Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geboortebeperking

CANBERRA (ANP) - In de omgeving van de Australische hoofdstad Canberra moeten vrouwtjeskangoeroes aan de pil. De regering van het Territorium van de Australische Hoofdstad (ACT) heeft besloten tot een experiment met een nieuwe anticonceptiepil voor kangoeroes om het aantal dieren in te dammen.

Een woordvoerder van het ATC lichtte het experiment voor geboortebeperking tijdens een persconferentie toe:
"We hebben uiteraard gedegen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de populatie van kangoeroes te beperken. We hebben zogezegd diep in de buidel getast. Maar niets werkte tot nu toe. Thema-avonden voor aanstaande kangoeroemoeders werden matig tot slecht bezocht, Postbus 51-spotjes over de gevaren van onveilige kangoeroesex sloegen niet aan en ook een experiment waarbij een KCA (kangoeroecondoomautomaat, red.) in de kooi van een kangoeroe-echtpaar werd geplaatst had niet het gewenste effect. Ondanks de verschillende soorten, maten en smaken, die we in de automaat hadden gestopt en de uitgebreide instructie met illustraties, die er naast was geplaatst, kregen de dieren het niet voor elkaar om de automaat te bedienen. Na drie jaar is dit project wegens geldgebrek en condooms die over datum raakten stopgezet. Naar mijn persoonlijke opvatting speelde echter het IQ van de geselecteerde proefdieren hierbij ook een rol. Het nu gestarte project heeft in onze ogen een grotere kans van slagen, maar we kunnen het niet alleen. Bij deze wil ik dus van de gelegenheid gebruik maken om de kangoeroegemeenschap op te roepen zich open te stellen voor deze vorm van anticonceptie en haar verantwoordelijkheid te nemen in het globale probleem van overbevolking. Het kan en mag niet zo zijn dat de Australische bevolking over enkele decennia een minderheid vormt ten opzichte van de steeds groeiende kangoeroepopulatie!"

De inderhaast opgerichte Federation for Uncontrolled Conception of Kangaroos (F.U.C.K) liet in een schriftelijke reactie weten verbaasd te zijn over het gestarte experiment: "Wat een onzin. Laat die beesten toch met rust. Die gasten van de ATC hebben gewoon teveel herhalingen van Skippy gekeken. Als je maar vaak genoeg kijkt, dan zie je overal kangoeroes. Al dat geneuzel over geboortebeperking heeft wat ons betreft een racistische achtergrond. Nu de druk toeneemt doordat steeds meer allochtonen Australië ontdekt hebben en ook het aantal illegalen toeneemt, zoekt men een zondebok voor de economische malaise waarin het land zich bevindt en wat is er nu makkelijker dan zo'n vriendelijk ogende graskauwer als de kangoeroe de schuld te geven. Wij van het F.U.C.K zullen er alles aan doen om dit tij op een vreedzame manier te keren, bijvoorbeeld door een mars van Sydney naar Canberra per skippybal. En het ATC, ach, het lijkt ons dat die naam beter gewijzigd kan worden in XTC, want daar hebben ze volgens ons net iets teveel van geslikt."

Het Vaticaan toonde zich bij monde van kardinaal Wallabee, belast met Kangoeroezaken, blij verrast met de plannen van het ATC: "Niks dan lof voor dit daadkrachtige optreden tegen het Sodom en Gomorra van de dierenwereld. Laten we wel zijn, dat fokt maar raak, als konijnen, zonder dat er enig concept in zit. Anders gezegd, Skippy houdt wel van een wippie en weigert voor het zingen de kerk uit te zijn. Daarnaast werkt het tekort aan kangoeroevrouwtjes een explosieve groeit van het aantal homofiele en ongehuwd samengrazende kangoeroes in de hand. Deze uitwassen moeten met hand en tand bestreden worden in een tijd waarin het gezin als hoeksteen van de samenleving juist weer centraal moet komen te staan. Nee, prima plan van die mannen van de het ATC. Nu de potvissen nog!"

De in ons land gevestigde Federatie voor Ouderloze Kangoeroes (F.O.K) meent dat het bij ons niet zo'n vaart zal lopen met de plannen van het ATC, al was het maar omdat volgens een zegsvrouwe van de F.O.K het aantal in het wild levende kangoeroes in Nederland "vrij beperkt is." Zij voegde hieraan wel toe de situatie in Australie scherp in de gaten te houden, met name met het oog op een eventuele toestroom van gevluchte kangoeroes. Minister Rita Verdonk liet daarop bij monde van haar persvoorlichter weten geen bezwaar te hebben tegen de opname van een beperkt aantal Australische kangoeroes "mits zij aan kunnen tonen dat er in het land van herkomst een gerede kans bestaat dat hun veiligheid in gevaar is en zij bereid zijn een inburgeringscursus te volgen...."

Schrijver: Eric Martens, 27 augustus 2006


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 3 stemmen 828



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)