Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 40

Balans

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 342
Een wereld in rep en roer, iemand schreeuwt iets van de daken en we gaan direct naar de kelder. Beurzen bont en blauw gebeukt, maar de geldingsdrang is er niet minder op geworden. Aandelen dalen in waarde, nu is het moment ter aanschaffing, bange mensen verliezen hun evenwicht, maak daar misbruik van.
Ik investeer in meest verliesgevend, eindejaars ook voor de belasting, uiteindelijk zal de restitutie winstgevend blijken. Bange mensen verliezen altijd en ik, ach, ik verkoop u nooit knollen voor…
Fred11 oktober 2008Lees meer…

OHRA BORA

dagcolumn
1.5 met 2 stemmen 235
Achter mijn bureau zittend sla ik de krant open. Had ik beter niet kunnen doen zo vroeg in de ochtend: “verplicht fitness voor werknemer”.
Verzekeraar Ohra wil dat fitness voor werknemers verplicht wordt gesteld.
Ik dacht al: wanneer komt het? Eerst rookverboden. Dan snackverboden en nu dan verplicht fitnessen.
Hoe gaan ze dat controleren. Fitnesspolitie? Driehonderd euro per overtreding? Camera’s in elke hoek van de werkvloer?…
paco11 oktober 2008Lees meer…

Reag(Ruurd)er

dagcolumn
3.7 met 28 stemmen 629
Mijn onvolprezen lijfblad ‘TROUW’ publiceerde afgelopen maandag een zeer lezenswaardig artikel over het niveau van de reacties op de diverse internetfora. ‘Alleen Nederland heeft geenstijl.nl’ zo luidt de kop, met vervolgens als intro: Nederlanders laten zich op nieuwssites veel grover en botter uit dan andere Europeanen. Van enige etiquette lijkt eigenlijk geen sprake: "Als we schelden niet zouden toestaan, kunnen we bijna alle reacties op onze site wel weggooien."
Tot dusver is ons…

SMS 9797

dagcolumn
3.1 met 20 stemmen 1.168
Broertje heeft een nieuwe vriendin. Hanne heet ze. Geen achternaam. Daarvoor is het nog te vroeg, zegt ze. Of Hanne haar eigen naam is, betwijfel ik.
Dat zeg ik niet. Want Broertje gelooft van wel.
Mijn broer gelooft alles.
Hanne heeft een baan. In Zwolle. Wat ze precies doet, is niet helemaal duidelijk. Daar doet ze nogal schimmig over. Thuis, denk ik. Of op een kantoor, in een ruimte met een stel vrouwen. Achter een computer. En met koffie of zo. Of smaakjesthee.…

Nu en later

dagcolumn
2.7 met 11 stemmen 441
Er zijn van die dingen, waarvan je weet dat je ze moet doen, maar je doet ze niet. Of je weet dat je ze beter nú zou kunnen doen, in plaats van later. En toch doe je het niet. Veel mensen hebben dat met opruimen.
De vraag is, waarom dat gebeurt en waarom juist met opruimen. Soms heb je het misschien echt heel druk en hebben andere dingen prioriteit. Of je bent hoognodig aan ontspanning toe. Maar meestal is het uitstelgedrag als je even gaat mailen als je weet dat je eigenlijk je administratie…

OEPS!

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 512
Nader beschouwd heeft het woord 'oeps' geen enkele betekenis. Tenzij je de uitleg van de Dikke van Dale hierover moet geloven: ‘een uitroep van lichte schrik’
Te pas en te onpas hoor je dat woord. Vooral bij de dertigers en veertigers, kortweg, de Mabelgeneratie, is het razend populair.
Deze mabelgeneratie, cynisch tot op het bot en totaal niet gehinderd door welk gevoel van mededogen dan ook, heeft het woord 'oeps' bij elke ramp paraat.
Voorbeeld? Een orkaan veroorzaakt tienduizend doden!…
paco8 oktober 2008Lees meer…

Ouwe sok

dagcolumn
3.8 met 14 stemmen 1.147
Ook ik dreig om te vallen. Bijna driekwart (71 procent) denkt dat ik ga lijden onder de kredietcrisis, zo blijkt uit onderzoek van mezelf. Er is vooral angst voor hogere woonlasten (56 procent) en inflatie zonder correctie (44 procent).
Wat gebeurt er met mijn baan, spaargeld, beleggingen, huis en pensioen? Volgens een eigen inventarisatie niet bijster veel. Niet van toepassing, kan ik in vrijwel alle gevallen antwoorden, maar of dat de kans op omvallen kleiner maakt?
Een eigen huis heb ik…

Relus rookt niet meer...

dagcolumn
4.4 met 16 stemmen 732
Aan de lange lijst van slachtoffers van hun nicotineverslaving is een nieuwe naam toegevoegd: Relus ter Beek.
64 jaar jong en nu al dood. Hij had nog zo graag dóórgewerkt na zijn 65e.
In mijn krant stond een onafzienbare rij overlijdensadvertentie met lovende teksten.
Geen enkele vermelding las ik van zijn verderfelijke gewoonte vaak en veel te roken.…