Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Voor dag en dauw

‘Mooi gezicht, hè!’, merkt hij op.
‘Ja, absoluut’, antwoord ik, dromerig over het weiveld turend. ‘Zouden ze dat nou met z’n allen hebben afgesproken?’ vraag ik me ineens af.
Het is acht uur in de morgen. De zon laat z’n eerste stralen zien. Het belooft een mooie lentedag te worden. Het saai ingerichte vakantiehuisje waar we vannacht in hebben geslapen nodigt niet echt uit om binnen te ontbijten. Ondanks het koude ochtenduur hebben we de tafel buiten gedekt.
‘Oké jongens, aanstaande dinsdag op het grasveld voor de Bernardushoeve, vanaf een uur of vijf in de ochtend. Het schijnt dan een zonnige dag te worden, precies wat we nodig hebben. Vraag iedereen die je kent te komen, dan zorgen we dat de hele wei vol is. Geen enkel grasprietje uitgezonderd.’
Wat een enorme organisatie moet dat zijn geweest, mijmer ik. Een hoop gedoe in alle vroegte en donkerte:
‘Hé, kom naast mij zitten, hier is nog een plekje vrij’, wordt her en der gefluisterd.
Over en weer wordt gerend, gezocht, gehaast; De zon komt zo op. Eén grote krioelende massa. Ieder op zich op zoek naar het beste plaatsje dat nog vrij is. Het liefst met zo’n hoog mogelijke top. Dat geeft voor zo meteen het beste uitzicht. Én zorgen dat je naast leuke bekenden zit natuurlijk. Je wilt niet al die uren naast de verkeerden slijten.
Een laatste check wellicht?
‘Is alles nu bezet? Geen enkel grassprietje onbemand?’ klinkt het zacht vanaf verschillende kanten.
Uiteindelijk allemaal in het gelid.
Voor wie? Voor ons, denk ik.
Blinkend in alle kleuren van de regenboog.
Zó mooi.
Werkelijk een schouwspel.
Blij dat ons huisje zó ongezellig is dat wij buiten zijn gaan zitten. En dat ze juist déze dag hebben afgesproken, precíes vlak voor ons terras. Anders was deze hele bijeenkomst van dauwdruppels zomaar aan ons voorbij gegaan.

Schrijver: Danielle Zielhuis, 24 juni 2004


Geplaatst in de categorie: natuur

1.1 met 7 stemmen 1.034Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)