Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wetenscha(p)t

Dat je hartstikke fout zat. Om tot grote ontdekkingen te komen, trekt men een blik theorieën open en het loopt geheid met een sisser af. Big deal. Of de mens nou zijn eerste stapjes zette, stuiterend best lang erover deed of pakweg en dat lucht op; in nog geen miljoen jaar raakt de mensch uitgepraat, daarom dwalen wij altijd zo gigantisch af.

Nauwelijks te geloven...vroeger kregen de kaboutertjes alle schuld naar het schijnt, op te houden met uitgestippeld leven, miljoenen mensen tegelijk en nog onbeduidend in wezen, horken wij de aarde naar z'n mallemoer. En dat is nou Sonde. We piekeren er niet over om één grote stap terug te doen, zou je denken...wie dan leeft, wie dan zorgt er voor?

Tussen gemengde gevoelens, mag ik hangen als het niet waar ik altijd zo melig van word; hoe stelselmatig de aliens worden gespot en het ziet er naar uit dat zijn groene huid warimpel zo naadloos goed past bij de ufo...maar niet vooruit te branden, uit de koker van science fiction, al twee eeuwen terug ontstaan. Een knap staaltje marketing, en veel gratis reclame. Het is ook net buitenlandinwaarts en uitgerekend daar zagen we wel 50 afgrijselijk getinte stippen met voorbedachte radar weer ergens op terug komen.

Wie de hond uit laat... kijken of dat helpt; er is een acute stoorzender geïnfiltreerd in de bende van kwispelturig tuig, waar we nog een hele kluif aan hebben. Stuitten vanzelf wel op het staartje, dat zit er altijd aan vast. Beter om die honden niet meer tot zo laat tv te laten kijken, dat scheelt al gauw een prioriteit.

Tegen de tijd dat ons gehemelte gewend is aan de honger naar geld, dan staat het wel zo gezond weer op z'n minst om dood te gaan. Zo'n grootschandalig onderzoek luistert dan ook zeer nauw. Keurig in detail...handel ware het niet, dat het altijd wat is, lieve kippige liplezer. Is het niet zoetjes aan tijd om er vergif op in te nemen, dan is er wel koffie. Douwe Dagobert's koffie en het geheim van een ouwe (krent)trend, opnieuw leven in geblazen.

Schrijver: Monique Methorst, 6 november 2013


Geplaatst in de categorie: wereld

4.1 met 9 stemmen 224Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
10 november 2013
Email:
moi636yahoo.com
Dank Günter voor je mooie reactie, die eerdere reactie van mij was eigenlijk voor de redactie, opdat mijn opzettelijke fouten niet verbeterd worden :)soms krijg ik van vrienden in FB een tik op mijn vingers, het moet niet te cryptisch worden. Maar heb er door deze manier van schrijven veel plezier in en daar gaat het om.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
6 november 2013
Ik hou van jouw humoristische en tevens een tikkeltje satirische schrijfstijl. Zelf verzonnen woorden maken een uiting soms uniek en ach, Monique... die grammatica, " 't mot soms kenne, anders lette me bij elke wegomligging niet meer op effentuele tegenleggers. tog?" Graag gelezen!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 november 2013
Email:
moi636yahoo.com
Er zit een aantal woorden in, zelfbedacht, dus geen fouten, ook ga ik me te buiten aan grammatica :)zie derde alinea.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)