Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 20

Mens voor grote prijs weggedacht

dagcolumn
3.9 met 12 stemmen 247
Klinkt als gedroomde wereld:
‘Het betreden van het gebouw kan een reis naar het licht worden genoemd. Een reis via een sobere hal en een brede trap naar een ontvangstruimte, en vandaar naar het hoogtepunt: de sjoel, een hoge en tegelijk compacte ruimte, licht dankzij de grote ramen, intiem door de opvallend steile balkons, waar het hout het beton overheerst en de ruimte symboliek ademt.’
Citaat uit AR(chitectuur)C(entrum)AM(sterdam)*(ARCAM) persbericht 16/05/2011 onder ‘Synagoge winnaar…

Een huisarts is ook een mens

dagcolumn
4.8 met 58 stemmen 392
Stuk is hij. ‘Ik heb het gemist,’ zegt hij zuchtend.
Hij is huisarts. En vorige week had hij na een drukke week met volle wachtkamers onverwacht een weekenddienst. Het dagje dierentuin met vrouw en dochters moest hij maar uitstellen. Als ik nu het weekend van mijn collega niet overneem, dacht hij, kan ik ook geen invaller verwachten als ik eens ziek ben. Dus, hoewel moe van zes overvolle werkdagen achter elkaar, nam hij de dienst over.
Komt een oude vrouw bij de dokter. Bij hem dus. Ze…

Europa brokkelt

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 317
Het eens zo machtige bouwwerk Europa staat niet meer zo stevig. In de afgelopen jaren zijn er langzaam hele kleine scheurtjes ontstaan en die zijn nu steeds beter te zien. Kijk maar eens naar het gedonder met de Grieken. Ons Europese belastinggeld gaat voor een groot deel naar dat armlastige land. En wat doen die listige lui er mee? Honderd miljoen euro willen ze besteden aan de bouw van een Formule 1 circuit.
Tja, dan moet je niet gek opkijken dat de euro de laagste stand in zes weken bereikt.…