Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De formatie onbetrouwbaar

We hebben geen vertrouwen meer in Den Haag, de regering en alles wat erom heen hangt, het vertrouwen is naar zijn grootje, voor zover we sowieso nog vertrouwen hadden in al die maatpakken die wetten en regels behoren te hanteren en na te leven! Vertrouwen in mensen die dit niet meer verdienen, die ons vertrouwen dusdanig met voeten betreed hebben, dat is weg, verzwolgen in alle leugens en maatregelen die zij zelf niet behoefden na te leven! Het ene na het andere schandaal doemt op en wat we nog het meeste stoort is: dat we met zijn allen: ze ermee weg laten komen!

Het is schandalig hoever je met een glimlach komen kunt, liegen kunt en de boel om kunt draaien tot een portie die wij als mensen niet verdienen! Ze zijn eruit, witte rook dat werd gezegd, maar ik zou me schamen om dit op die manier te laten weten, dat men er slechts 9 maanden voor nodig had om vervolgens op de oude voet door te gaan! Het is meer dan wanstaltig te weten dat: men de avond voor de witte rook: nog even een cateraar liet komen om Indonesische maaltijden te laten serveren! Wat was er mis geweest met een broodje kaas en een kopje soep? Maar nee, er moet eten besteld worden waarvan de rekening wordt ingediend, net als de talloze etentjes de afgelopen maanden, net als de vergaderingen op landgoeden, net als…oh men zou van het padje geraken!

En als je dan het lef hebt om tijdens de debatten ( waar ik een klein kwartiertje naar keek, langer hield ik het niet vol) hoort dat er wederom gezegd wordt: dat die antwoorden anders geformuleerd moesten worden, dat die zo niet bedoeld werden, dat men: het verkeerd begreep dat weet inmiddels iedereen dat: het gespuis, dat onbetrouwbare spul wat ons land zou moeten regeren, op de oude ( lees smerige) voet doorgaat! Met geen woord werd er gerept over de dingen de men geleerd zou hebben, dus zijn we de klos en de sigaar want de leugens blijven op ons afgevuurd worden, de knippen gevuld en zou Bassie zeggen: wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen?

18 jaar werd de prinses, veel teveel mensen kwamen er, ook die kant klopt voor geen meter, regels zijn voor iedereen maar net zoveel mensen denken er heel anders over, ach: je wordt maar 1x 18 en dat moet je vieren…

Als extra kanttekening vertelde iemand gisteren: maar wie had dan de narigheid van nu moeten regelen en weet je, niemand weet wie er de wijsheid in pacht heeft maar 1 ding is zeker, als er niemand op het briljante idee komt een pandemie- draaiboek te maken, dan slapen ze daar dus allemaal! Een landsadvocaat hebben we al, nu nog een landsdokter misschien? Gewoon een knappe kop die in staat is om actie te nemen, niet een maatpak die verdient aan dit soort ellende! Het moet anders, met andere mensen aan het roer, want geloof me: we krijgen veel meer shit dan dat we aankunnen op deze manier, met deze maatpakken die alleen maar glimlachen en profiteren!

... Boos, lachen, profiteren ...

Schrijver: An Terlouw, 16 december 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)