Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 15

Harry

dagcolumn
2.4 met 7 stemmen 931
Wij moeten voor Harry bidden? Degene die die nu bidt is Harry himself, hij bidt nu voor ons, voor alle zielepoten met vooroordelen, bang voor god, bang voor de duivel en vooral bang voor hen zelf.
Harry was niet bang, niet voor god, want god heeft geen vooroordelen, niet voor de duivel want die bestaat niet en niet voor zichzelf, want hij deed waar hij zin in had en hij had de mens lief, als ik al die verhalen mag geloven.
Die vent die Harry heeft vermoord is nu nog banger; hij heeft…

Eet-geen-brood

dagcolumn
4.0 met 19 stemmen 780
Lang voor de komst van Marktplaats, E-bay en andere websites, kon je al iets kopen of verkopen zonder tussenkomst van officiële winkels. Je had bijvoorbeeld de kaartjes op het prikbord in de supermarkt, de annonces in reclamekrantjes of – vaak nog beter – de signalen op je werk: ‘Ik heb nog een bankstel in de garage staan, weet jij er iemand voor?’ Binnen de kortste keren kwam er een overeenkomst tot stand, tot tevredenheid van beide partijen.
Jaren geleden heb ik op die manier een…

Stimulerende wanorde

dagcolumn
2.1 met 15 stemmen 1.119
Over organizen bestaan nog een hoop misverstanden. Veel mensen denken dat ik als organizer wel zal adviseren om zoveel mogelijk weg te gooien. Of dat hun huis zo leeg mogelijk moet zijn en dat er geen losse kranten mogen rondzwerven. En dat je van een organizer een superstrakke planning moet maken.
Neem de schrijvers David Freedman en Eric Abrahamson. In hun boek, de wet van de stimulerende wanorde (de Engelse titel is veel leuker: a perfect mess) gaan ze tekeer tegen organizers die je zouden…

Klein pikkie

dagcolumn
3.4 met 45 stemmen 3.249
Diana gaat vanavond helemaal los. John ziet haar wel zitten. Opgewonden lijven glijden over de dansvloer, strak tegen elkaar. Eenmaal buiten, beneveld van wijn en lust, drukt zij het hoofd van haar verovering onder haar rokje. Even alleen op de wereld, ook al is het op een brug in hartje Amsterdam.
Twee weken later komt ze terug op aarde als haar zoontje huilend thuiskomt. ‘Je moeder is een hoer’, hadden zijn klasgenootjes hem toegeschreeuwd. Een vriendin brengt opheldering: die brugscène…

Hotel

dagcolumn
3.3 met 6 stemmen 398
Het is rustig in de bar van het hotel. Twee mannen die moeite doen om niet van hun kruk te vallen en drie mannen die één vrouw trachten te versieren. De gelukkige winnaar zal maar kort van zijn triomf genieten omdat de prooi duidelijk een travestiet is. Zelfs ik kan dat nog zien. Maar toegegeven; ik heb dan ook nog niet zoveel gezopen.
Tegenover mij, op een ‘loungebank’(??) zit een man van een jaar of zeventig naar de televisie te staren, wat nog niet meevalt omdat het kreng vlak onder…
paco18 april 2007Lees meer…

LANGE VAKANTIES

dagcolumn
3.0 met 5 stemmen 730
Toen ik nog werkte kreeg ik altijd weer dezelfde opmerkingen als ik op een verjaardag of ik de kroeg vertelde dat ik in het onderwijs werkte: “Lekker lang vakantie!” Vaak vroeg ik dan: “Hoe vaak per jaar heb jij vakantie?” Meestal was het antwoord:”Eén keer”. “En?” vroeg ik dan, “Hoe is het om daarna weer aan het werk te gaan?” “Beroerd”, was meestal het antwoord. “Nou”, zei ik dan, “dat maken wij zes keer per jaar mee”. Dan was het meestal even…

Poetin - Kasparov 1-1 ?

dagcolumn
2.2 met 8 stemmen 558
De oud-wereldschaakkampioen Garry Kasparov is zaterdag in Moskou tijdens een betoging tegen de Russische president Vladimir Poetin opgepakt.
Hij is na het betalen van een symbolische boete van 1.000 roebel op straat gezet.
Kasparov, leider van ‘Een ander Rusland’, bracht een aantal uren door op het politiecommissariaat. Hij werd vervolgens overgebracht naar een rechtbank die hem veroordeelde voor het roepen van leuzen tegen de regering, aldus zijn advocate Karinna Moskalenko.
Schijnbaar is…