Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Foutje- bedankt.

We gaan op pad, met z’n tweetjes dit keer want afgelopen week was ik in mijn eentje weg en thuiskomend zit dan mijn maatje toch een tikkie verpieterd zeg maar, met z’n ziel onder de arm, niet letterlijk natuurlijk want dat zou niet goed zijn en waarom zat ie dat dan - wel dat is omdat: hij een heerlijke hobby heeft, waarbij gereedschap aan te pas komt. En nou is er dus niks mis met gebruik van dit soort attributen, maar dat speelt wel op als hij er een houtje van maakt een verwonding op zichzelf toe te passen, dus, als ik een deel van de dag weg moet, dan heb ik liever niet dat….snap je? Gebruik van pleisters scharen en verband staan letterlijk klaar want: hij hoeft zich maar te stoten of komt met een winkelhaak naar de keuken gelopen- dat wetende is het beter om dit soort dingen niet te doen, tenslotte kan hij altijd puzzelen, painten of tv kijken, opties zat.

Maar vandaag gaan we samen, koersen door de gemeente en doen diverse winkels aan, vereren met een bezoekje dus. Het is lekker weer en het beloofde Saharazand laat nog even op zich wachten, stemmen hoeven we niet, dat is gisteren al gedaan natuurlijk, best handig om dat te verdelen over meer dagen ook! We komen wat bekenden tegen, maken hier - en ook daar een praatje en zijn na bijna twee uur wel uitgepraat, gewinkeld en klaar. Op huis aan waarbij ik eerlijk zeg dat: als we terug rijden het te makkelijk is om aan de foute kant van de weg, het fietspad te nemen, een stukje van 100 meter of zo.

Dit stukje ‘nemen’ we al jaren en er is niks mis mee, immers: als je de juiste weg zou nemen, moet je vier stoplichten trotseren, en tweemaal een linke weg oversteken, terwijl we: rijdend aan de andere (foute jaja, weet ik) kant richting het stoplicht rijden, maar nog steeds op het fietspad ook. Er komt ons een heel grappige dame tegemoet en wetende dat het fietspad ruimte biedt voor minimaal drie fietsers die elkaar dan niet in de weg zitten, kijkt ze ons aan en brult: je zit aan de verkeerde kant! Ik schiet in de lach (sorry) en zeg, serieus, meen je dat nou?

Eega zegt: wat had die dame nou, ik zeg: wist jij dat we aan de verkeerde kant zaten? Oh dan hoorde ik toch goed wat er gebruld werd…. Maar het allerbeste wat me overkwam is, achterom kijkend een ‘dame’ die een bepaalde vinger opstak en vervolgens - aan de verkeerde kant van de weg terecht kwam! Kijk, je mag best iemand op een foutje wijzen als je daar trek in hebt, maar dit is het gebruikelijke verhaal van de splinter en de balk geloof ik….

Schrijver: An Terlouw, 16 maart 2022


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.4 met 8 stemmen 197Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
22 maart 2022
Wordt de echtgenoot hier niet een tikje sukkelig neergezet? Waartoe dient deze inleiding over onhandig gebruik van gereedschap? Gaat toch om een tochtje maken? Hoe weet de schrijver dat een 'erg grappige dame' het stel tegemoet fietst? Er was toch nog niks 'gebruld'? Twee scootmobielen aan de verkeerde kant van het fietspad zijn wellicht 'bedreigend' voor tegemoet komende fietser? Ik snap de splinter en balk niet echt. De fietser steekt haar middelvinger op en geraakt daardoor aan de verkeerde kant van de weg. Welke weg is dat? Het bewuste fietspad? Niet bedoeld als plagen, maar ik zie de situatie gewoon niet voor mij. Wel dat dit na het verhaal over de 'laatdunkend' kijkende lokale politicus op een markt weer een tekst is over op de tenen getrapt zijn van een echtpaar. Of niet soms?
Naam:
An Terlouw
Datum:
16 maart 2022
Han, dank je wel voor je reactie, ja zou ook passen inderdaad maar deze schoot me gelijk te binnen…rare mensen zijn er toch hè
Naam:
Han Messie
Datum:
16 maart 2022
Email:
hmessielive.nl
De splinter en de balk... Een goede gedachte bij dit verhaal. Even goed kun je het spreekwoord aanhalen: "De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet."

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)