Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 31

Harry ontmoette Stephen

dagcolumn
3.2 met 6 stemmen 213
Ongehoord veelzijdig humorist, acteur, journalist, academicus, ontdekkingsreiziger, cabaretier, tv-presentator, bestseller. Stephen Fry. Volumineus. Manisch depressief, om treurig van te worden zo erg. Zéér entertainend, intellectueel én gay. Volgens vriendin Emma Thomson wel 90%.
Gebruikt honderd woorden waar tien volstaan. Omdat hij taal zo lief heeft. Aandoenlijk schuchter oog knipperend kan hij je van het scherm aankijken om even later uitbundig te laten lachen. Nooit tot zelden plat.…

Experimentje

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 199
Zullen we een experimentje doen? Ja?
Oké. Niet verder lezen dan de opdracht.
Eerst de opdracht doen. Ja?
Weet je niet (meer) wat er wordt bedoeld, vind het dan met bijvoorbeeld wikipedia.…

In het hol van de poes

dagcolumn
3.6 met 7 stemmen 247
Bij een goede kennis staat een bakje met kattenvoer vlak bij de achterdeur. Die deur staat open. Geen kat te zien.
Buiten hupt een merel behoedzaam naderbij. Hij kijkt over de drempel. Geen poes te zien. Hip, over de drempel. Nog een paar hippen en hij is bij de kattenbak. Een moment van aarzeling en dan: pik. Kijken. Geen poes te zien. Pik, pik. Kijken. En nog een paar pikken.
Van de andere kant van de kamer kijkt mijn kennis gelaten toe. ‘Ach,’ zegt ze tegen mij. ‘Onze poes is zo dom,…

Karaktermoord

dagcolumn
3.8 met 8 stemmen 206
Bavianen net mensen? Apekool, zulke gezelschapsdieren zijn wij anders niet…staren ons liever suf naar woorden om elkaar niet te hoeven zien en maar denken dat we de wereld zo naar onze hand kunnen zetten. Er is helemaal niets menselijks aan een groep samenklittende bavianen, noch het spiegelen aan groepsgedrag van mensen…kwamen pas veel later in beeld door de apen achterna te lopen.

Dat in groepsverband denken is wat je als meisje deed, één voor allen en allen tegen één spiegel aan de…

Product van deze tijd

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 198
De jonge vrouw aan de kassa bij de supermakt is een kind van deze tijd. Of een product van deze tijd, dat is in dit geval beter op zijn plaats. Razendsnel helpt ze de klanten voor mij. Die moeten zich behoorlijk inspannen om het moordende tempo bij te houden. Ze hebben het ene artikel nog niet in hun wagen gelegd of de volgende drie liggen alweer te wachten. De vrouw vertrekt geen spier en rekent af met een wat arrogante blik op haar gezicht.
Ze lijkt een typisch product van managers die hun…

Zomerellende

dagcolumn
3.8 met 9 stemmen 318
Eindelijk zomer. Temperaturen van dertig graden en meer zijn ons niet vreemd. Er is al veel gezegd over de opwarming van de aarde, maar eindelijk beginnen we er iets van te merken. Dat bespaart ons een lange rit naar Spanje of Italië.

Dus blijven we lekker thuis. De eigen tuin in. En elk week barbecueën. Op zich staat dat al gelijk met duizend pakjes sigaretten roken, maar als het vlees ook nog niet helemaal uitgebakken is, riskeer je de E.coli bacterie op te lopen. Je denkt dat het wel…