Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

STEKKERDOOS

Mijn vrouw haalt soms rare fratsen uit met elektrische apparaten – niet echt gevaarlijk maar soms niet goed overdacht of niet goed opgelet.
Ja ja, en jij zelf doet nooit iets verkeerd zeker. Nou niet echt veel, maar vandaag was het goed raak.
Vorige week was ik hier in het dorp in het winkeltje van een mevrouw wezen kijken, die daar tweedehands spulletjes verkoopt, waarvan de opbrengst is bestemd voor een goed doel.
Er zitten soms best leuke spulletjes bij. Ik zag er een ledikant staan, zag er goed uit – handig voor eventuele fictieve logees. Je weet maar nooit.
Gisteren stond hij er nog en mijn vrouw liep er ook even binnen voor kerstballen en dat soort tierlantijntjes.
Even gebruiken tijdens de kerstdagen en daarna weer bij haar inleveren, kan ze ze nog eens verkopen. Wie weet - misschien wel weer aan mijn vrouw.
‘Bekijk jij dat ledikant dan eens, als je het leuk vindt, haal ik het op.’

Heb dat vandaag inderdaad gedaan. Zij vroeg mij om dan ook de daar staande radio/CD/cassette speler te kopen. Ik heb dus alles opgehaald. Ben dan toch wel blij met m’n tweedehands Kangootje hoor ( nee, niet bij haar gekocht), alles, inclusief het matras en de lattenbodem paste er in.

Thuis de radiospeler aangesloten op een bij haar een week eerder gekochte stekkerdoos – verdorie hij doet het niet. Bij haar in het winkeltje klonk alles perfect, zowel de CD speler als het radiogedeelte. Niks mis mee en dat voor een tientje. Verdorie, kan ik er weer mee heen, mag ze hem aan iemand anders verkopen.
'Hoe het kan, ik weet het niet mevrouw, maar er zit iets niet goed in dat toestel, bij mij thuis deed hij niks. U krijgt hem terug – hou het tientje maar.’
‘Nee, natuurlijk niet, als hij niet goed is, krijgt u het geld terug. Maar hij was toch goed?’
‘Dat klopt, hij deed het hier prima, misschien is er in die kilometer in de auto iets los geraakt.’
‘Toch even testen, ik verkoop geen kapot spul.’
Ze stopt hem in het stopcontact en legt er een Cd'tje in
met ‘muziek’ van een of andere piratenzangfestival en verdorie, niks aan de hand, alles doet het prima.

Ik denk eens logisch na en bedenk dat de stekkerdoos dan wel kapot moet wezen. Neem hem weer mee en stop hem thuis nogmaals in alle contacten van de bewuste stekkerdoos – niks. Zie je wel denk ik, en ik loop naar de keuken stop hem daar in het stopcontact met een CD van Mahler – met o.a. die heerlijke dromerige adagio’s van de 4e en 5e symfonie. Ik zie me er straks al heerlijk in bed mee wegdromen – prima geluid; pico bello de weergave.

Conclusie het verlengsnoer met de stekkerdoos is dus inderdaad kapot. Dump dat ding straks bij het elektrisch afval, ach het kostte maar een euro. Daar ga ik niet weer mee terug. Dus ik wil dat ding loskoppelen uit de wirwar van snoeren en stekkerdozen. In het enige stopcontact in de muur zit al een stekkerdoos, waarop een lampje, de tv, de deurbel en een DVD speler aangesloten zijn. Er is nog net eentje over, dus had ik voor de zekerheid voor een eventuele kerstster en/of boom en andere kerstsfeerverlichting alvast die nieuwe tweedehands stekkerdoos gekocht.
Het lag al klaar naast de hoofdstekkerdoos. Kortom een ingewikkeld soort knooppunt Hoevelaken van snoeren. Allemaal wit, je overziet niet meer welk snoer waar bij hoort.
Uiteindelijk mijn probleemstekkerdoos maar opgepakt en een meter bij kast weg gelopen om zien welke stekker ik moet loskoppelen. Komt dat ding achter de kast weggekropen. Heeft nooit in de hoofdstekkerdoos gezeten. Heb het mijn vrouw opgebiecht – kan zij ook eens lekker smakelijk lachen om mijn blunder. Ik gun het haar.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 12 december 2020


Geplaatst in de categorie: overig

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)