Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Steffany Gretzinger - Letting Go

Je bent geboren als Steffany Dawn Frizzell op 8 november 1984 in Oskaloosa, Iowa. Toen was ik als 19-jarige postulant in het benedictijnse Sint-Adelbert klooster in Egmond-Binnen. Jouw ouders zijn Ronald Alan Frizzell en Kathryn Holmes. Je hebt bruine ogen en goudbruin/roodachtig haar. Als tiener begon jij leiding te geven aan de aanbiddingsteams in de Nazarene Church. In 2008 verhuisde je naar Redding in Californië, waar je naar de Bethel School of Supernatural Ministry ging, in 1998 opgericht door Bill Johnson en Kris Vallotton.

Je bent een christelijke zangeres bij het label Bethel Music en je werkt als aanbiddingsleidster bij Bethel Music, een onderdeel van de Bethel Church, een niet-confessionele, charismatische megakerk met ruim 11.000 leden. De hogere leiders zijn Bill en Beni Johnson. De Bethel Church is in 1952 door Robert Doherty opgericht. De huidige leider is de predikant/evangelist en Trump-aanhanger Bill Johnson (1951, NYC), getrouwd met Brenda. Ze kregen drie kinderen, o.a. Brian Mark Johnson, de directeur van Bethel Music, getrouwd met Jennifer Louise Rock, met wie hij twee dochters kreeg, Haley en Téa, en één zoon, Braden. Hun adoptiezoon heet Ryder en ze wonen in een boerderij bij Redding.

Alle bijbelse wonderen kunnen vandaag door de gelovigen worden uitgevoerd en zomaar gebeuren. De Bethel Church gangers geloven in geloofsgenezing van alles, zoals kankergenezing, het hergroeien van ledematen, de wederopstanding uit de dood, spreken in tongen, duiveluitdrijvingen en profetieën. Mensen kunnen ongeremd gaan lachen, schudden, wankelen, schreeuwen en dansen. Dit gebeurt dan door de aanraking van de Heilige Geest. Dit zie je ook in het sjamanisme gebeuren, de oudste vorm van genezing. En het was te zien bij de vele mensen, die naar Jomanda gingen. De Pinkstergemeente kan er ook wat van, met name als het om spreken in tongen gaat. Het is niets anders dan de Goddelijke Kracht/Energie door je heen laten stromen en alle controle loslaten. Als je die code gezamenlijk afspreekt, is er geen gêne of blokkering meer en kunnen de wonderwerken vrijuit hun gang gaan. Door een instrument van Hogere Krachten te worden, kan er heel veel ongekende energie loskomen. Deze Goddelijke Energie kan inderdaad helende praktijken uitvoeren. Toch pleit ik voor een flinke dosis nederigheid, want je kunt het ook overdrijven en de Geest gaat waarheen Hij/Zij gaat. Juist de Heilige Geest is niet te vatten, te temmen en te dirigeren.

Overal waar een kerkinstelling aan vastgeknoopt zit, dat zit in de gevarenzone van de overmoed en hoogmoed. Kerkmensen verblijven vaak in de waan van 'wij hebben de waarheid in pacht'. Voor je het weet verzink je in een sektarisch moeras met wetten en eisen, die tegen de vrije, menselijke natuur indruisen. Dan wordt God al gauw een afgodsbeeld in dienst van kleinmenselijke ondeugden. Mensen zoals in de Bethel Church houden er vaak hypocriete, bekrompen en benauwde overtuigingen op na. Zo is Bill Johnson bijvoorbeeld tegen homoseksualiteit en noemt hij dit 'een zonde en schending van het ontwerp'. Van de schepping dus. Hij zegt, dat de lichamen niet op die manier bij elkander passen. Alsof homoseksualiteit puur lichamelijk zou zijn en tederheid, kussen en strelingen er geen onderdeel van uitmaken. Alsof het samen genieten van bijvoorbeeld lekker eten, films, theater, natuurwandelingen, reizen, badderen, babbelen, kleren kopen, kunst bewonderen, fietsen, zwemmen en lachen er niet bij hoort. Ik ben bang dat dit geestelijke gif van de homofoob Bill nog lang gaat nawerken in zijn slaafse onderdanen. Ik kan me bijna niet voorstellen, dat de generatie van Steffany ook zo walgelijk ouderwets denkt, maar ik weet hoe slinks demagogen van leer kunnen trekken. Zeker die van zogenaamd christelijke signatuur.

