start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (107)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (7)
economie (12)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (21)
filosofie (116)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (14)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1193)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (41)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (35)
literatuur (500)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (23)
moraal (19)
muziek (414)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (59)
rampen (8)
reizen (16)
religie (121)
schilderkunst (83)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (15)
wereld (26)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 3451):

Paranormaal medium gelijk Christus

(voor Char Margolis)

Je bent geboren op 21 augustus 1951 in Detroit. Op jouw vijfde verhuisde jij met jouw familie naar Oak Park in Michigan. Op jouw achtste was er een figuur in jouw slaapkamer, die jou besprenkelde met fonkelende lichtjes. Toen wist je dat je helderziend bent. Je ging naar het Oaklang Community College en je studeerde aan de Wayne State University, waar je een diploma voor het secundaire onderwijs behaalde. Je was een vrijwilligster voor de Easter Seal Society, in 1919 opgericht als de nationale hulpdienst voor gehandicapte kinderen. Terwijl je aan fondsenwerving deed, werd je gevraagd om spirituele hulp in een radioshow te bieden.

Je was geregeld op de lokale televisie in Michigan en in de jaren tachtig werd je door de media-persoonlijkheid Regis Philbin ontdekt, die jou regelmatig in zijn show uitnodigde. In 2001 was je in 'Live! with Regis' en voorspelde je de tweede zwangerschap van de talkshow-host/actrice Kelly Mary Ripa, die dat nog niet eens aan haar baas had verteld. Op 16 juni 2001 werd Lola Grace geboren. Als kind zag je geesten, kon je gedachten lezen en voorzag je gebeurtenissen. Aanvankelijk was je bang voor deze capaciteiten, omdat je ze niet begreep, maar later zag je die gaven als een geschenk van het universum.

Je ontwikkelde jouw intuïtieve mediumschap en je leerde dat anderen ook doen. Het is jouw levensdoel om anderen te helpen hun Godgegeven, intuïtieve vermogens te herkennen, te ontwikkelen en te gebruiken om het lijden te verlichten en om te groeien in goedheid, liefde, mededogen en wijsheid. Het is jouw missie om levensangst en doodsangst bij anderen weg te nemen door hen hun eigen logica, gezond verstand en intuïtie te laten gebruiken. Je zegt, dat we naar een nieuw tijdperk van spiritueel bewustzijn zijn verhuisd. Je krijgt berichten van overleden mensen door. Je wist het vliegtuigwrak van de neergestorte zoon Paul van de zanger Dean Martin te lokaliseren, terwijl je met zijn jongere broer Ricci in een helicopter vloog. Volgens de leider van het opsporingsteam was dat absoluut niet waar.

Van mei 2002 tot 2010 werd het televisie-programma 'Char' bij RTL4 uitgezonden. Jij probeerde contact te leggen tussen de aanwezige gasten en hun overleden familieleden en vrienden. Tot 2007 werd het door Chazia Mourali gepresenteerd en daarna door Sylvana Simons. In het blad 'Skepter' werd beweerd dat jouw paranormale gaven op de cold reading technieken steunen, waardoor een groot deel van de gesprekken niet wordt uitgezonden en er mogelijk sprake is van voorkennis, doordat er voorgesprekken zijn. Het televisie-programma 'Zembla' deelde die sceptische conclusie op 23 maart 2008 in de uitzending, getiteld 'De trucs van Char, het medium'.

De goochelaar en bestrijder van alternatieve en paranormale geneeswijzen James Randi beweerde dat jij louter aan cold reading doet. Voorts onderstreepte hij alle missers, waar jij overheen praatte. Randi wist de charlatans Peter Popoff, James Hydrick en Uri Geller te ontmaskeren. Op 25 maart 2008 ontkende je de kritiek van 'Zembla'. Henk Westbroek schreef in 'De Pers', dat jij naast cold reading ook hot reading gebruikt, omdat je jezelf zou laten influisteren door jouw medewerkers en omdat je informatie via internet zou vergaren.

De gave van het voorspellen en spiritualisme bestaan al zo oud als de mensheid is, maar velen zijn die paranormale gaven in zichzelf vergeten of ze vinden het maar enge bezigheden. In de bijbel heb je 'De heks van Endor', die op verzoek van koning Saul de geest/ziel van de profeet Samuël opriep. Deze 'heks' voorspelde de ondergang van Saul's leger, wat de volgende dag gebeurde. Daarbij pleegde Saul zelfdoding door in zijn eigen zwaard te vallen.

'Er zijn op de wereld veel duistere invloeden aan het werk. Armoede, fanatisme, hebzucht, haat, leugens, onverschilligheid voor het leven van anderen, milieuvervuiling - ze trekken de universele levenskracht van de aarde mee in een neerwaartse spiraal, die alleen naar verwoesting en wanhoop kan leiden. Maar het is even waar, dat elke goede gedachte, daad, gevoel, intentie, wens en handeling ons uit de duisternis verheffen en ons op een hoger plan brengen. Elke daad van vriendelijkheid is een sport op de ladder die je zult beklimmen op je reis naar spirituele verlichting. We kunnen onze energie transformeren door middel van onze gedachten en daden. En als voldoende mensen hun energie op een hoger plan brengen, zullen we wellicht samen de energie van de planeet kunnen transformeren.' Char (uit 'Innerlijke Wijsheid, leren leven met je intuïtie', 2005)

Schrijver: Joanan Rutgers, 06-10-2018Geplaatst in de categorie: idool

Deze inzending is 25 keer bekeken

Er is nog niet op deze inzending gestemd.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)