Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 40

Dion Graus aan of bij het roer

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 1.399
Nooit gedacht dat het CDA-Congres in Arnhem zo’n succes zou zijn. Een argument voor directe democratie. Een statement ook tegen de Wildersdictatuur in eigen kring.
In het CDA, waar gezag toch van God komt en vastklit aan Zijn uitverkorenen. Naar ik veronderstelde.
Maar neen, voor zover niet op het podium kregen ook ministers en oude opperhoofden maar één minuut. Voor één stem(verklaring). Gezien de vooraf gemaakte afspraken leken voorts de conclusies correct.
Al was het mijn keuze…

Antonie Kamerling

dagcolumn
4.4 met 14 stemmen 807
Antonie Kamerling, Nederlands acteur en zanger maakte afgelopen woensdag een einde aan zijn leven. Hij laat een succesvolle carrière als tv- en filmacteur, zanger en musicalster, zijn vrouw Isa Hoes en twee jonge kinderen achter. 44 jaar jong, goodlooking, goedlachs - iemand waarmee elk ander graag zou willen ruilen. Volgens het nieuws leed hij aan depressies. Naaste familieleden, waaronder Albert Verlinde, hebben dit bevestigd.
Zijn fans, zelfs mensen in zijn directe omgeving zijn…

Het gegijzelde kabinet

dagcolumn
1.5 met 4 stemmen 506
Het kan niet waar zijn. En toch is het waar. Iemand stapt uit de VVD en wordt een paar jaar later de grote gedoger van de eerste VVD-premier. Wilders gedoogt Mark en Mark is er nog blij mee ook. Hij had nooit gedroomd ooit premier te zijn en, de geilheid druipt van zijn kin, nu is hij het! Hij is de historische VVD-premier!
Hoera.
VVD-ers zeggen walgend hun lidmaatschap op.
Maar het bijzondere van dit eerste gedoogkabinet is dat het ook door het CDA gedoogd wordt. Door twee CDA-ers met een iets…

Lid zijn

dagcolumn
3.0 met 1 stemmen 192
Lid zijn van een politieke partij, dat leek mij nou niks. Er is in ieder geval geen partij die al mijn wensen kan beantwoorden. Soms denk ik, ja daar zie ik wel wat in, maar dan is die partij weer tegen iets waar ik helemaal voor ben. Dus dat schiet niet op. In het stemhokje lijkt het alsof je er toch nog een beetje bij hoort. Je kunt iets doen, maar veel zin heeft het niet vind ik altijd.
“Zorg er dan voor dat je wel meer invloed krijgt”, zei een vriend eens tegen mij. “Ga nou niet zo…

Gelukkig zijn

dagcolumn
4.8 met 101 stemmen 1.156
Wat is geluk, vraag ik me af, terwijl ik voor mij uit zit te staren. Al sla je mij dood, ik weet het niet. Geen zorgen hebben, misschien. Maar dat bestaat niet, geen zorgen hebben. Geluk is dus iets tijdelijks: het even hebben van geen zorgen. Daar moet je het mee doen. Sorry.
Terwijl ik mij een ongeluk denk over wat geluk is, erger ik mij aan de zoveelste langpootmug die hier ongevraagd rondvliegt. Ik geef die ambetanteriken allemaal een naam. Deze heet Herman Brood.
Geluk wordt bepaald door…