Jouw moeder is een schrijfster en zij is betrokken bij de christelijke muziekindustrie in Nashville. Op 24 januari 2012 zong jij jouw song 'You Know Me' en 'My Dear' met Hunter Thompson op het album 'The Loft Sessions' van het Bethel Music collectief. Op 1 oktober 2012 zong je 'Poet' op 'For the Sake of the World' van het Bethel Music collectief. Op 3 mei 2013 zong je 'Letting Go' en 'Be Still' op 'Tides' van Bethel Music. Op het album 'You Make Me Brave: Live at the Civic' van Bethel Music zing je 'We Dance' en op 'Have It All' zing je 'Pieces', samen met de Canadese zangeres Amanda Lindsey Cook (Falk). Amanda's album 'Brave New World' uit 2015 bevat ook 'Pieces'. De leiders zien vaak engelen en in de lucht gegooide elektriciteitsballen. Ze zien ook een wolk van goudstof/gouden glitter. Hun helderziende vermogens worden door hun Worship-zang blijkbaar sterk geactiveerd. Toch is het bijzonder merkwaardig, dat zij aan de ene kant zeggen, dat zij door de Heilige Geest zijn vervuld, terwijl zij aan de andere kant geen enkele genade met homoseksuele medemensen tonen. Sterker nog, ze zelfs de grond in trappen. Zolang ze zulke achterlijke en blasfemische ideeën blijven vasthouden, gniffel ik me suf om die Heilige Geest van hen. De Heilige Geest is de Liefdesgeest en daar heeft Paulus, die homoseksueel was, mooie dingen over geschreven.

Jij bent in 2012 getrouwd met Stephen Gretzinger en jullie dochter heet Wonder Grace. Toen je in verwachting was van haar, heb jij jouw debuutalbum 'The Undoing' opgenomen. Dit album verscheen op 25 augustus 2014, in samenwerking met Jeff Schneeweis. Met naast de titelsong 'Morning Song', 'Constant One', 'Out of Hiding', 'I Spoke Up', 'Cecie's Lullaby', 'Promise I Always Will', 'Steady Heart', 'No Fear in Love', 'Open Up Let the Light In' en 'Getting There'. Op 4 mei 2018 verscheen 'Blackout', met 'Save Me', 'Dust', 'Bright Ones', 'Confident', 'Sing My Way Back', 'All That Lives Forever', 'Forever Amen', 'Tell Me The Truth', 'This Is The Sound', 'Open Over Us', 'Oxygen' en 'Paradigm'. Op 26 juni 2020 verscheen 'Forever Amen', met naast de titelsong 'Remember', 'More to Me', 'No One Ever Cared for Me Like Jesus', 'Olive Grove', 'This Close', 'Center of All History', 'Christ the Lord Is With Me' en 'Great Assembly'.

In februari 2019 verhuisde jij naar Nashville, waar jij bij de Grace Center Church bent aangesloten. Je bent een aanbiddingsleidster in de Wooster Church of the Nazarene in Wooster, Ohio, waar jouw vader één van de associate pastors is. Afgezien van jouw kerkse gevangenschap, is jouw stem onaangetast door giftige indoctrinatie en herken ik meteen een originele, authentieke, zuivere en volop gepassioneerde zangkunst. De passie om zo voluit te zingen, komt duidelijk voort uit jouw intense liefde voor Christus Jezus. Uit jouw wilskracht om anderen te laten delen in Zijn Liefdeslicht. Ik erken de opbeurende magie van jouw bezielde zangkunst en jouw prachtige performance. Dat je aan een kerk zit vastgeketend, neem ik dan maar voor lief, wis ik uit mijn geheugen, laat ik gaan.
Gretzinger: Great singer!

Schrijver: Joanan Rutgers
26 februari 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)