Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Bush-aanhanger?

Als afvallige denk ik een mening te kúnnen en zeker te mógen hebben over geloof, atheïsme, de vele godsdiensten die onze wereld biedt en hoe de gemiddelde (belijdende) gelovige, ongelovige en ietsist: een aanhanger van het ietsisme, hiermee om gaat of hoort om te gaan. Zelf ben ik zelfs geen ietsist meer: althans wat het bestaan van een hogere macht betreft. Iemand of iets die/dat je niet ziet of hoort, is een fabel, een verzinsel. Een utopie. Een fata morgana. Een luchtspiegeling. Een SPROOKJE!!!

Daarom heet het ook een geloof. Dat begrijp ik. Wat echter geheel langs mij heen gaat is het waarom van zoveel strijd. In zoveel eeuwen zoveel onschuldige slachtoffers om iets dat uiteindelijk niets blijkt te zijn. Is op zich best frustrerend. Kan althans ergerniswekkend zijn. Het geloven in en het streven naar iets dat uiteindelijk niets blijkt te zijn, is tenslotte hoe je het ook wendt of keert volstrekt zinloos. Als ervaringsdeskundige weet ik waar ik het over heb. Als iets is gedevalueerd tot niets, kan niets misschien ooit weer iets worden, maar nooit op hetzelfde niveau.

Lees en luister anders eens '36,9 graden Celsius' van Frank Boeijen: op bladzijde 81 staat wat mij betreft op een prachtige manier verwoord wat bovenstaande bevestigt:


DE ATLANTISCHE OCEAAN

De wind waait
Door de palmbomen
De Atlantische wind
De wind van Atlantis

Hoe ver kun je gaan
Op zoek naar iets
Dat maar niet wil
Bestaan
Hoe ver kun je
Gaan
Op zoek naar iets
Dat maar niet wil
Bestaan


Hoe ver kun je gaan? Té ver. Op zo'n manier dat jijzelf, maar vooral ook jouw dierbaren en omgeving er in meer of mindere mate last van hebben. Een coma berooft z'n slachtoffers van alles, althans veel, dat hem of haar dierbaar is. Een coma manipuleert, misleidt en doet afbreuk aan veel, heel veel dat wordt gekoesterd. Je vervloekt jezelf, maar vooral die eerder aangehaalde manipulatieve macht wiens bestaan afbrokkelt tot de laatste cel, het laatste íets is verdwenen. Opgelost. Heengegaan.

Iets. Mocht Het bestaan, raad ik aan zich kenbaar te maken, zich te openbaren en orde op zaken te stellen. Als Het, Iets echter niets doet gaat de wereld ten onder. Ten onder aan waanzinnige terreur die echt, werkelijk nergens goed voor is. Geweld hoeft niet te worden uitgesloten als de juiste types maar worden getroffen.

GEWELD IS IN ALLE GEVALLEN ZINLOOS, BEHALVE ALS DE ZINLOOSHEID DOOR HET GELIJK WORDT BEVESTIGD.

Anders gaat namelijk het recht van de fysiek sterkste gelden en daar is volgens mij nog nooit iets goeds uit voort gekomen. Al geef ik toe dat hiermee, óók hiermee, juist oorlogen worden gewonnen. Zelf was en ben ik nooit een Bush-fan geweest. 'k Ben zelfs van mening dat de Bush-clan oorzaak is van bijna alle mondiale problemen. Daardoor draagt de Amerikaanse belastingbetaler bij aan herstel van door de Bush-clan aangerichte schade. Ze zijn het terecht meer dan zat. Spuugzat. 9/11 heeft de VS aan zichzelf, aan de president te danken. Begrijp mij niet verkeerd; 'k keur die aanslagen alles behalve goed. Begrijpen deed ik ze echter tot op zekere hoogte wel.

Hoe zouden wij, lees: het Westen, het vinden als al onze waardevolle grondstoffen zouden worden geroofd of voor een appel en een ei zouden worden gekocht? Zonder gerechtigheid gaat die War on Terror nooit worden gewonnen en islamiseert de wereld maar door en door. Moet het Westen vrezen? Persoonlijk weet ik het niet. Als de juiste types maar worden gespaard....!

Schrijver: Annejan Kuperus, 2 april 2008


Geplaatst in de categorie: geweld

1.9 met 7 stemmen 2.076



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
5 april 2008
Email:
ajkuperushotmail.com
Voor het vinden van God in de natuur, hoef je inderdaad niet ver te gaan. Geachte heer Lode, dit ben ik volledig met jou eens. Probleem, zoals in mijn beschouwing geschetst, blijft ten allen tijde helaas bestaan. Jammer genoeg maakt dat de situatie mondiaal gezien niet direct beter, helaas.
Naam:
Lode
Datum:
4 april 2008
Email:
lvantilhetnet.nl
Sommigen vinden God in de natuur . . . en dan geachte heer Annejan hoef je niet ver te gaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)