Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

The Stone Roses - I Wanna Be Adored

The Stone Roses is een Engelse, alternatieve rockband, die in 1983 in Manchester is opgericht. De zanger is Ian Brown, de gitarist John Squire, de drummer Alan Wren en de bassist Gary Mounfield.

Samen met de bands Happy Mondays en Inspiral Carpets vormde The Stone Roses rond 1990 de kern van de Manchester scene. Ze combineren rock- en gitaarmuziek met dansmuziek. Ze zijn één van de pioniers van de Britpop.

Op 2 mei 1989 verscheen hun debuutalbum 'The Stone Roses' bij Silvertone Records, met John Leckie als producer. Leckie was ook de producer van John Lennon, George Harrison en Pink Floyd geweest. Met o.a. 'I Wanna Be Adored', 'Waterfall', 'She Bangs the Drums', 'Made of Stone' en 'I Am the Resurrection'. Dit album is een groot succes en een klassieker. De coverkunst is door John Squire geschilderd, die een grote fan van Jackson Pollack is. Rechtszaken, drugsgebruik (o.a. cocaïne) en interne onenigheid resulteerde in een afwezigheid van vijf jaar, waardoor de grote verwachtingen achterwege bleven.

Ian George Brown is geboren op 20 februari 1963 in Warrington en tot zijn zesde woonde hij in Oxford. Zijn vader George was een meubelmaker en zijn moeder Jeanne was een receptioniste in een papierfabriek. Ian ging naar de Altrincham Grammar School for Boys, een gymnasium, met 'Labor Omnia Vincit' als motto. John zat ook op deze school. Ian hield van de bands Sex Pistols, The Clash en Slaughter & The Dogs.

Op 5 december 1994 verscheen het tweede en laatste album 'Second Coming' bij Geffen Records, met Simon Dawson en Paul Schroeder als de producenten. Met o.a. 'Love Spreads', 'Ten Storey Love Song', 'Begging You', 'Breaking into Heaven', 'Daybreak', 'Tears' en 'Good Times'.

Eind 1995 verliet Alan Wren de band en in april 1996 volgde John Squire. Na een optreden op het Reading Festival hebben Ian en Gary de band opgeheven. In oktober 2011 is de band herenigd en in 2012 gingen ze op tournee in Ierland, Spanje, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken en Hongarije. Op 12 mei 2016 verscheen hun eerste single 'All for One' na ruim dertig jaar en op 9 juni 2016 verscheen de single 'Beautiful Thing'.

John Squire is geboren op 24 november 1962 in Broadheath, Greater Manchester. In Timperley woonde hij vlakbij Ian. Hij is getrouwd met Sophie Upton en hun zoon heet Dillon. Alan Wren is geboren op 10 april 1964 in Manchester. Gary Mounfield is geboren op 16 november 1962 in Failsworth, Manchester. In 1996 is zijn zoon Joseph geboren en hij is een grote van Manchester United. In januari 2012 wilde Gary ging Gary wat geld pinnen voor brood en melk. Hij ontdekte dat er opeens twee miljoen pond op zijn rekening stond, verdiend door de reünie-concerten.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=kmAZWKdCvmI

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 september 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 1 stemmen 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)