Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 29

Gaat de Kwartel in doofpot?

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 363
Waarom kan een fik met eindeloos veel water binnen 50 meter niet gedoofd worden? Zoals gebeurde om 04.00 uur zaterdagmorgen 16 juli met De Kwartel?
Dat strandpaviljoen aan het Haagse Zuiderstrand stond in korte tijd in lichterlaaie en bleek niet te redden. ‘Buiten de bebouwde kom waardoor de watervoorziening bemoeilijkt wordt’.
Politie en brandweer werden meteen gealarmeerd. Eigenaar Ed de Block zou er met familie gaan slapen. Naar zijn zeggen(20/07 Radio West) liep ‘het’ feest om…

Bestaat eerlijke sport?

dagcolumn
3.1 met 9 stemmen 303
Floyd Landis was Tourwinnaar in 2006. Zijn gele trui werd hem afgenomen en hij werd geschorst. Reden: dopinggebruik. Eddy Merckx werd geweerd door de organisatie van het WK wielrennen omdat hij 30 jaar geleden doping heeft gebruikt.
Gaan we nu ook miss World van 30 jaar geleden uit de zaal zetten omdat ze toen siliconenborsten had?
In 2007 werd Michael Rasmussen tijdens de Tour geschorst door zijn eigen werkgever, de Rabobank. Op dat moment had hij de gele trui vast om zijn schouders. De Deen,…

Save the children

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 1.649
Op een foto in een tijdschrift loopt een man te joggen met een rood T-shirt en daarop de tekst: save the children. Red de kinderen.
Wat wil deze man ons zeggen? Ziet hij kinderen in gevaar? Het lijkt me niet. Als het echt acuut was, zou hij daar niet zo rustig lopen joggen. Hij zou zenuwachtig bellen, of rennen wellicht om naar de plaats te komen waar hij de kinderen kan redden!
Trouwens, om welke kinderen gaat het? Het gaat niet om zijn kinderen. Het gaat niet om onze kinderen, maar om…

Slumdog girl

dagcolumn
3.6 met 10 stemmen 367
We stapten bij ons hotel in Bangkok in de rode taxi. Vrouw, zoon, dochter en ik.  Ik nam voorin plaats.
You drive? vroeg de taxichauffeur en hij klikte in een beweging het stuur los, deed of hij het aan mij gaf en klikte m weer vast. Zijn dashboard oogde door alle extra accessoires als een cockpit. Onder een hoesje naast het racestuur kwam een laptop tevoorschijn. I like driving and listening to good music, legde hij uit. You like music? Ik kon moeilijk ontkennen. Een moddervette R&B beat…