Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 29

Een van ons

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 175
Åsne Seierstad schreef het verschrikkelijke boek ‘en av oss’. Ik heb nog nooit zo veel moeite gehad om een boek te lezen en tegelijk was het moeilijk opzij te leggen. Het is een verschrikkelijk boek en een heel goed boek.
De Nederlandse vertaling, ‘een van ons’, gaat over Anders Breivik, de man die 69 mensen vermoordde op 22 juli 2011. Vlak daarna ging ik naar Noorwegen voor vakantie. Bij de Noorse kerken in elk dorp en elke stad lagen nog bloemen en spreuken, stonden er nog…

EK vrouwenvoetbal

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 99
Wie vrouwenvoetbal nog steeds niet serieus neemt is zó 2016. Aldus een artikel in het Parool van gisteren. Het was al het derde artikel in dezelfde krant over het EK voetbal voor vrouwen dat vandaag in Nederland begint. Paginavullende artikelen. Over een gebrek aan aandacht vooraf dus niets te klagen. Ik voel me aangesproken door de kop van het artikel, want ik neem het vrouwenvoetbal dus inderdaad nog steeds niet zo serieus. Ook niet in 2017. Ben ik ouderwets?
Over de vrouwenteams van bv Ajax…

Tour de la Hoer

dagcolumn
2.7 met 7 stemmen 104
Vier mannen om een tafel die ongekend uit hun nek kletsen over fietsen. Anderhalf uur lang!! (?)
Wij hebben het dan over het praat-programma Tour du Jour van RTL 7 dat deze heren, zeven avonden per week, onzinnige dingen over fietsen in de Tour de France laat vertellen. En ik zweer het, daar kijken nog bijna 250.000 mensen naar.
Zelf heb ik het een avond geprobeerd. Het lukte mij een kwartier mijn ogen open te houden. Een uitstekende therapie dus tegen slapeloosheid.
In dat kwartier hoorde ik…