Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 10

Dromen van kleine meisjes

dagcolumn
3.3 met 11 stemmen 448
Ik droom wel eens iets stouts en in gedachten doe ik dingen die verboden zijn. Geen seks met dieren of met kleine meisjes, maar gewoon even een kogel door de schedel jagen van een nachtelijke herrieschopper of de kerk aan de overkant opblazen als de klokken weer eens door mijn kater beieren. Virtueel opgeruimd, staat ook netjes. In werkelijkheid doe ik geen vlieg kwaad, maar in gedachten steekt Rambo bleekjes bij mij af.
Het is maar goed dat niemand mijn fantasieën kent, want dan had ik met…

Vlaggen

dagcolumn
4.6 met 9 stemmen 534
Hebben jullie het afgelopen weekeinde ook zo genoten van dat schaatsen in Japan? Ja, we moesten er natuurlijk wel onmenselijk vroeg het bed voor uit, maar zeg nou zelf, het was de moeite waard. Bovendien konden we al een beetje oefenen voor komende zomer, wanneer de Olympische Spelen in Peking/Beijing (doorhalen wat niet van toepassing is) worden gehouden. Dat betekent weer halve nachten doorhalen, maar we gaan natuurlijk wel kijken, ondanks dat gedoe over de mensenrechten daar.
Want we willen…

Wind mee

dagcolumn
1.5 met 8 stemmen 492
Je vergeet het vaak, maar soms gaat gewoon alles ook wel eens goed. Wij mensen zijn zo geneigd om te kijken naar wat er niet lukt, dat je dat soort dagen maar al te snel vergeet. Bij dezen wil ik er graag eentje vastleggen.
Het was afgelopen maandag. Overdag werkte ik in Apeldoorn. Gewone dag, niets bijzonders, wel lekker opgeschoten. En niets bijzonders is vaak wel fijn, vind ik, dat betekent namelijk dat er ook geen paniek of andere ellende is. Een goede werkdag.
’s Avonds ging ik naar…

Bloem & Blad

dagcolumn
1.5 met 6 stemmen 685
Hoezo een dorre boel in medialand? Wegens zwangerschap van de huidige collega is de redactie van het Vakblad voor de Bloemisterij – dat ernaar streeft om telers van bloemen en planten op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in het vakgebied - op zoek naar een webredacteur. Zou het een baan zijn met doorgroeimogelijkheden? Het betreft in elk geval een tijdelijke functie, maar daar kun je het niet om laten. Is het hele leven niet tijdelijk?
De Stichting Vakinformatie Siergewassen (je…

Hondenpoep in Tilburg

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 380
Big Brother gaat niet alleen de mens, maar nu ook zijn hond “watchen”. De SP in Tilburg wil namelijk een DNA-databank voor honden. Zo kunnen dan hondeneigenaren worden opgespoord waarvan de hond illegaal poept. Dit alles onder het motto “De vervuiler betaalt”.
De hondenbezitter gaat eenmalig 145 euro betalen. Hiervoor wordt een DNA staaltje afgenomen en krijgt de hond een mooie penning. En nu komt het! De hondenbelasting vervalt en er komt een nieuwe beroepsgroep in Tilburg. De…