Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gemengd douchen

Mijn lief vindt korfbal een ‘mietjessport’. Desalniettemin is ze weinig gerust op het gemengd douchen waar deze sport bekend om staat. Wegens deze malle hetze ben ik nooit met korfbal begonnen en wel met volleybal.

Mijn eerste vereniging was een waar pottenbolwerk, dus daar werd niet gemend gedoucht. Bij mijn huidige club wordt helemaal niet gedoucht: hardnekkige legionella. Wel hebben we een gemengd team, maar daar hoor ik mijn lief zelden over.

Toch zijn de vrouwen van mijn team bijzonder. Charlotte is transplantatieverpleegkundige zonder donorcodicil (‘Ik ga mijn lever niet afstaan aan een alcoholist!’); Helga boort voor de geneesmiddelenindustrie gaatjes in rattenschedels om te kijken wat medicijnen tegen hersenletsel kunnen uitrichten.

Bij dergelijke ontboezemingen trekt onze voedings- en gezondheidsdeskundige Reina altijd wat bleek weg. Zij raakt geen vlees, nee zelfs geen bitterbal aan, dus een moedwillig geperforeerd rattenschedeltje weegt zwaar op haar gemoed.

En de mannen? Over de nabije toekomst van Joris wordt na de wedstrijd meestal gezwegen. Hij vertrekt in maart naar Afghanistan, een land waar ratten veiliger zijn dan mensen. Bij de oefeningen van Joris op het Brabantse zand, wordt met scherp geschoten en dat gaat soms al mis.

De missie van Joris is niet alleen maar plichtsbesef. De gedachte dat het na al die trainingen straks eindelijk ergens om gaat, maakt die oefeningen opeens zinvol. Wat heb je tenslotte aan soldaatje spelen in vredestijd?

Mijn meest normale teamgenoot onderwijst autotechniek en praat al twee jaar over een mogelijke carrièreswitch. Maar 'Cor' is gesteld op zijn zekerheden en zal tot zijn pensioen bij zijn automerk blijven.

Tot voor kort wist ik niet dat Cor voor Korkmaz stond en al helemaal niet dat hij een Turk is. Cor is de integratie voorbij. Eigenlijk ook best bijzonder, al weet ik niet hoe hij over gemengd douchen denkt.

Schrijver: harry van dooren, 6 december 2008


Geplaatst in de categorie: sport

3.4 met 10 stemmen 832Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)