen uit de Griekse mythologie.
Als ik het goed begrepen heb dan gaat het in dat dossier om een script van een mythologisch strategisch schaakspel, waarbij de schrijvers zichzelf een rol hebben toebedeeld.

Zo is er een stuk dat Achilles heet en volgens Scheringa en Knoops waarschijnlijk staat voor het A.F.M.
Zoals u wel zult weten is Achilles de dapperste, verhevenste held uit de mythologie, die alleen maar te verwonden is aan zijn achilleshiel.

Tenslotte is er de naam Zeus, die zou staan voor Wouter Bos. Zeus is in het verhaal verheven boven alles en schaart alle overige Goden achter zich.
Wie zou dat script hebben bedacht en hoeveel tijd is er verloren gegaan met het bedenken van dit mythologisch-strategisch rollenspel?

Nu weet ik niet hoe die informatie op u werkt, maar als ik dat hoor, dan word ik een beetje misselijk en ook bang - en dan denk ik: hoe kan dit? Dit spel wordt gespeeld op hoog niveau - door mensen waaraan wij het vertrouwen hebben geschonken.
Dat kun je toch verder nergens uitleggen zonder je te schamen voor het land waar je vandaan komt.

'Erger is dat ik niet denk: 'dit is een rare paranoïde kronkel uit het getraumatiseerde brein van mijnheer Scheringa en dus niet waar!'
Nee ik geloof het!

Als er ook maar een grond van waarheid in zit, en ik vrees dat dat zo is, dan wordt er een gevaarlijk schaakspel gespeeld door machtige mensen die houden van spelletjes en koste wat 't kost willen winnen en U mag raden wat de inzet is en wie de pionnen zijn!

Schrijver: Marije Hendrikx, 10 februari 2012


Geplaatst in de categorie: geld

4.6 met 21 stemmen 588



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Amanda Malinka
Datum:
10 februari 2012
Duidelijk mensen nodig om het te doorzien en het dan ook nog begrijpend kunnen samenvatten. Het klinkt als een gemeenschap die politiek bewust intriges inweeft in tovertaal...Niet veel veranderd dus...de zaken zo verstoppen dat ze altijd een pad hebben om weg te komen...ingewikkelde zaak...
Naam:
Wim de Wijs
Datum:
10 februari 2012
Mag ik kortheidshalve verwijzen naar mijn bewering van een paar jaar geleden?

www.nederlands.nl/nedermap/beweringen/bewering/121012.html?zoekresultaat=ja
Naam:
Mees
Datum:
10 februari 2012
Met het diploma 4 jaar Mulo was hem dit niet overkomen!
Verhelderende column.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)