Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 29

Andy en de hoge bi: betere tijden

dagcolumn
3.1 met 7 stemmen 681
Vervloekte ketting zag je hem denken. Karakteristiek was ook dat hij hem er niet meteen teruglegde. Want Andy zit anders in elkaar dan broer Fränk. Die woont in zijn fiets, zoals de meeste toppers. Neem Alberto Contador – gaat ermee naar bed. Of Ome Joop Zoetemmelk. Nu Zjopie van de karavaan, ooit Tourwinnaar. Reed samen en is nog steeds bevriend met hun vader Johnny Schleck. Johnny kan het zo mooi vertellen. Ging de hele ploeg stappen, Joop bleef bij zijn gevoel, zijn karretje strelen.

Vaders overspel

dagcolumn
3.9 met 18 stemmen 1.710
Bij de hondenpoepbak kom je nog eens iemand tegen. Toegegeven, het zijn meestal hondenbezitters of – bezitsters. Een handvol keren sprak ik haar dus. Die vrouw met wat piekerig haar, niet onknap, eigenares van een jack russell. Altijd had ze haar man bij zich die zwijgend maar minzaam glimlachend zijn vrouw het woord liet doen. Maar die keer was ze alleen. En dat was al de tweede keer.
In het voorjaar was ik in onze tuin getuige van een bijzonder liefdesspel.
Meneer koolmees had een relatie…

Liever gelijk hebben

dagcolumn
1.5 met 6 stemmen 379
Het valt me op dat elke keer als ik iets opschrijf wat wel eens wanneer iets positiefs over de PvdA kan worden geïnterpreteerd, er altijd iemand is die mij van partijdigheid beticht. Alsof dat een schande is.
Ik ben inderdaad voor de PvdA. Ik ben lid van deze club en heb er erg veel plezier van, maar ik heb nog nooit een cent aan de partij verdiend en zit niet op pluche. Ik zit op een sleetse bureaustoel die ik twintig jaar geleden van mijn goede schoonmoeder heb gekregen. Zij stemde wel op de…

Mijn moeder, haar vriendin en de trein.

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 257
Mijn moeder is op leeftijd. Ze loopt met een stok de wereld rond. Zo heeft ze afgelopen jaren Zuid-Afrika, Sri-Lanka, Thailand, Frankrijk, en meerdere steden in Europa bewandeld. Dit keer met een vriendin. Een dagje Den Haag, in het bijzonder de Lange Voorhout waar de beelden van Manolo Valdes en Kim de Ruysscher waren te bewonderen.
Ze namen de trein vanuit Nijmegen, dat ze al ontelbare keren had gedaan, en ze waren er bijna.
"We zijn er als de trein onder de overkapping staat", zei mijn…

Rijksvoorlichtingsdienst

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 211
Mijn moeder vond mij altijd een zwijgzaam type. Zit wel wat in, want ik kon uren op mijn kamer in stilte doorbrengen. Ik schreef liever op wat ik dacht. Ze zei vaak dat ik het goed uit zou kunnen houden op een onbewoond eiland. Ik moest daar dan even over nadenken. Het leek me op zich niet z’n slecht idee. Maar ik zou natuurlijk in ieder geval graag pennen en een hoop papier bij me willen hebben.
Hoewel, zou ik het wel uit kunnen houden in m’n eentje? Zou ik de hele dag eenzaam zwijgzaam…

Te gek voor woorden

dagcolumn
4.5 met 59 stemmen 605
Dat in België alles kan, wisten we al. Zeker bij justitie. De 21-jarige Kim De Gelder, die begin vorig jaar in het wilde weg 2 baby’s en een kinderverzorgster met een mes neerstak in een kinderdagverblijf in Dendermonde,en een week eerder een bejaarde vrouw vermoordde in haar huis in Vrasene, is ontoerekeningsvatbaar verklaard door de psychiater die aangesteld werd door de familie van de moordenaar.
Eerder hadden vijf gerechtspsychiaters die De Gelder een jaar lang hebben onderzocht,…