Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het ontstaan van een godsdienst

In den beginne was er niets. Naarmate de tijd vorderde ontstonden er planten en dieren, en in haar laatste fase, helaas, de mens. Deze homo-"sapiens" begonnen zich van alles af te vragen zoals: Hoe groeit een plant?, wat is die grote oranje bol boven ons? en waar komen wij, in godsnaam (!), vandaan?
De simpele mens kreeg nog geen antwoorden op haar vragen, dus werd er voor alles en nog wat een god geschapen.

Maar het treurige verhaal gaat nog verder. De mens werd slimmer en slimmer en men begon antwoorden te krijgen op haar vragen. Hierdoor werd het godenrijk steeds kleiner.
Want waar eerst een god was voor de beantwoording van de vraag, was er nu een "rationeel" antwoord.
Nu ontstond er een probleem. Er was geen behoefte meer aan zoveel goden, dus werden ze gereduceerd tot één.
Deze ene god zou ons wel eens even vertellen hoe het er hier aan toe diende gaan. Tevens gaf hij (met een klein h'tje) ons antwoord op de vragen die wij zelf niet konden beantwoorden. Het vreemde is echter dat deze antwoorden toch door mensen bedacht zijn. Dus zijn zij al niet gods waarheden, die zij pretenderen te zijn.

Zelfs in onze tijd zijn er vragen waarop geen antwoord te vinden is en blijft de BEHOEFTE aan een god bestaan.
Het is ook van groot belang voor het fenomeen kerk om de evolutie-theorie nog steeds te verwerpen. Zou zij dit namelijk niet meer doen, dan valt één van de kernvragen, het ontstaan van de mens, weg. Dit is nog steeds een van het slinkend aantal vragen waarop de kerk berust.

Mijn idee is dat als er antwoord gevonden wordt op alle vragen des levens, de hemel als een kaartenhuis in elkaar zal storten. Tot die tijd: vind je eigen antwoorden en laat ze je niet opleggen.

Schrijver: Jozephus, 18 november 2001


Geplaatst in de categorie: religie

2.0 met 7 stemmen 1.237



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jos
Datum:
21 augustus 2003
Email:
Dank je voor je reactie. Je geeft zelf al aan dat beschreven staat hoe godsdienst en het onstaan van de mens gegaan zou zijn, volgens de Bijbel. Nu, die bijbel, wie heeft deze geschreven? Een dier kan niet schrijven, een god kan ook niet schrijven, dus blijft er niets anders over dan dat de mens deze geschreven heeft. Als ik alles moet geloven wat de mens schrijft, dan moet ik ook geloven dat god niet bestaat. Dan moet ik ook geloven dat bomen kunnen praten, vissen op het land kunnen wonen en kabouters diamanten zoeken in een afgelegen mijn. Daarom ook die laatste regel, laat je geen antwoorden (of opvattingen) opleggen, maar vind (ontwikkel) ze zelf. Overigens, waarom moet je een tegenbewijs hebben voor iets? Ieder moet geloven waar hij/zij gelukkig van wordt, ook al is hetgeen waarin men gelooft niet datgene waarin ik geloof. Ik ben ook geen voorstander pur sang van de evolutietheorie. Ik ben de mening toegedaan dat de ziel van de mens inderdaad iets is wat hoger moet gaan dan onze kleine hersenen kunnen begrijpen, maar dat deze door een god in elkaar gezet zou zijn, dat kan ik niet geloven (mede omdat dat ook beschreven staat). Nogmaals dank voor je reactie, altijd leuk om te zien dat je een reactie los maakt met hetgeen ik ooit geschreven heb (een nieuwe godsdienst kan ik er helaas niet mee beginnen ;))
Naam:
vera
Datum:
20 augustus 2003
Email:
verasampowhotmail.com
Zolang er géén tegenbewijs is gevonden voor wat er in De Bijbel staat, blijf ík geloven in De Bijbel. Daar staat de oorsprong van de mens en godsdienst in, maar wij mensen kunnen daar met ons aardse verstand gewoon niet bij! Eeuwig zoeken wij naar tastbaar en wetenschappenlijk bewijs, maar dat wij van de apen afstammen loopt bij de wetenschappers ook op een dood spoor.....!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)