Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Appelbeignets

Beste redactie,

Met stijgende verbazing heb ik kennis genomen van de zoveelste Nationale Oliebollentest in uw krant. Dat u dit culinair gedrocht jaar in jaar uit aan een test onderwerpt, stuit mij bijzonder tegen de borst. Vanwaar die eeuwige en eenzijdige fixatie voor deze zwaar overschatte bol? Neem me niet kwalijk, maar er zijn toch wel meer – lees: betere en lekkerdere – oudejaarslekkernijen die voor een test in aanmerking komen? Wat te denken van die fenomenale appelbeignet?

Als beignetliefhebbers laat u ons lelijk in de kou staan; wij worden totaal niet serieus genomen. Wij moeten van oudsher niets van die ranzige oliebollen hebben en worden telkens ongevraagd met die afschuwelijke oliebollentest geconfronteerd. Ik betwijfel of u weleens bij een gebakkraam bent geweest, anders zou u wel weten dat daar bijvoorbeeld ook appelflappen en Berliner bollen worden verkocht. Gemakshalve gaat uw krant daar volkomen aan voorbij.

Ik kan er met mijn pet niet bijdat u wel haringen, koffie en opticiëns test en geen appelbeignets. Pure willekeur! Ik begrijp best dat u keuzes moet maken, maar ik vraag me af welke criteria daarbij gelden. Pretendeert u te weten wat het grote publiek wil? Ten eerste bestaat 'het publiek' niet, ten tweede maak ik er ook deel van uit en ten derde velen met mij. En weet u wat wij weleens getest zouden willen zien? Paling, thee en boekhandels!

Bij deze maak ik van de gelegenheid gebruik mijn abonnement op te zeggen. Een Rotterdamse krant die bij het testen van dubieuze deeggerechten een Rotterdamse koekenbakker laat winnen, is geen knip voor de neus waard. Dat riekt naar 'Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend'. Misschien een leuk idee voor een volgende keer: producten voor toilethygiëne vergelijken. Zo lust ik er nog wel eentje. Een appelbeignet dan, voor de goede orde.

Schrijver: Quirijn Metz, 30 december 2008


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.1 met 9 stemmen 424Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
30 december 2008
Email:
ag.schulztiscali.nl
Goed ID voor het AD, Quirijn. (Ik was vroeger werknemer bij het concern waar ook het AD werd gezet en gedrukt)
Naam:
Iris
Datum:
30 december 2008
Wat een aardige column, eigenlijk zit ze vol humor. Oliebollen? Nee. Appelbeignets of appelflappen? Heerlijk. Ik zou er veel voor over hebben kon ik er maar eentje ergens kopen of aangeboden krijgen. Helaas. Het zal nog voor morgen niet zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)