Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 35

Wie zwijgt stemt voor.....

dagcolumn
2.0 met 4 stemmen 171
Amsterdam baalt ontiegelijk maar huilt niet. Althans niet openlijk. Het lijkt wel op afspraak. Maar het past niet bij deze expressieve stad. Waar geen hart als moordkuil pleegt te worden gekoesterd. Is het een soort cordon sanitaire misschien? Of toch een afgedwongen zwijgen? Omerta? Peter R de Vries zei deze week dat nooit als hij in zijn praktijk van Maffia hoorde sprake bleek van samenzwering. Vrijwel steeds quatsch dus.
Even werd de stilte doorbroken. Niet door een plaatselijke…

Stronk

dagcolumn
4.2 met 6 stemmen 166
Ineens wist ik waarom broccoli zo’n dikke stronk heeft.
Broccoli bevat van alle groenten de meeste glucosinolaten, een gebonden vorm van sulforafaan, die de antioxidatieve afweermechanismen van het lichaam activeren. Kortom; broccoli werkt tegen kanker! Supermarkten weten dat; daarom eten wij broccoli, want verder is broccoli niet veel aan. (En bloemkool heeft veel meer smaak).
Omdat wij geen kanker willen en dus vaak broccoli kopen, laten supermarkten de stronken aan de broccoli zitten. En…

Henk

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 458
Ik hoop op vrede in Syrië.
Ik vertel een verhaal over de vader van Henk. Het is 1945, bijna 1946.
De vader kan zich niet behelpen en kijkt, als hij ’s ochtends de deur uit gaat, de weg af. Onwillekeurig ziet hij dat Henk er niet aan komt. Er kan van alles op de straat gebeuren, maar het enige wat hij ziet is dat Henk, zijn zoon, niet komt. Al landt er een UFO, hij zou nog steeds alleen maar zien dat Henk niet komt.
Henk mag mager zijn en ziek. Hij mag mank lopen. Hij mag schurftige uitslag…

Econlogisch

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 854
Met groot gevoel voor timing geeft de natuur ons lik op stuk en dat op een dag waarvan je wist dat hij komen zou. Topzwaar voor de hand liggend en ze doen maar, ik zie kansen liggen…U wilde toch zo graag alles tot op de bodem uitzoeken? Ik zeg doen! Want in Florida zien ze door de takkebende die zij van de omgeving maakten, helemaal geen bos meer… oh horror, the invasion of the sinking assholes!
We vallen niet meer in goede aarde, maar van het ene zwarte gat in de volgende herhaling en dat…

De bril van Tony

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 151
Tony was een slimme collega. Echt eentje van het type snelle jongen, trendhopper, nerd en gadgetfreak. Hij zag er onopvallend uit, niet te groot niet te klein, niet te dik, niet te smal. Als ik hem nu tegen zou komen, een jaar of tien nadat hij een andere baan kreeg, zou ik hem misschien niet meer herkennen.
Op het werk, als collega dus, kon je niet om Tony heen. Als ik hem weer eens belde over een probleem met mijn computer, nam hij altijd op. Meestal was-ie er dan binnen een paar minuten.…

Wilsverklaring

dagcolumn
3.8 met 10 stemmen 458
Zo moet het gaan als ik er niet meer ben. Eerst zal men met verstomming geslagen zijn. De voeten aan de grond genageld. Dan zal er hysterie zijn. Vrouwen zullen janken zoals ze dat alleen in verre landen doen, de armen wild om zich heen slaand, daarna naar de hemel gericht, waar ik voor altijd zal zijn. Geen rivier zal breed genoeg zijn om al hun tranen weg te voeren, geen zee zo diep als hun tranendal. Geen man zal zijn verdriet kunnen verbergen. Men zal stil zijn, verslagen. Hun grote…