Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 28

De val van De Cobra

dagcolumn
3.2 met 11 stemmen 2.402
Mijn lief kan een aardig moppie fietsen, maar de Tour de France kan haar niet boeien. Onbegrijpelijk. Drie weken fietsen biedt meer drama dan alle opera’s, songfestivals en het complete werk van William Shakespeare. Heroïek, verering, leugens, bedrog, verraad, broedermoord en machtspelletjes. En dat allemaal tegen schitterende decors van lieflijke weiden, ruige bergen, romantische dorpen en paradijselijke valleien, gedecoreerd met alpinopetjes en gulle glazen wijn.
De held van de zoveelste…

Retour

dagcolumn
4.1 met 15 stemmen 486
Jawel, ik ben weer terug in Nederland en ik geef toe dat valt niet mee. Goed, het weerzien met kinderen en kleinkinderen was geweldig – ‘kinderarbeider’ Simon heeft prima voor de tuin gezorgd, geen onkruid te bekennen – maar lieve mensen wat is het hier koud en regenachtig. Ik heb vijf weken lang in een korte broek rondgelopen en nu moet ik ineens weer allerlei lichaamsbedekkende kleding aan, brrr!
Maar dat is niet het enige, ze hebben de boel hier tijdens mijn afwezigheid toch…

Verslaafd

dagcolumn
1.6 met 9 stemmen 520
Een tijdje geleden las ik in NRC Handelsblad dat je verslaafd kunt raken aan verdriet. De meeste mensen wennen uiteindelijk aan het verlies van een dierbare. Sommige mensen houden vast aan een verlangen naar de dierbare en blijven dagdromen over de tijd dat die persoon er nog was.
Het blijkt dat daarbij delen van de hersenen worden geactiveerd die met pijnverwerking te maken hebben, maar ook het beloningscentrum. Zoals Dr. Phil altijd zegt: alles wat je doet heeft ergens een voordeel, anders…

Altoos Noodweer

dagcolumn
3.1 met 8 stemmen 566
Een gulle snurk van emotie wakkert mij en ik merk dat tranen langs mijn wangen versplinterden op het vederlichte kussen. Voor niemand schijnt een lamp schimmen op de muur, alsof ik wakker was zoals nu. Ik sliep, maar open mijn mond om te voelen hoe ik gapen moet, de smaak van niets nog achter de kiezen. Mijn sprei gedoogt een rafelrand over het stel lauwe teentjes die allen even verliefd voelen hoe warm de zijne erbij liggen. Ook hij is bij kennis.
Nog verlamd van de nacht strijk ik langs zijn…

First lady's

dagcolumn
3.1 met 7 stemmen 552
Op mijn vakantie heb ik een alleraardigst boekje uit de ramsj meegenomen:
Getrouwd met de premier
De first lady's van Nederland in veertien portretten.
2004, 3e druk…