Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 38

Webstress

dagcolumn
4.1 met 14 stemmen 1.000
De Eikel voor Wie Je Vroeger Een Rondje Omfietste Omdat Hij Altijd Je Tas Van Je Fiets Schopte Als Je Langsreed wil je toevoegen als vriend op Hyves!
Accepteren? Weigeren? Of de keuze uitstellen en niets van me laten horen. Accepteren betekent: een vriend erbij.
Nu ja, vriend.
Een internetvriend is heel wat anders dan een vriend in de echte wereld. Een internetvriendschap houdt niets meer in dan koetjes-en-kalfjesberichten op elkaars Hyvespagina krabbelen. Je kunt een internetvriend niet…
Alina Nubé29 september 2007Lees meer…

Goldene Hochzeit

dagcolumn
4.1 met 13 stemmen 1.685
Op kantoor zit tegenover mij een alleraardigste collega, die een prachtige taak heeft. Zij bereidt het bezoek van onze burgemeester voor aan mensen die iets bijzonders te vieren hebben: een zeer respectabele leeftijd bereikt of eindeloos lang getrouwd. Je ziet dat helemaal voor je, twee aandoenlijke oudjes knikkebollend in het bejaardenhuis en een burgemeester die een bosje bloemen komt overhandigen. Die hoge leeftijd, dat wil nog wel lukken, maar die huwelijksjubilea?
Het afgelopen weekeinde…

Brusselse éclairs

dagcolumn
1.6 met 8 stemmen 575
Eén of twee keer per jaar ga ik met de trein richting Parijs met een overstap op Brussel-Zuid. Steevast ga ik dan naar Sam’s Café voor een koffie met een éclair au chocolat. Hoe lang de rij ook is, je wordt altijd binnen twee minuten geholpen. En de éclairs zijn altijd vers en romig.
Het is maar goed dat die dingen in Nederland niet verkocht worden. En als dat wel zo is, wil ik het niet weten. Eclairs horen namelijk bij die reis, bij het vroege opstaan en pas echt wakker worden op…

Mannenpraat

dagcolumn
2.9 met 15 stemmen 1.511
Terwijl de vrouwen zich thuis vergrepen aan witte bonen en speklapjes, waren de mannen aan de wandel in Duitsland.
In het dorpje waar zij zaten, heette iedereen Knieps, behalve de eigenaresse van het pension. Zij heette Alberti. De mannen hebben Frau Alberti nooit gezien. Ze werden gastvrij onthaald en verzorgd door haar moeder die in het huis naast het pension woonde en, jawel, Knieps heette.
Moeder Knieps liet de mannen foto’s zien van de jonge Frau Alberti die het ooit tot Weinkönigin…

Citroenijs

dagcolumn
3.7 met 7 stemmen 553
Op wie ga jij stemmen?
“Ik denk op Henk Westbroek.”
Die ligt eruit.
“Meen je niet.”…
Quirijn Metz25 september 2007Lees meer…

Als één Blokker

dagcolumn
4.0 met 13 stemmen 580
Old angry man Jan Blokker pleit in zijn column van 21 september in de NRC.Next (blad voor de jonge multimediale lezer) ervoor dat mede-columnisten (de Cliteurs, de Holmannen, de Zwagermannen etc.) als één blok hun beste krachten zullen wijden aan het onoverbrugbaar houden van de kloof tussen de hardwerkende burgerij (ironisch voor Blokker met de zijnen) en de politiek van Wilders.
Ironie wás de kracht van de stukjes van Jan Blokker. Natuurlijk waren er zuurpruimen die meldden dat als je 10…
Dagschrijver23 september 2007Lees meer…