Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Norgasme

Een leeuw doet het gemiddeld zo’n veertig keer per dag. Een beetje Discovery-kijker weet dat. Véértig keer binnen 24 uur. Ik denk dat zelfs – hoe sexbelust ze ook pretenderen te zijn - weinig mannen van het menselijk ras dááraan moeten denken, over de vrouwen die het moeten ondergaan nog maar te zwijgen.

Wanneer je op safari een leeuw spot, is de kans dus groot dat hij aan het paren is. Waar jij als beginnende - en dus het geluk in de hand hebbende - reisfotograaf dacht dé unieke scène te spotten en voor eeuwig vast te leggen - waarbij het zelfs even in je opkomt hier persoonlijk Discovery over te bellen - ontbreekt het geen enkel fotoalbum van een willekeurige Afrika toerist aan een kiekje van het in coïtushouding zijnde koningspaar der dieren.
Lullig.
Het is zélfs aannemelijk dat de betreffende leeuw op het moment dat jíj je plaatje schiet ejaculeert. Het kost dit majestueuze dier namelijk maar gemiddeld tien seconden om de daad tot een productief einde te brengen. En dit is inclusief voorspel. Niet bepaald een uitgebreide vrijscène te noemen. Wellicht dat híerin de pikdragenden onder ons mensen zich wel goed kunnen vinden. Waarschijnlijk zul je ons mutsen ook niet eens horen klagen. Kort maar heftig. ’t Zou zeker weer goed in deze gejaagde maatschappij passen. Een vluggertje niet meer als incident, maar als gebruik. Zouden leeuwen bij uitzondering dan ook juist een “tragertje” maken?

Daar hoor je die natuurzenders nou nooit over. Niets wordt ons onthouden als het om het dierenrijk gaat, maar vragen waar ík werkelijk mijn hoofd over kan breken laten ze onbeantwoord. Bang voor het antwoord en daarom gelijk hopend dat men eenvoudigweg niet in staat is dit te achterhalen, vraag ik me af:
komt de leeuwin ooit klaar?

Schrijver: Danielle Zielhuis, 24 juni 2004


Geplaatst in de categorie: dieren

2.8 met 13 stemmen 1.267Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)