Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kleine dingen...

Ellende, terreur, misdaad… De kranten staan er bol van.
Maar al die aardige, leuke, gewone, gezellige mensen? Dáár lees je niet over. Dát is geen nieuws. En ik denk aan die onbekende meneer die ons zomaar verrast.
We maken een fietstocht door groene polders en langs weidse wateren. Even puffen we uit op een bankje. Dan komt hij op ons af fietsen. Hij heeft een emmertje achterop. ‘Een rare vraag’, zegt-ie een beetje weifelend, ‘maar wilt u misschien spruiten?’ Ongetwijfeld ziet hij de vragende blik op onze gezichten.‘Ik had ze voor iemand meegenomen, maar die is niet thuis’, verduidelijkt het vriendelijke boertje. ‘Als ik ze nou eens in uw fietsmandje kieper…?’
En zo komt het dat wij nu elke week een keer spruitjes eten, zes weken lang. Lekker! Gratis voor niets. ’t Zijn de kleine dingen…

Schrijver: Nell van den Bosch, 25 mei 2003


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.1 met 87 stemmen 2.376Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Nell van den Bosch
Datum:
31 mei 2003
Email:
nellvandenboschxs4all.nl
Ach lieve mensen, hou nou toch eens op over 'spruitjes niet' of 'spruitjes wel'. Daar gáát het in dit simpele verhaaltje toch helemaal niet om? Het vriendelijke gebaar van een wildvreemde, dát is waar het om gaat. En dat is toch hartverwarmend? Trouwens, doe eens lekkere hete pindasaus over je spruiten en ze zijn om te smullen!
Naam:
Suzanne Peters
Datum:
30 mei 2003
Email:
suusjepetershotmail.com
Precies wat je zegt: spruitjes zijn geen nieuws.
Leuk dat je gratis spruitjes eet, maar dit als hoofdonderwerp maakt het een vrij slap verhaal.
Naam:
herodin
Datum:
29 mei 2003
Email:
herodin4netscape.net
Een leuk verhaal over mensen die iets leuks hebben meegemaakt, een fantastische ervaring of een prestatie. Of gewoon, dat gewone wat ons ieder pleziert.
De dosis aan geweld en ellende in de krant moet ons goed laten voelen, dat vind ik een vreemde houding. Net als een dosis gif dat ons sterker maakt tegen het middel, zo verarmen en stompt het ons af. Totdat we zelfs het gewone leuke niet meer interessant vinden en we grijpen naar hardere feiten en fabels.

Naam:
Sirce
Datum:
29 mei 2003
Email:
roosje_onlinehotmail.com
het is een leuk verhaal, maar het moet het meer hebben van de gebeurtenis dan het verhaal op zich...
Naam:
Ridzerd
Datum:
28 mei 2003
Email:
rmvdkeyaccess.nl
Lode heeft wel gelijk, dat spruitjes wel geloofwaardiger zijn in dit verhaal dan bijvoorbeeld mandarijnen. Maar ik blijf erbij, dat als een schrijver iets wil vertellen over de leuke dingen des levens, dat hij dan niet met spruitjes moet aan komen.
Naam:
lode
Datum:
26 mei 2003
Email:
lvantil35hetnet.nl
Toch maar spruiten. Dat klinkt geloofwaardig. En daar moet een goed verhaal het van hebben.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)